X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka dziewczynka Marysia a chłopiex Sebastian. Marzenie :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :) trzymam kciuki za parke

Ukija lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Modrzewiowa m! Ja też na swoją Mamę mówię Mami :D

Rosax chyba przegapiłam ten wątek :D ja już marzę o mojej Marysieńce :P my mamy już nawet imiona wybrane :D
    Uwierz mi ze my tez ;) a co najlepsze moj wkrecil sie w te blizniaki ;p mowi ze beda dwie dziewczynki i to szybciej niz mysle :D kochany <3 ale tez wkurWia czesto :D jak to facet babe
    :D
    My mamy Joulin, Vanessa jak blizniaczki to imiona tak joulin vanessa, vanessa joulin.
    A jak chlopiec to natan iiiiiiii drugie do glowy nie przychodzi :p
    On chcialby Juri (imie jego ojca ale mi sie niestety nie podoba :() jego tato zmarl w jego 16 urodziny... Mogla bym sie jakos naklonic w sumie do imienia moze chociaz jako drugie ale nie lubie swojej T i nie dam jej tej satysfakci ;)

A co do mowy na mame tez mowie mami :D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jako iz starania na luzie zaczynamy dopiero za 2 cykle to postanowilam zrobic kolejny tatuaz ;) i sie zastanawiam dzis caly dzien! Chcialabym cytat Jana Pawla II na nadgarstku ale nie wiem czy nie za duzo.. Napisalam sobie dzis i tak chodze z tym byle jakim napisem by zobaczyc czy sie podoba mi czy nie ;D musze sie pospieszyc bo 2 cykle szybko mina a ja niezdecydowana..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    A na jaki dzień masz termin porodu?

Wg miesiączki: 3 października
    Wg usg: 27 września

rosax3, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Taka kochana jesteś Makowa. No zobaczymy. Wkręcam się. Już mam milion objawów ciążowych. Nie no żartuje, tylko ból cysi zwłaszcza po bokach. Sutki delikatnie bolą. Przed wczoraj byliśmy na basenie i tak mi dziwnie było na brzuchu jak pływałam :P a no i dwa dni miałam te kłucie w jajnikach i jiż teraz nic. Kurde aż wypieki na policzkach dostałam pisząc :D

Ukija, czekam i trzymam kciuki :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:
    Makowa spróbowałaś, wyszła jedna kreska, bo powinno się robić w dniu spodziewanej miesiączki, wiec to jeszcze nic nie znaczy. A masz może testy owu? Może sprawdzisz nimi? :P

Borsuczku odbijasz się pięknie, wiec za jutrzejsze II kciuki zaciśnięte.

Ukija te ciążowe objawy ;) Ile dni do testowania?

A czytaliście może w internecie o domowych sposobach testowania? Oczywiście z przymrużeniem oka ;)

1. Do kubeczka z moczem wsypać sode oczyszczona. Jak się zapieni - ciąża.

2. Biała pasta do zębów wymieszana z moczem po 2-3 minutach, jeżeli jest ciąża, ma zmienić kolor na niebieski.
    3. Ocet vinegar 2 łyżeczki wymieszać z taką samą ilością moczu, też ma na ciążę zmienić kolor na niebieski.
    4. Do moczu wsypać cukier i wymieszać, podobno w moczu ciężarnej się nie rozpuści.
    O! Znalazlam. Ukija takie oto domowe sposoby ;D ja na pewno wyprobuje hihi ;D zaczne moze jutro by zobaczyc czy bez ciazy dziala :D

beatum lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    A złoszczę się, bo jestem nerwowy typ!!!

Przepraszam, rozmawiałam z moją Rodzicielką. Oni też długo się starali, ja urodziłam się 6 tygodni przed ich 4 rocznicą ślubu. Jak to Mami powiedziała..."poczekaj, jeszcze chwilę, jeszcze kilka miesięcy".

Wiem, że chciała dobrze, ale ja nie chcę, żeby jej historia powtórzyła się u mnie...zakończenie nie było w 100% szczęśliwe

Nasz pierwszy syn urodził się 4 lata i 7 m-cy po ślubie.
    Nie było łatwo.
    Jakoś wszystkim dookoła się dzieci "robiły" i rodziły tylko nie nam......
    Przepraszam za bezpośredniość......ale mimo kolejnej ciąży (z której bardzo się cieszymy :) )...bardzo dobrze pamiętam jak to było "przed"..............

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    Moi Teściowie mojego męża doczekali sie po 20 latach małżeństwa... mistrzowie nie stresuj się będzie dobrze :*

Wow :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra dziewczyny. Uciekam spać. Jutro muszę wcześnie wstać żeby zrobić sobie torbę kanapek ze świeżego chlebka na tą moją wyrawę do szpitala bo mam być na czczo.

Trzymajcie kciuki za badania <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 23:13

• beatum Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax ja ten z soda robiłam :D Nie zapienilo się i w ciąży nie jestem, także kto wie :) Ciekawe jak będzie u Ciebie ;)

Smerfetka faktycznie mistrzowie :)

Madziara dziękuję kochana :* Pewno, że dam radę, czego się nie robi dla dziecka ;) Dam znać. A myślisz, że mogę lekarza spać o badanie nasienia? Ze od razu tam zrobi, czy takich praktyk się raczej nie robi?

Makowa o której juto macie wyniki? Mój lekarz każe mężowi brac witaminę E w dużej ilości 400mg czy jakoś tak. Twój bierze?

Ukija musisz być w ciąży i koniec kropka ;)

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymam kciuki i daj znać, jak będziesz mogła :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) temp dziś bez jakiś większych zmian. No urosła o 0.01. Poszalała dziewczyna :D cycory tak mnie bolą zwłaszcza po bokach że aż płakać się chce. Zupełnie jak bym zakwasy miała :P

Rosax chyba nie wierzę w te domowe testy są takie nie prawdopodobne :Dale robiłam dziś test owu a tam tylko jedna kreska. Pierwszy raz nie pojawiła mi się w ogóle testowa :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś lekki spadek temperatury boje sie ze jednak nic z tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 08:33

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum, pamiętam, że mi lekarz sam wspomniał o badaniu nasienia i dał wizytówkę do znajomego androloga, który takie badania wykonuje, żeby zapisać męża więc zapytaj a na pewno nie zaszkodzi :)

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane ;)
    Tak już jest z tymi rodzinami ze niektóre osoby bardziej wyprowadza z równowagi niż to warte ale nie ma się co przejmować i tak każda ma swój czas e życiu...
    Ja np wczoraj rozmawiałam z takim moim dobrym kuzynem powiedziałam mu o ciąży a on najzwyczajniej w świecie mówi mi ze my 2 a on sam nie ma nadal kobiety o dziecku nie wspominając stwierdził ze pewnie znowu nie zobaczymy się z półtora roku tak było kiedyś ale teraz będę korzystać jeździć samochód jest to nie ma przeszkód no i Zaczął mi mówic a ze później to chyba nie będę autem jeździc i pytam dlaczego a on ze no a jak podczas hamowania gdzieś w brzuszek się uderzysz ja bym kiedyś jak moja zona będzie w ciąży byłbym się he to takie słodkie jest ale przykro mi było jak to mówił z takim sercem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 1988 daj znać co i jak.

A co u Aurellki i nadziei_86?? - Jak tam kochane u Was co was tutaj tak nie widać??

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Nasz pierwszy syn urodził się 4 lata i 7 m-cy po ślubie.
    Nie było łatwo.
    Jakoś wszystkim dookoła się dzieci "robiły" i rodziły tylko nie nam......
    Przepraszam za bezpośredniość......ale mimo kolejnej ciąży (z której bardzo się cieszymy :) )...bardzo dobrze pamiętam jak to było "przed"..............

Ale ja się nie dziwię, że pamiętasz...radość z ciąży nie wyczyści pamięci, dobrze wiesz jak czekałaś, jak się staraliście i tym bardziej cenisz sobie Maleństwo (tak przynajmniej mi się wydaje).
    Nie twierdzę, że te z kobiet, którym udało się według planu, albo zaliczyły tzw "wpadkę" nie kochają swoich dzieci albo są złymi matkami, ale wydaje mi się, że nie będą w stanie zrozumieć Nas...które staramy się i czekamy i w ogóle...takie moje subiektywne zdanie

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 1 dc ;)
    Nigdy w życiu nie miałam 29 dniowego cyklu, ale podoba mi się to :)
    Beatum lekarza mamy na 17.30. Co di badania nasienia to mi też moja gin to zasugerowała i dała miary na laboratorium gdzie można zrobić badanie nasienia. A później skonsultowała naszą sutuację z andrologiem do którego dała też telefon. I tak dziś idziemy na 3 wizytę do niego.

borsuk lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Modrzewiowa m! Ja też na swoją Mamę mówię Mami :D

Rosax chyba przegapiłam ten wątek :D ja już marzę o mojej Marysieńce :P my mamy już nawet imiona wybrane :D

Ha ha...My też, :)Negocjacje trwały rok temu...pomiędzy brakiem @, II na teście i wizytą u ginesa połączoną z ujemną betą.
    Mój Poślubiony twierdzi, że to szalenstwo z mojej strony, ale...przynajmniej się oswoił z moim wyborem ;)

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ