X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Każda kolejno kochana :) a ja trzymam kciuki!!!
    A ty rosax co tam słychać? Nie oddzywalas się nam długo ??
    Właśnie co u Ciebie Rosax???juz na miejscu jesteście ???jak się jechało?

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Czesc Dziewczyny

Chcialam sie do Was przylaczyc. Od 4 cykli staramy sie z Mezem o drugie dziecko. Na razie bezowocnie :( Mijalam sie uroczo z owulacja. W tym cyklu na pewno sie wstrzelilismy ;) Ale czy bedzie efekt. Mamy obecnie 13 mies Córke i bardzo chcemy drugiego malenstwa. Idealem byloby 2 lata roznicy miedzy dziecmi ale czy w ogole sie uda :( Ja za pol roku koncze juz 38 lat wiec... Ech wszystko to mnie martwi. Teraz juz ostatnimi dniami stracilam nawet nadzieje na cokolwiek i jest mi ciezko jak pomysle o ciazy itd, ze mnie to juz nie spotka. Nawet nie mam checi myslec o testowaniu choc niby @ za tydzien... Do tego do sierpnia mam prace a potem mam zlikwidowane juz stanowisko i nie ukrywam ze chcialabym majac jeszcze etat urodzic drugie ale....

Trzymam kciuki:) Najważniejsze, że macie już jedno dziecko:) Z doświadczenia wiem, ze wówczas jest trochę łatwiej oczekiwać na drugą ciążę. Życzę Wam, zeby szybko się udało zobaczyć dwie kreski i "zmieścić się" tak w czasie aby mieć etat podczas ciąży i urlopu :)
    Pozdrawiam ciepło:)

zFolwarku lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze o cos spytac bo mi nie daje spokoju.
    W tym cyklu robilam testy owulacyjne i jakos niby wychodzily mocne krechy itd.
    Jednego dnia w zeszla sobote mialam total total szczyt sluzu - doslownie rano ze mnie wyplynelo. Nie przypominam sobie nigdy takiego widocznego, az tak...
    Z Mezem seksowalismy sie poprzedniego wieczora i jeszcze tego wieczoru wlasnie w te sobote i w niedziele nastepnego dnia. Z wykresow wychodzi mi, ze w pon tez jeszcze byly tez dni plodne ale ja juz mialam uczucie suchosci zupelne. Nie kochalismy sie bo Maz wyjechal i wrocil bardzo pozno w nocy itd. Nie bylo tez sil ;)
    Czy ja przypadkiem nie minelam sie znow z owulacja? Zastanawia mnie to czy ten szczyt sluzu rano w sobote i seks wieczorem to czy to cos da w ogole czy to za duzy odstep czasu? Bo jak np owu byla miedzy tym porank iem a wieczorem to chyba spieprzony cykl staran, tak?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam. Nie jestem tu regularnie, ale zagladam do was czesto.

W nocy dostalam @... A bylam juz pewna ze sie udalo... Ale tym razem nie placze. Przyjelam to z godnością. W tym cyklu probuje z borowina! Zobaczymy.... Przypominam ze pije ziola sroki drugi cykl. Staramy sie od kilku miesiecy..

w4sqs65ge24sefoo.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Jednego dnia w zeszla sobote mialam total total szczyt sluzu - doslownie rano ze mnie wyplynelo. Nie przypominam sobie nigdy takiego widocznego, az tak...
    Z Mezem seksowalismy sie poprzedniego wieczora i jeszcze tego wieczoru wlasnie w te sobote i w niedziele nastepnego dnia. Z wykresow wychodzi mi, ze w pon tez jeszcze byly tez dni plodne ale ja juz mialam uczucie suchosci zupelne. Nie kochalismy sie bo Maz wyjechal i wrocil bardzo pozno w nocy itd. Nie bylo tez sil ;)
    Czy ja przypadkiem nie minelam sie znow z owulacja? Zastanawia mnie to czy ten szczyt sluzu rano w sobote i seks wieczorem to czy to cos da w ogole czy to za duzy odstep czasu? Bo jak np owu byla miedzy tym porank iem a wieczorem to chyba spieprzony cykl staran, tak?
    Mysle ze raczej nie omineliscie ale w praktyce inaczej to wychodzi.U mnie tez niby w ovu bylo <3 a i tak przylazila @.Wiec tylko zostaje czekać na wynik Waszych działań;)

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Hej wam. Nie jestem tu regularnie, ale zagladam do was czesto.

W nocy dostalam @... A bylam juz pewna ze sie udalo... Ale tym razem nie placze. Przyjelam to z godnością. W tym cyklu probuje z borowina! Zobaczymy.... Przypominam ze pije ziola sroki drugi cykl. Staramy sie od kilku miesiecy..
    Przykro mi ze ten wredny malpiszon przybyl.Ale zaczęłaś nowy cykl a co za tym nowe nadzieje i wieksza motywacja do działań.Próbuj próbuj może tym razem uda sie z borowina czego szczerze Ci zycze.Kto nie probuje wszelkich sposobów ten traci.Ja jak dostałam @ 27.05 to bylam spokojona i przyjęłam to na klate gorzej bylo w tym tygodniu bo zobaczyłam koleżankę ze urodziła tydzień temu to po prostu rozryczalam sie jak bóbr i miałam dola ze hej(azdwa dni mnie trzymalo)a szczęście juz jest ok;)

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to ze kilka moich kolezanek tez sie stara. Tez nie moga zajść. .. Ale jak ktoras zajdzie przede mna to chyba bede miec ciężka depresje...

w4sqs65ge24sefoo.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 sandri_1
    To rozczarowanie jest okropne. Ostatni cykl tez tak przezylam @. Bylam nie do zycia przez to. Dodatkowo bylam na badaniu tsh itd zlecone przez gin i na korytarzu przed pokojem pobran same kobiety z brzuchami. Myslalam ze pekne :( tak mi jakos przykro bylo.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Najgorsze jest to ze kilka moich kolezanek tez sie stara. Tez nie moga zajść. .. Ale jak ktoras zajdzie przede mna to chyba bede miec ciężka depresje...

W razie co gdyby tak bylo to byle nie depresje. Nastaw sie na to, ze wtedy "sie zarazisz" ciaza kolezanki! Ja sie tak nastawilam w I ciazy i od kolezanki "zarazilam sie" 2 miesiace pozniej ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, postaram sie myslec bardziej pozytywnie :)

w4sqs65ge24sefoo.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    magroz26 sandri_1
    To rozczarowanie jest okropne. Ostatni cykl tez tak przezylam @. Bylam nie do zycia przez to. Dodatkowo bylam na badaniu tsh itd zlecone przez gin i na korytarzu przed pokojem pobran same kobiety z brzuchami. Myslalam ze pekne :( tak mi jakos przykro bylo.
    Ja ostatnio gdzie nie pojde to same ciężarne sa,normalnie jakby specjalnie.Juz nawet nie chce patrzeć na nie bo zaraz mam jakies schizy ze jestem do niczego itd.Nie starasz się a zachodzisz a starasz się i los leci w kulki z Tobą.Raz tylko kuzynka mojego powiedziała mi nie myśl tyle o dziecku bo nie wyjdzie (ona starała się dwa lata i dala sobie spokoj)i co za miesiąc bedzie rodzila-a zaczela planowac wyjazdy do różnych miejsc a tu proszę niespodzianka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 12:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    Hej ja dopiero po całym dniu z pracy i szkolenia wracam ale wywalczyła podwyŻkę w końcu :) co to jej ostatnio przez głupiego szefa nie dostałam :d
    Super :-)

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nadzieja;*co u Ciebie???a w ogóle gdzie jest nasza Szarlotka bo widze ze chyba konto usunęła.Ktos cos wie???

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)

Nadzieja1988 a gdzie Twoje dzień dobry i odliczanie? Jeszcze 4dni ;)?

Oj tez juz bym chciała mieć takie problemy :) A póki co dzialalismy, śluz jest, wszystko jest i jakieś głupie sny też ;)
    Hehe :-) dzień dobry napisałam chwilę temu to teraz wielkie odliczanie :-P
    Zostały 4 dni do wizyty :-) <3
    Byłam u kosmetyczki od rana i dopiero wróciłam stąd moje opóźnienie :-P
    Co do snów to mi się dziś śniło, że poszłam do wc a tam na papierze krwe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 12:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka309 wrote:
    Wg moich obliczeń jutro @. Może nie przyjdzie :-)
    Oby nie przyszła!

Anka309 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Witaj Nadzieja;*co u Ciebie???a w ogóle gdzie jest nasza Szarlotka bo widze ze chyba konto usunęła.Ktos cos wie???
    U mnie wszystko dobrze. Czekam cierpliwie do wizyty :-)

magroz26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawsze tak jest :) jak się pragnie dziecka to się wszędzie ciężarne widzi :) każda z nas będzie miała upragnione dziecko tylko jednym to łatwiej przychodzi innym zajmuje trochę czasu ale wszystkie będziemy szczęśliwe :)
    Ja jeszcze dziś MUSZĘ dorwać męża :) od jutra juz wyłącznie dla przyjemności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Hej :) tez mam 13 miesieczniaka i 36 lat :(
    I myślę że wstrzeliliscie się idealnie w owu :) ja miałam wczoraj pozytyw i do 1 w nocy czekalam na męża :D dziś jeszcze będą sexy a jutro go nie ma. Identycznie jak u Was ;) teraz będą najdłuższe 2 tygodnie... wrrr..m

zFolwarku, borsuk lubią tę wiadomość

• Kornelia 86 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny mogę dołączyć :)??

krótko o mnie: ja lat 29 , starania od 9 mc, badania : hormony- ok, monitoring owulacji: ok wszystko pięknie, cykle jak w zegarku 26 dni, amh- ładna rezerwa jajnikowa, przeciwciała plemnikowe- ujemne,badanie nasienia- wszystko gra i buczy, owulacja wystepuje 12- 14 dc i gdzie jest tutaj pies pogrzebany ??? ciąży ciągle brak, poziom przybicia wysoki, brakuje juz sił na walke juz czasem nie wierze ze sie uda ;(, czekam na badanie sonohsg, prawdopodobnie w następnym miesiącu, lekarz mowi ze mam wyluzowac ale pytam sie jak ??? macie jakis magiczny środek :)) ??

magroz26, Nadzieja1988!, Magduullina lubią tę wiadomość

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ