X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Kornelia 86 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszcie prosze ile mc minęło zanim zobaczyłyście wymarzone II kreski ?

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, ja miałam dokładnie tak samo. Wszystkie badania, hormony ok, owulacja też ok, nasienie męża nawet bardzo dobre i nie wychodziło. Po zabiegu HSG się udało, miałam posklejane jajowody. Wierzę, że Tobie ten zabieg też pomoże i już niedługo zobaczysz 2 kreski na teście :)

My staraliśmy się 20 miesięcy, w 17 cyklu starań miałam HSG, 3 cykle później zaszłam w ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 15:03

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia 86 wrote:
    czesc dziewczyny mogę dołączyć :)??

krótko o mnie: ja lat 29 , starania od 9 mc, badania : hormony- ok, monitoring owulacji: ok wszystko pięknie, cykle jak w zegarku 26 dni, amh- ładna rezerwa jajnikowa, przeciwciała plemnikowe- ujemne,badanie nasienia- wszystko gra i buczy, owulacja wystepuje 12- 14 dc i gdzie jest tutaj pies pogrzebany ??? ciąży ciągle brak, poziom przybicia wysoki, brakuje juz sił na walke juz czasem nie wierze ze sie uda ;(, czekam na badanie sonohsg, prawdopodobnie w następnym miesiącu, lekarz mowi ze mam wyluzowac ale pytam sie jak ??? macie jakis magiczny środek :)) ??
    Hej :)
    Nie ma ;) przynajmniej ja takiego środka nie znam u zawsze jak tylko zaczynam myśleć ze się staramy o dziecko czuje skręcanie w żołądku :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia 86 wrote:
    Bez zabezpieczenia i bez specjalnych starań przez 3 lata nie wpadłam. Jak się zaczęłam starać mierzyć temp i łykać suplementy zaszłam w 2 cyklu.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia 86 wrote:

krótko o mnie: ja lat 29 , starania od 9 mc, badania : hormony- ok, monitoring owulacji: ok wszystko pięknie, cykle jak w zegarku 26 dni, amh- ładna rezerwa jajnikowa, przeciwciała plemnikowe- ujemne,badanie nasienia- wszystko gra i buczy, owulacja wystepuje 12- 14 dc i gdzie jest tutaj pies pogrzebany ??? ciąży ciągle brak, poziom przybicia wysoki, brakuje juz sił na walke juz czasem nie wierze ze sie uda ;(, czekam na badanie sonohsg, prawdopodobnie w następnym miesiącu, lekarz mowi ze mam wyluzowac ale pytam sie jak ??? macie jakis magiczny środek :)) ??
    Witam Cie;)u mnie tez juz 9cs a zaraz 10.Z tym wyluzowaniem i nie myśleniem to tak nie łatwo.Lekarz może Latwo powiedziec lecz nam ciezko to zrobic.U mnie przed pierwsza nie udawalo sie wiec po jakimś czasie stwierdziłam ze chyba nie możemy mieć dzieci i dalam sobie spokój z tym i czerpalam z zycia ile można bylo(zaczelam ćwiczyć to zmiana fryzurki i wymiana ubrań )w międzyczasie pojawily sie po miesiączce dziwne plamienia wiec tym bardziej utwierdzilo mnie to w przekonaniu ze cos nie tak,zaraz po miesiączce drugiej miałam iść do ginka i poszłam bo okres sie spoznial (myślałam ze to wynik plamień)a tu okazalo sie ze w ciazy jestem.Mialam wszystkie objawy a zwalalam to na pogodę to na grypę żołądkową i tak o to mam juz prawie 5letnia corcie.

Nadzieja1988!, _Abby_ lubią tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kazdej inaczej to działa.U jednej ten sposób działa a u drugiej zupełnie inny.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia 86 wrote:
    U mnie trwalo to 13cylki.Tylko ja nie ujrzałam dwóch kresek lecz od ginka dowiedziałam sie o dzidzi;)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Bez zabezpieczenia i bez specjalnych starań przez 3 lata nie wpadłam. Jak się zaczęłam starać mierzyć temp i łykać suplementy zaszłam w 2 cyklu.

Jesteś moim pocieszeniem.
    Ja dobre 2 lata bez zabezpieczenia nie wpadłam.
    Poza wiedzą kiedy mam dni płodne

_Abby_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia 86 wrote:

Witaj :-) Mam nadzieję, że będziesz zaglądała tu często :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Witam Cie;)u mnie tez juz 9cs a zaraz 10.Z tym wyluzowaniem i nie myśleniem to tak nie łatwo.Lekarz może Latwo powiedziec lecz nam ciezko to zrobic.U mnie przed pierwsza nie udawalo sie wiec po jakimś czasie stwierdziłam ze chyba nie możemy mieć dzieci i dalam sobie spokój z tym i czerpalam z zycia ile można bylo(zaczelam ćwiczyć to zmiana fryzurki i wymiana ubrań )w międzyczasie pojawily sie po miesiączce dziwne plamienia wiec tym bardziej utwierdzilo mnie to w przekonaniu ze cos nie tak,zaraz po miesiączce drugiej miałam iść do ginka i poszłam bo okres sie spoznial (myślałam ze to wynik plamień)a tu okazalo sie ze w ciazy jestem.Mialam wszystkie objawy a zwalalam to na pogodę to na grypę żołądkową i tak o to mam juz prawie 5letnia corcie.
    Super historia :)

magroz26 lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Super historia :)
    Swoja historie wspominam dosyć często w lezka w oku.Nie zapomnę jak ginka robi mi usg i pokazuje bijace serduszko i mówi ze tyle i tyle ma dzidzia to poryczalam sie z tego wszystkiego.;)piękne chwile i niezapomniane.

beatum lubi tę wiadomość

• beatum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz cudowna historia <3

A my z mężem mamy dziś rocznicę ślubu i wiecie co, pęcherzyk pękł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 21:30

madziara0080, _Abby_, magroz26, Nadzieja1988!, borsuk, zFolwarku lubią tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy prezent :)

beatum, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• beatum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Abby :)

Tulipanowa szczęśliwej drogi i udanego wypoczynku :)

magroz26 lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:

Kochana wszystkiego dobrego dla Was,dużo miłości i przede wszystkim upragnionej ciąży;*;*;*

Nadzieja1988!, beatum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:

Ale się wstrzelił :-) mam nadzieję, że i plemnik się wstrzelił :-)

beatum, borsuk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Kochana wszystkiego dobrego dla Was,dużo miłości i przede wszystkim upragnionej ciąży;*;*;*
    Dołączę do życzeń ;-) wszystkiego co sobie wymarzysz :-*

beatum lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)

Ja liczę że na dzień ojca zobaczę 2 kreski.
    Ale to byłoby zbyt piękne

Nadzieja1988!, beatum lubią tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:
    To prawda Abby :)

Tulipanowa szczęśliwej drogi i udanego wypoczynku :)
    Tulipanowa również zycze bezpiecznej i szczęśliwej drogi.;*

beatum lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Trzymam kciuki :)

Ja liczę że na dzień ojca zobaczę 2 kreski.
    Ale to byłoby zbyt piękne
    Zycze żeby tak bylo.Przyszly tatuś by miał super prezent na dzień ojca.;*

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ