X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Nadzieja no skorzystaj w końcu z tego tableta i się odezwij! ;)
    Tyle czekałam :-( i godzinę jechałam :-/

• borsuk Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olać zdjęcie!!!! Najważniejsze, że dzieciątko ma się dobrze :) :) Mam nadzieję, że teraz będziesz spokojniejsza. Rośnie sobie maleństwo :)

To się nazywa wiadomość dnia :)

I do tego jeszcze dwie kreski na teście u Abby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 13:54

Nadzieja1988!, beatum, zFolwarku lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieje cudownie. Tymi pomiarami długości dziecka się nie sugeruj za bardzo bo to zależy od sprzętu i lekarza ;) serce bije w normie i to jest mega radość :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Olać zdjęcie!!!! Najważniejsze, że dzieciątko ma się dobrze :) :) Mam nadzieję, że teraz będziesz spokojniejsza. Rośnie sobie maleństwo :)

To się nazywa wiadomość dnia :)

I do tego jeszcze dwie kreski na teście u Abby :)
    No pewnie, że jestem spokojniejsza! Aż się popłakałam ;-)

borsuk, zFolwarku lubią tę wiadomość

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Ja pamietam ze cykl, w ktorym zaszlam w ciaze z Corka to w ogole myslalam, ze przepadl na 100%. Zadnej temp nie mierzylam, bo rano jestem polprzytomna i nigdy nie pamietam o takich rzeczach. Wiedzialam przez testy owu, ze owu sie zbliza. Wtedy z moim Mezem widywalismy sie tylko w weekendy. Byla niedziela i wiadomo seksowanie itd., bo starania i pojechalam. W pon nadal dni plodne, bo widze naocznie ;) a Maz daleko. Juz jestem wkurzona na maksa, ze znow nie trafilismy i wszystko przepadnie. We wtorek sucho czyli juz po a ja juz cala we lzach bo znow schrzaniony cykl i ile mozna. Niecale dwa tyg potem test wykazał II. Do dzis nie wiem jak zaszlam w ciaze w tym wlasnie cyklu. W innych, które niby byly wyliczone z testami owu itd. nic nie szlo. Wiec chyba nie ma reguly. M&Ms, ja teraz staram sie o drugie dziecko i tez juz nie wiem co zrobic i jak to sie robi ze w ciaze sie zachodzi ;) Powaznie. To chyba jest tajemnica natury poniekad. Dziecko przychodzi po prostu wtedy kiedy ono chce i tyle.
    Bardzo mnie martwi, bo teraz wlasnie kolejna @ zamiast II :(
    Powodzenia!

Właśnie pocieszam się takim stwierdzeniem, które kiedyś słyszałam, że za każdym razem kiedy przychodzi @ to znaczy, że to jeszcze nie to dziecko miało przyjść na świat. Po prostu trzeba na to swoje ukochane trochę poczekać... Chyba coś w tym jest...

f2w343r82gqzimgw.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Właśnie wracam. Pierwsza wiadomość dziecko żyje! <3
    Serduszko bije 162 uderzenia. W piątek biło 180 ale lekarz twierdził że takie bicie jest ok. Sporo urósł przez ten tydzień bo miał 3,33 cm a ma 4,23 cm! No i teraz najlepsze! Lekarz wykonujący usg albo nie umiał go wykonać albo krwiaka nie ma. Jeszcze w piątek na wizycie był krwiak przy ujściu około centymetrowy a dziś jak mówiłam gdzie był to lekarz go nie widział. W szyjce ok. Wewnątrz brak śladów krwi jedynie niewielkie brązowe plamienie, które lekarz uznał za resztki po piątkowym krwawieniu. Kazał leżeć i nie dźwigać.
    Zobaczył, że mam siniaki na nogach i zapytał czy nie biorę przypadkiem Acardu albo innych leków na rozrzedzanie krwi to mu powiedziałam, że i Acard i Claxane biorę. On mówi że to też może nasilać plamienie. No ale powiedziałam mu, że to mam brać aby utrzymać tą ciążę do końca pierwszego trymestru i przytaknął, żeby brać i nie odstawiać. Dostałam dwa zdjęcia ale strasznie niewyraźne :-/ Chyba mają słaby sprzęt w szpitalu :-(

Kamień spadł mi z serca:)
    Skoro był krwiak a teraz go nie ma to może właśnie wydalił się z tym ostatnim krwawieniem?
    Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko jest dobrze:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Kamień spadł mi z serca:)
    Skoro był krwiak a teraz go nie ma to może właśnie wydalił się z tym ostatnim krwawieniem?
    Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko jest dobrze:)
    Być może. Zobaczymy na wizycie u mojego ginekologa za 8 dni. Poki co leżę spokojnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy jest koniec pierwszego trymestru? Jak jest 12 tygodni i 0 dni czy jak jest 13 tygodni i 0 dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde lekarze niby liczą skończone tygodnie. Czyli jak masz 12+6 to dla nich to 12 tydzień. Aplikacje podają ze to 13. Nie wiem. Powiem Ci szczerze ze nie pamiętam :D

Na belly masz rozpiska w kalendarzu ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 16:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Kurde lekarze niby liczą skończone tygodnie. Czyli jak masz 12+6 to dla nich to 12 tydzień. Aplikacje podają ze to 13. Nie wiem. Powiem Ci szczerze ze nie pamiętam :D
    Dziękuję a Wy dziewczyny co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mówi ze 13+0 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Belly mówi ze 13+0 :)
    No to jeszcze 2 tygodnie i 1 dzień mi zostało

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Abby gratulacje! Niech krecha ciemnieje a dzidziuś rośnie zdrowo.
    Nadzieja nie dziwie się, że tak ciagle boisz się o to ciążę. Ale zobaczysz donosisz tym razem pieknego, zdrowego bobasa :*
    U mnie dziś spory skok, więc wygląda na to, że owu była wczoraj. I wczoraj też miałam ból owulacyjny.
    Wasze kciuki są magiczne. Z jednego z sobotnich egzaminów dostałam 5 :) Z tego drugiego wyniku jeszcze nie mam, ale tam będę się cieszyć nawet z 3 ;)
    W tą sobotę czekają mnie 4 zaliczenia..

Nadzieja1988!, zFolwarku, _Abby_ lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja! A nie mowilam, ze Mlode po cichu sobie rosnie?! Ciesze sie. Lez grzecznie!

Abby, kiedy Ty powtarzasz tescik? :)

Mnie dzis ogarnal szal sprzatania. Wreszcie po poltora roku walki z moim Mezem wreszcie zrobilismy porzadek w jednym z pokoi na gorze gdzie byl mega mega burdel jeszcze z czasow Jego kawalerstwa. Matko Bosko tam dziada i baby tylko brakowalo i balam sie, ze dzis ich znajde w jakims kacie. Narobilam sie jak dzika ale jest plus-nie myslalam o porazce staran i jakos urosla znow we mnie wiara.

Nadzieja1988!, _Abby_ lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa Panna, gratulacje. Idziesz jak dym przez zaliczenia! Zycze Ci tez zaliczenia z innej, mocno prywatnej, strony ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa super!
    ZFolwarku uwielbiam takie porządki. A już tak jest ze człowiek po @ i po dole ładuje jakoś akumulatory i stara się dalej. Trzymam kciuki za ten cykl i za terminowe seksy ;)
    A ja mam jeszcze 2 testy wiec jutro pewnie sikne i jak dalej będzie krecha to kupię jakiś płytowy na dzień ojca ;) żeby mąż nie musiał sikow dotykać :D

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby Ty masz zarazac mnie teraz ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Abby Ty masz zarazac mnie teraz ;)
    Jak tylko wysikam ładnego bledziocha zaczynam się ocierac o Twój wykres :)

zFolwarku, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej :)
    Abby gratulacje! Niech krecha ciemnieje a dzidziuś rośnie zdrowo.
    Nadzieja nie dziwie się, że tak ciagle boisz się o to ciążę. Ale zobaczysz donosisz tym razem pieknego, zdrowego bobasa :*
    U mnie dziś spory skok, więc wygląda na to, że owu była wczoraj. I wczoraj też miałam ból owulacyjny.
    Wasze kciuki są magiczne. Z jednego z sobotnich egzaminów dostałam 5 :) Z tego drugiego wyniku jeszcze nie mam, ale tam będę się cieszyć nawet z 3 ;)
    W tą sobotę czekają mnie 4 zaliczenia..
    Makowa mam nadzieję, że ten cykl będzie dla Ciebie szczęśliwy ;-)
    Gratuluję dobrego wyniku egzaminu i powodzenia na pozostałych

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Makowa super!
    ZFolwarku uwielbiam takie porządki. A już tak jest ze człowiek po @ i po dole ładuje jakoś akumulatory i stara się dalej. Trzymam kciuki za ten cykl i za terminowe seksy ;)
    A ja mam jeszcze 2 testy wiec jutro pewnie sikne i jak dalej będzie krecha to kupię jakiś płytowy na dzień ojca ;) żeby mąż nie musiał sikow dotykać :D
    Ale będzie miał super prezent na dzień ojca! Super! ;-)

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ