X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Nadzieja no skorzystaj w końcu z tego tableta i się odezwij! ;)
    Tyle czekałam :-( i godzinę jechałam :-/

• borsuk Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olać zdjęcie!!!! Najważniejsze, że dzieciątko ma się dobrze :) :) Mam nadzieję, że teraz będziesz spokojniejsza. Rośnie sobie maleństwo :)

To się nazywa wiadomość dnia :)

I do tego jeszcze dwie kreski na teście u Abby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 13:54

Nadzieja1988!, beatum, zFolwarku lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieje cudownie. Tymi pomiarami długości dziecka się nie sugeruj za bardzo bo to zależy od sprzętu i lekarza ;) serce bije w normie i to jest mega radość :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Olać zdjęcie!!!! Najważniejsze, że dzieciątko ma się dobrze :) :) Mam nadzieję, że teraz będziesz spokojniejsza. Rośnie sobie maleństwo :)

To się nazywa wiadomość dnia :)

I do tego jeszcze dwie kreski na teście u Abby :)
    No pewnie, że jestem spokojniejsza! Aż się popłakałam ;-)

borsuk, zFolwarku lubią tę wiadomość

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Ja pamietam ze cykl, w ktorym zaszlam w ciaze z Corka to w ogole myslalam, ze przepadl na 100%. Zadnej temp nie mierzylam, bo rano jestem polprzytomna i nigdy nie pamietam o takich rzeczach. Wiedzialam przez testy owu, ze owu sie zbliza. Wtedy z moim Mezem widywalismy sie tylko w weekendy. Byla niedziela i wiadomo seksowanie itd., bo starania i pojechalam. W pon nadal dni plodne, bo widze naocznie ;) a Maz daleko. Juz jestem wkurzona na maksa, ze znow nie trafilismy i wszystko przepadnie. We wtorek sucho czyli juz po a ja juz cala we lzach bo znow schrzaniony cykl i ile mozna. Niecale dwa tyg potem test wykazał II. Do dzis nie wiem jak zaszlam w ciaze w tym wlasnie cyklu. W innych, które niby byly wyliczone z testami owu itd. nic nie szlo. Wiec chyba nie ma reguly. M&Ms, ja teraz staram sie o drugie dziecko i tez juz nie wiem co zrobic i jak to sie robi ze w ciaze sie zachodzi ;) Powaznie. To chyba jest tajemnica natury poniekad. Dziecko przychodzi po prostu wtedy kiedy ono chce i tyle.
    Bardzo mnie martwi, bo teraz wlasnie kolejna @ zamiast II :(
    Powodzenia!

Właśnie pocieszam się takim stwierdzeniem, które kiedyś słyszałam, że za każdym razem kiedy przychodzi @ to znaczy, że to jeszcze nie to dziecko miało przyjść na świat. Po prostu trzeba na to swoje ukochane trochę poczekać... Chyba coś w tym jest...

f2w343r82gqzimgw.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Właśnie wracam. Pierwsza wiadomość dziecko żyje! <3
    Serduszko bije 162 uderzenia. W piątek biło 180 ale lekarz twierdził że takie bicie jest ok. Sporo urósł przez ten tydzień bo miał 3,33 cm a ma 4,23 cm! No i teraz najlepsze! Lekarz wykonujący usg albo nie umiał go wykonać albo krwiaka nie ma. Jeszcze w piątek na wizycie był krwiak przy ujściu około centymetrowy a dziś jak mówiłam gdzie był to lekarz go nie widział. W szyjce ok. Wewnątrz brak śladów krwi jedynie niewielkie brązowe plamienie, które lekarz uznał za resztki po piątkowym krwawieniu. Kazał leżeć i nie dźwigać.
    Zobaczył, że mam siniaki na nogach i zapytał czy nie biorę przypadkiem Acardu albo innych leków na rozrzedzanie krwi to mu powiedziałam, że i Acard i Claxane biorę. On mówi że to też może nasilać plamienie. No ale powiedziałam mu, że to mam brać aby utrzymać tą ciążę do końca pierwszego trymestru i przytaknął, żeby brać i nie odstawiać. Dostałam dwa zdjęcia ale strasznie niewyraźne :-/ Chyba mają słaby sprzęt w szpitalu :-(

Kamień spadł mi z serca:)
    Skoro był krwiak a teraz go nie ma to może właśnie wydalił się z tym ostatnim krwawieniem?
    Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko jest dobrze:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Kamień spadł mi z serca:)
    Skoro był krwiak a teraz go nie ma to może właśnie wydalił się z tym ostatnim krwawieniem?
    Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko jest dobrze:)
    Być może. Zobaczymy na wizycie u mojego ginekologa za 8 dni. Poki co leżę spokojnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy jest koniec pierwszego trymestru? Jak jest 12 tygodni i 0 dni czy jak jest 13 tygodni i 0 dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde lekarze niby liczą skończone tygodnie. Czyli jak masz 12+6 to dla nich to 12 tydzień. Aplikacje podają ze to 13. Nie wiem. Powiem Ci szczerze ze nie pamiętam :D

Na belly masz rozpiska w kalendarzu ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 16:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Kurde lekarze niby liczą skończone tygodnie. Czyli jak masz 12+6 to dla nich to 12 tydzień. Aplikacje podają ze to 13. Nie wiem. Powiem Ci szczerze ze nie pamiętam :D
    Dziękuję a Wy dziewczyny co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mówi ze 13+0 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Belly mówi ze 13+0 :)
    No to jeszcze 2 tygodnie i 1 dzień mi zostało

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Abby gratulacje! Niech krecha ciemnieje a dzidziuś rośnie zdrowo.
    Nadzieja nie dziwie się, że tak ciagle boisz się o to ciążę. Ale zobaczysz donosisz tym razem pieknego, zdrowego bobasa :*
    U mnie dziś spory skok, więc wygląda na to, że owu była wczoraj. I wczoraj też miałam ból owulacyjny.
    Wasze kciuki są magiczne. Z jednego z sobotnich egzaminów dostałam 5 :) Z tego drugiego wyniku jeszcze nie mam, ale tam będę się cieszyć nawet z 3 ;)
    W tą sobotę czekają mnie 4 zaliczenia..

Nadzieja1988!, zFolwarku, _Abby_ lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja! A nie mowilam, ze Mlode po cichu sobie rosnie?! Ciesze sie. Lez grzecznie!

Abby, kiedy Ty powtarzasz tescik? :)

Mnie dzis ogarnal szal sprzatania. Wreszcie po poltora roku walki z moim Mezem wreszcie zrobilismy porzadek w jednym z pokoi na gorze gdzie byl mega mega burdel jeszcze z czasow Jego kawalerstwa. Matko Bosko tam dziada i baby tylko brakowalo i balam sie, ze dzis ich znajde w jakims kacie. Narobilam sie jak dzika ale jest plus-nie myslalam o porazce staran i jakos urosla znow we mnie wiara.

Nadzieja1988!, _Abby_ lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa Panna, gratulacje. Idziesz jak dym przez zaliczenia! Zycze Ci tez zaliczenia z innej, mocno prywatnej, strony ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa super!
    ZFolwarku uwielbiam takie porządki. A już tak jest ze człowiek po @ i po dole ładuje jakoś akumulatory i stara się dalej. Trzymam kciuki za ten cykl i za terminowe seksy ;)
    A ja mam jeszcze 2 testy wiec jutro pewnie sikne i jak dalej będzie krecha to kupię jakiś płytowy na dzień ojca ;) żeby mąż nie musiał sikow dotykać :D

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby Ty masz zarazac mnie teraz ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Abby Ty masz zarazac mnie teraz ;)
    Jak tylko wysikam ładnego bledziocha zaczynam się ocierac o Twój wykres :)

zFolwarku, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej :)
    Abby gratulacje! Niech krecha ciemnieje a dzidziuś rośnie zdrowo.
    Nadzieja nie dziwie się, że tak ciagle boisz się o to ciążę. Ale zobaczysz donosisz tym razem pieknego, zdrowego bobasa :*
    U mnie dziś spory skok, więc wygląda na to, że owu była wczoraj. I wczoraj też miałam ból owulacyjny.
    Wasze kciuki są magiczne. Z jednego z sobotnich egzaminów dostałam 5 :) Z tego drugiego wyniku jeszcze nie mam, ale tam będę się cieszyć nawet z 3 ;)
    W tą sobotę czekają mnie 4 zaliczenia..
    Makowa mam nadzieję, że ten cykl będzie dla Ciebie szczęśliwy ;-)
    Gratuluję dobrego wyniku egzaminu i powodzenia na pozostałych

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Makowa super!
    ZFolwarku uwielbiam takie porządki. A już tak jest ze człowiek po @ i po dole ładuje jakoś akumulatory i stara się dalej. Trzymam kciuki za ten cykl i za terminowe seksy ;)
    A ja mam jeszcze 2 testy wiec jutro pewnie sikne i jak dalej będzie krecha to kupię jakiś płytowy na dzień ojca ;) żeby mąż nie musiał sikow dotykać :D
    Ale będzie miał super prezent na dzień ojca! Super! ;-)

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ