X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Weszłam tylko na chwilę aby napisać że na wizycie wszystko ok. Dzidzia ma 7,57 cm mierząc od głowy do pupy czyli standardowo.
    Dziś 13 tygodni i 0 dni a duża jak na 13 tygodni i 5 dni :-P
    Przesyłam zdjęcie <3
    Kolejna wizyta 3 sierpnia czyli za miesiąc.
    Zła jestem na siebie bo z wrażenia zapomniałam o tej karcie ciąży i nadal nie mam założonej.

7113fd98.jpg
    :) Piękna zdrowa dzidzia <3

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta :)

Rosax no zabijecie mnie. Usg chyba chętniej będę wrzucała jak okarze się że to już :D

Nadzieja cudowna kruszynka <3 szkoda że nie masz karty ciąży bo chyba nie możesz już o becikowe się starać? Tam chyba jak do 10 tygodnia założy karte to można :(

Borsuk a Ty na którego masz prawdopodobny termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 07:31

Magduullina, Nadzieja1988!, madziara0080 lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 11 marca.

Magduullina lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej nadzieja piekna dzidzia ;) teeaz kochana juz odetchnij sobie co do karty ciazy to niestety ale to chyba jest tak jsk mowi ukija czemu nikt ci jeszcze nie założył? ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 08:37

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk super :D nadal zajarana jestem tym że Ci się udało :D

Magduullina właśnie ja też się dziwię że sam tego nie zrobił. Co za lekarz :/ no ale niestety u nas w kraju jak nie dasz kopa w tyłek na rozpęd to samo nic nie zrobią :/

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem sama po sobie choc u mnie w ośrodku pilnuja tego .. a ty ukija jak tam się nam czujesz? ?? :)
    tylko pod innym względem probuja wciskac kity mnie doktoka powiedziala ze prenatalne sa obowiązkowe co mnie zszokowalo sprawdzilam to i tak nie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 08:55

Ukija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Hej Dziewczęta :)

Rosax no zabijecie mnie. Usg chyba chętniej będę wrzucała jak okarze się że to już :D

Nadzieja cudowna kruszynka <3 szkoda że nie masz karty ciąży bo chyba nie możesz już o becikowe się starać? Tam chyba jak do 10 tygodnia założy karte to można :(

Borsuk a Ty na którego masz prawdopodobny termin?
    założy mi z datą wsteczną czyli pierwszej ciążowej wizyty ale na becikowe i tak się nie załapiemy bo przekraczamy finansowo kwotę na osobę

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    hej hej nadzieja piekna dzidzia ;) teeaz kochana juz odetchnij sobie co do karty ciazy to niestety ale to chyba jest tak jsk mowi ukija czemu nikt ci jeszcze nie założył? ???
    Żeby nie zapeszać po 4 ciążach obumarłych

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj joj ja jutro wizyta strasznie się ciesze ze zobacze te wiercipietke :)
    ale jednego to poprostu nie nawidze nozki paszki ciasteczko do ładu trzeba doprowadzić nosz kurde do giną to się człowiek bardziej szykuje niz na dziki sex z lubym ha ha :)

Ukija, Tulipanowa, madziara0080 lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina no to w dobre miejsce trafiłaś skoro sami pamiętają ale i tak kity wciskają, nie wiem po co skoro w dzisiejszych czasach wszystko można sprawdzić np w internecie :/
    Ja się czuję całkowicie normalnie. Martwie się nieco tym wszystkim ale twardo stoję w przekonaniu że owu mogła się przesunąć chociaż nigdy tak nie miałam :/

Nadzieja a to nie jest tak że becikowe bez względu na zarobki się dostaje? Nie wiem bo nie byłam jeszcze w takiej sytuacji. Jak tak jest to lipa bo my też się nie zalapiemy :/ teraz już nie macie co zapeszać. Wszystko jest w porządku i już ryzyko zmniejszyło się do minimum :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja rozumiem twoje obawy kochana ale już wchodzsz w bezpieczny czas ciąży kochana ! :) musi być dobrze!
    a i ciekawe ile kg na plus bo mnie się wydaje ze nic nie będzie choc mogę się mylić wiecie cieszy mnie to z synem juz mialam 4 kg na plus a teraz wszystko chudnie i idzie w brzuch ciekawe ile przytyje bo z synkiem katastrofa 20kg na plus . sorry ze tak pitole :) <3

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina 20 kg to nie jest jeszcze źle :D no pokarzesz nam jutro tą swoją kruszynkę mam nadzieję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to chyba jest tak ze becikowe 1000 normalnie każdy dostaje ale zasilek z tytułu urodzenia dziecka 1000 chyba przeliczaja ... nie wiem ale cos takiego się mi zdaje.
    Ukija nic ci się nie poprzestawialo :)
    ja tam mam przeczucie ze wkońcu nam zaciążylas ... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieje ze dostane zdjęcie choć nie jest to pewne bo na wizycie nie daje raczej zdjęcia ..... nfz to nfz.... mam nadzieje ze łożysko się pozniislo i ze maluch pokaże co ma między nóżkami :) nie wazne to dla mnie jakoś ale chce wiedzieć :) hihi ważne żeby zdrowe było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:19

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina a może to ten inofem? :D ale chociaż zapytaj czy możesz cyknąć zdjęcie :D chciała bym zobaczyć jak tam ta Twoja Kruszynka rośnie. A może zechce się z cioteczkami przy okazji przywitać? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee nie jest to raczej wina inofemu choć naprawdę w tej kwestii nie wiem bo nie zarzywalam ale myślę ze na pewno nie wplynalby na wydłużenie cyklu.
    a no jal doktorka będzie miec dobry humor to zapytam czy mogę tel zrobić zdjęcie bo ona czasem ma humor bez kija nie podchodz. :)

Ukija lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak każda kobieta ma raz taki a raz inny humor :P ale może się uda i na to liczę :D a ja wszystko na inofem zrzucam. Zdziwiło mnie to że w tym cyklu nie czułam zbytnio owulacji :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może spróbować spróbuję :)
    eee no mam nadzieje ze to nie przez inofem ;) a te pleccki przestały boleć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 10:57

Ukija lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestały ale jajniki bolą :D ja już nic nie wiem. Zostało mi spokojnie czekać do poniedziałku i zobaczyć czy @ nie przylezie :D

Magduullina, borsuk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mocno wierze ze nie przylezie :)

borsuk lubi tę wiadomość

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ