X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ładne imię Gabrysia. Mam w rodzinie jedną Gabryśkę :) Magduullina czasami tak Bóg nierówno rozdziela te dzieci. Cóż taki los... oby tylko ten upragniony syn pojawił się na świecie bo widać facet nie odpuści ;)

U mnie zaczęły się bóle na @. Jak zwykle dostanę w weekend jak i nie wcześniej. Trudno, kolejny miesiąc przede mną :)

zFolwarku jak sytuacja u Ciebie?? - a już doczytałam. Oj to nic, następny miesiąc będzie należał do Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:25

zFolwarku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum właśnie nie byl to spontan ja jako oczko w głowie dziadziusia majac ponad trzy lata obiecalam mu ze jak bede miec kieds synka dam mu na imię Daniel i tak tez dotrzymalam obietnicy. .

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka doczekałam się w końcu urlopu :P trzeba będzie porządnie wypocząć poobijać się i pewnie zawita owulacja ten urlop. Zobaczymy co jutro powie gin :D ja mam umowe o prace więc się o nic nie martwię :D

Beatum chciałam dzisiaj ale nie było wolnych miejsc więc jutro idę o 9 :P no zna mnie nieco i ma w tej przychodni moją historię sprzed roku :P

Magduullina biedna ale zmienia się środek ciężkości więc to normalne że boli w krzyżu :) no coś czuję że to będzie dziewczynka. Cudownie by było mieć parkę :D mi też pryszcze wyszły, głównie po lewej stronie twarzy. Owu będzie z lewego jajnika. Wszystko się zgadza :D chociaż nienawidzę tych dni przed owulacjà. Moja nieskazitelna buźka zaczyna mieć brzydkie kropy :/

ZFolwarku przykro mi, tulę mocno :* ale jesteśmy w tym razem. Uda się w końcu! Nie ma wyjścia! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:32

zFolwarku, Magduullina lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • beatum Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina Dziecię sobie urządza zabawy na dmuchańcach (pecherzu), to jak Ty możesz spać :P Zazdroszczę Ci, że synuś tyle śpi. Mój w tym roku dopiero tak śpi. Wcześniej to razem ze slonkiem nas witał. Masakra 4:30 grrr Z czasem rolety i zasłony pomagały jedynie do 6:30. Także w roku szkolnym w soboty tak wstaje. Dlatego teraz korzystam ile wlezie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:37

Magduullina lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sua wrote:
    U mnie na szczęście mąż zaakceptował imiona uff w sumie dla Niego to wszystkie ładne :)

Ale wiesz Beatum, że ta Kazia wpadła mi w ucho? :) Oczywiście nie skrzywdzę swojego nienarodzonego dziecka dając Jej to imię ale zobaczysz jeszcze będzie popularne :)

Gieeeeniaa chodź na obiad - tez dobrze brzmi hahah
    Hahaha dobra jesteś :)

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh no takie te nasze hormony ukija ale mam nadzieje ze jutro powie ci gin ze wszystko jest ok.
    beatum no tak fajnie było by mieć parke i córcie takiego małego kwiatuszka .. moj maly urwis od początku dość dobrze śpi ale to chyba przez to ze w ciazy spalam 20/24 he mogłabym spać na stojąco a zterz dosc ze zasnac nie mogę w nocy ze4-5 razy wstaje a rano cala polamana wszystko mnie boli jak się budzę

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, nawet mnie to nie ruszylo szczerze mowiac :)

Rady o. Sroki czytalam - są dość komiczne :) Zwlaszcza to, ze kobieta zachodzi w ciaze w miesiacu swego urodzenia - pierwsze slysze ;) Ale ziolka mozna popic sobie.

Ja to sobie mysle, ze jak nastepny cykl zaczne 17 sierpnia to bedzie dokladnie jak dwa lata temu - moja ostatnia @ przed ciaza z Corka to byl wlasnie 17.08 - pamietam jak dzis. Hehe. No i zawsze mowilam, ze chce dwa lata roznicy miedzy dziecmi ;) A poniewaz juz to przerobilam z Corka (urodzona 17 maja) to wiem, ze super jest rodzic w maju na wiosne i tak w sumie chetnie bym tak datowo to powtorzyla ;)

Magduullina, beatum, sua lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh zfolwarku życzę tego z całego serca kochana u mnie tak właśnie się stalo :) tylko miesiąc wcześniej :) tylko u nas teraz rocznikowo między dziećmi będzie dwa lata a 3 bez miesiąca bo maluch urodzi się w grudniu a danio 3 latka w styczniu skończy

zFolwarku lubi tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi - cale zycie mowilam, ze bede miec Corke Helenę i mam. Mowilam to nawet wtedy gdy dawno bylam singlem i lata plynely i nic nie zapowiadalo zmiany w tym kierunku a ja nadal swoje gadalam no i JEST :) Takze coś jest w tym zaklinaniu rzeczywistosci.

Magduullina, sua lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:
    Rosax czemu zamilkłaś, coś się stalo?

Ukija, Anka, Makowa, a Wy? :D

Magdullina a Ty jak się dziś czujesz? Porządki ogarnęłaś?
    Jestem jestem ;) i nic sie nie stalo, silne bole w podbrzuszu mam.. @ nadciaga.. Ale strasznie mocno mnie kluje..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej rosax a to może nospe wez lub coś jak tak mocno boli kochana

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras pytala czy odebralam juz auto.. Chyba sue pytala.. Nie pamietam ale tak odebralam pod koniec maja chyba jakos albo poczatek czerwca. ;)
    Przejechalam przez ten czas prawie 6 tys km :/ a tylko 2 tys z tego to byl wyjazd do polski wiec jakies 4 przejechalam tu tylko w okolicach domu :/ no ale jak sam ginekolog 60 km dalej.. A ostatnimi czasami jestem czestym gosciem. :D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam juz dwie nospy.. Nic nie chce pomóc, moj organizm sie chyba przyzwyczail ze zachodze prawie co 2 cykl w ciaze i teraz broni sie przed @.. :/

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja już dziś prawe wymiotowałam i biegunka, nie za fajnie :( szczególnie, że jeszcze nie jadłam dziś nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax kochana kurcze to nie za fajnie. ....
    susanna mam nadzieje ze to nie wirus jakis .... kochana banan lub wygazowana pepsi. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pieczenie w przełyku taka słabą zgagę. A wczoraj też nic takiego nie jadłam, ogólnie mi słabo. Też mam nadzieję, że nie wius, wezmę polprazol, bo czasem mam kłopoty z kwasem żołądkowym i może to to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem w takim razie wracaj szybko do siebie :*

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    I mam pieczenie w przełyku taka słabą zgagę. A wczoraj też nic takiego nie jadłam, ogólnie mi słabo. Też mam nadzieję, że nie wius, wezmę polprazol, bo czasem mam kłopoty z kwasem żołądkowym i może to to :)

ja tak wczoraj miałam...
    zgaga to pewnie od wymiotów była

• beatum Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax to termofor na brzuch jak wrócisz do domu i do łóżka :)

Susanna proponuje lekkostrawne jedzonko, bo polprazol zawiera antybiotyk. Tez dostałam ten lek na refluks, ale poczytałam o nim i nie biorę, a refluks minął jak ręką odjąć ;)

szczęśliwa łac. beatum
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa przytulam <3 :* musi być chociaż jeden cykl właśnie bez ciąży. Organizm Ci pokazuje że potrzebował tego :)

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ