X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ładne imię Gabrysia. Mam w rodzinie jedną Gabryśkę :) Magduullina czasami tak Bóg nierówno rozdziela te dzieci. Cóż taki los... oby tylko ten upragniony syn pojawił się na świecie bo widać facet nie odpuści ;)

U mnie zaczęły się bóle na @. Jak zwykle dostanę w weekend jak i nie wcześniej. Trudno, kolejny miesiąc przede mną :)

zFolwarku jak sytuacja u Ciebie?? - a już doczytałam. Oj to nic, następny miesiąc będzie należał do Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:25

zFolwarku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum właśnie nie byl to spontan ja jako oczko w głowie dziadziusia majac ponad trzy lata obiecalam mu ze jak bede miec kieds synka dam mu na imię Daniel i tak tez dotrzymalam obietnicy. .

• Ukija Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka doczekałam się w końcu urlopu :P trzeba będzie porządnie wypocząć poobijać się i pewnie zawita owulacja ten urlop. Zobaczymy co jutro powie gin :D ja mam umowe o prace więc się o nic nie martwię :D

Beatum chciałam dzisiaj ale nie było wolnych miejsc więc jutro idę o 9 :P no zna mnie nieco i ma w tej przychodni moją historię sprzed roku :P

Magduullina biedna ale zmienia się środek ciężkości więc to normalne że boli w krzyżu :) no coś czuję że to będzie dziewczynka. Cudownie by było mieć parkę :D mi też pryszcze wyszły, głównie po lewej stronie twarzy. Owu będzie z lewego jajnika. Wszystko się zgadza :D chociaż nienawidzę tych dni przed owulacjà. Moja nieskazitelna buźka zaczyna mieć brzydkie kropy :/

ZFolwarku przykro mi, tulę mocno :* ale jesteśmy w tym razem. Uda się w końcu! Nie ma wyjścia! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:32

zFolwarku, Magduullina lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • beatum Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina Dziecię sobie urządza zabawy na dmuchańcach (pecherzu), to jak Ty możesz spać :P Zazdroszczę Ci, że synuś tyle śpi. Mój w tym roku dopiero tak śpi. Wcześniej to razem ze slonkiem nas witał. Masakra 4:30 grrr Z czasem rolety i zasłony pomagały jedynie do 6:30. Także w roku szkolnym w soboty tak wstaje. Dlatego teraz korzystam ile wlezie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:37

Magduullina lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sua wrote:
    U mnie na szczęście mąż zaakceptował imiona uff w sumie dla Niego to wszystkie ładne :)

Ale wiesz Beatum, że ta Kazia wpadła mi w ucho? :) Oczywiście nie skrzywdzę swojego nienarodzonego dziecka dając Jej to imię ale zobaczysz jeszcze będzie popularne :)

Gieeeeniaa chodź na obiad - tez dobrze brzmi hahah
    Hahaha dobra jesteś :)

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh no takie te nasze hormony ukija ale mam nadzieje ze jutro powie ci gin ze wszystko jest ok.
    beatum no tak fajnie było by mieć parke i córcie takiego małego kwiatuszka .. moj maly urwis od początku dość dobrze śpi ale to chyba przez to ze w ciazy spalam 20/24 he mogłabym spać na stojąco a zterz dosc ze zasnac nie mogę w nocy ze4-5 razy wstaje a rano cala polamana wszystko mnie boli jak się budzę

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, nawet mnie to nie ruszylo szczerze mowiac :)

Rady o. Sroki czytalam - są dość komiczne :) Zwlaszcza to, ze kobieta zachodzi w ciaze w miesiacu swego urodzenia - pierwsze slysze ;) Ale ziolka mozna popic sobie.

Ja to sobie mysle, ze jak nastepny cykl zaczne 17 sierpnia to bedzie dokladnie jak dwa lata temu - moja ostatnia @ przed ciaza z Corka to byl wlasnie 17.08 - pamietam jak dzis. Hehe. No i zawsze mowilam, ze chce dwa lata roznicy miedzy dziecmi ;) A poniewaz juz to przerobilam z Corka (urodzona 17 maja) to wiem, ze super jest rodzic w maju na wiosne i tak w sumie chetnie bym tak datowo to powtorzyla ;)

Magduullina, beatum, sua lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh zfolwarku życzę tego z całego serca kochana u mnie tak właśnie się stalo :) tylko miesiąc wcześniej :) tylko u nas teraz rocznikowo między dziećmi będzie dwa lata a 3 bez miesiąca bo maluch urodzi się w grudniu a danio 3 latka w styczniu skończy

zFolwarku lubi tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi - cale zycie mowilam, ze bede miec Corke Helenę i mam. Mowilam to nawet wtedy gdy dawno bylam singlem i lata plynely i nic nie zapowiadalo zmiany w tym kierunku a ja nadal swoje gadalam no i JEST :) Takze coś jest w tym zaklinaniu rzeczywistosci.

Magduullina, sua lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:
    Rosax czemu zamilkłaś, coś się stalo?

Ukija, Anka, Makowa, a Wy? :D

Magdullina a Ty jak się dziś czujesz? Porządki ogarnęłaś?
    Jestem jestem ;) i nic sie nie stalo, silne bole w podbrzuszu mam.. @ nadciaga.. Ale strasznie mocno mnie kluje..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej rosax a to może nospe wez lub coś jak tak mocno boli kochana

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras pytala czy odebralam juz auto.. Chyba sue pytala.. Nie pamietam ale tak odebralam pod koniec maja chyba jakos albo poczatek czerwca. ;)
    Przejechalam przez ten czas prawie 6 tys km :/ a tylko 2 tys z tego to byl wyjazd do polski wiec jakies 4 przejechalam tu tylko w okolicach domu :/ no ale jak sam ginekolog 60 km dalej.. A ostatnimi czasami jestem czestym gosciem. :D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam juz dwie nospy.. Nic nie chce pomóc, moj organizm sie chyba przyzwyczail ze zachodze prawie co 2 cykl w ciaze i teraz broni sie przed @.. :/

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja już dziś prawe wymiotowałam i biegunka, nie za fajnie :( szczególnie, że jeszcze nie jadłam dziś nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax kochana kurcze to nie za fajnie. ....
    susanna mam nadzieje ze to nie wirus jakis .... kochana banan lub wygazowana pepsi. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pieczenie w przełyku taka słabą zgagę. A wczoraj też nic takiego nie jadłam, ogólnie mi słabo. Też mam nadzieję, że nie wius, wezmę polprazol, bo czasem mam kłopoty z kwasem żołądkowym i może to to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem w takim razie wracaj szybko do siebie :*

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    I mam pieczenie w przełyku taka słabą zgagę. A wczoraj też nic takiego nie jadłam, ogólnie mi słabo. Też mam nadzieję, że nie wius, wezmę polprazol, bo czasem mam kłopoty z kwasem żołądkowym i może to to :)

ja tak wczoraj miałam...
    zgaga to pewnie od wymiotów była

• beatum Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax to termofor na brzuch jak wrócisz do domu i do łóżka :)

Susanna proponuje lekkostrawne jedzonko, bo polprazol zawiera antybiotyk. Tez dostałam ten lek na refluks, ale poczytałam o nim i nie biorę, a refluks minął jak ręką odjąć ;)

szczęśliwa łac. beatum
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa przytulam <3 :* musi być chociaż jeden cykl właśnie bez ciąży. Organizm Ci pokazuje że potrzebował tego :)

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ