X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedź. Pytam bo wczoraj strasznie mnie " goniło" do łazienki, ale możliwe, że to był stres przed wizytą u lekarza. Dzisiaj z kolei czuję podbrzusze. Wiem, wiem, że to za szybko na jakieś objawy i pewnie to tylko moja wyobraźnia czy zbieg okoliczności :)

Dziewczyny, ja wierzę, że każda z Nas zostanie mamą. Mało tego, wiem, że będziecie wspaniałymi mamami, bo naprawdę dużo robicie i dużo wycierpicie, by mieć to swoje upragnione Maleństwo i wiem też, że ten mały człowieczek każdej z Was to wynagrodzi :D

Magduullina lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    wiesz że statystycznie najwięcej kobiet zachodzi w ciążę w miesiącu swoich urodzin? :P

Ja jestem tego przykładem ;) U mnie 2 kreseczki pojawiły się na 3 dni przed urodzinami, po półtora roku starań ;)

U mnie objawem były piersi. Ale to nie takie piersi jak zwykle przed okresem, były naprawdę ogromne i mega mega bolesne. Żyłkami się nie sugerujcie, one pojawiają się dużo później. Poza tym w szczęśliwym cyklu włosy wychodziły mi garściami i dostałam wyprysków na plecach, a zawsze miałam spokój.

Podczytuję was nadal, bo jestem tu od samego początku i wątek okazał się dla mnie szczęśliwy i zauważyłam jedno, a w zasadzie nie zauważyłam: Co się stało z Szarlotką?

madziara0080, Ukija, Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Magroz ale z drugiej strony już jedno dzieciątko masz w domu :P och przyjdzie czas na każdą z nas. Wszystko jest nam pisane w życiu :P chociaż mam nadzieję że zadomowi się w tym cyklu na stałe ale poczekam tym razem nieco dłużej z testowaniem :D wiesz że statystycznie najwięcej kobiet zachodzi w ciążę w miesiącu swoich urodzin? :P

Magduullina wiem wiem że najdejdą tylko ciekawe jak szybko :D w tym wszystkim jak sama wiesz najgorsze jest oczekiwanie i straaaaaaaaasznie się dłuży :D
    Nie wiem ile w tym prawdy ze niby najwiecej ciąż jest w miesiącu w ktorym się ma urodziny.A tak w ogóle to chyba mam pecha o pierwsza aż 13miesiecy mi to zajęło starań a teraz czuje ze jeszcze dluzej to bedzie.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Basia90 co u Ciebie???wiesz juz znasz plec???

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka, jeżeli chodzi o moje objawy to generalnie ich nie miałam, ale... ;) Dokładnie tydzień przed spodziewaną @ przez 2-3 dni bolał mnie brzuch przez 2-3 dni tak jak na okres, po czym ból ustał a okres się nie pojawił ;) W większości bolał mnie brzuch na 1-2 dni przed terminem @ po czym dostawałam okres, teraz właśnie było trochę inaczej. Cykle mam 26-27 dni, w 26 d. c zrobiłam test i wyszedł negatyw, a na drugi dzień z popołudniowego moczu wyszedł cień drugiej kreski :) Zawsze przed @ bolały mnie piersi, teraz również tak było, jednak ból był bardziej nasilony, szczególnie sutki paliły.

ug376iye929i107i.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby mi się udało szybciej niż w urodziny jednak ;p

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa - nie ma reguły. U mnie to się nie sprawdziło. Urodziny mam w marcu a II kreseczki ujrzałam w maju, więc chyba nie warto się tym sugerować ;)

ug376iye929i107i.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara, mam taką nadzieję...
    wiadomo to nie jest 100% pewne
    ale może faktycznie wtedy statystycznie jest najwięcej zapłodnień - kto wie...

madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamtym cyklu w którym miałam cb miałam tak jak Basia wypryski (również na plecach się pojawiły choć najczęściej mam "pupcie niemowlaka"), tak jak Madzia ból jak przed @ i nagle przeszedł, jak Borsuk sraczke oraz śluz płodny rozciągliwy (to mnie zastanowiło) oraz wielkie piersi :P a pamiętajcie że to była cb a gdyby @ była o czasie mogła bym zaliczyć to wszystko jako objawy przed nia :P także nie ma reguły :D

Nie ważne czy miesiąc urodzin czy nie najważniejsze aby się udało szybko! :D chociaż w praktyce wygląda to nieco gorzej :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:46

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    A właśnie Basia90 co u Ciebie???wiesz juz znasz plec???

Znam płeć, od samego początku miałam silne przeczucie, że będzie Mikołaj, nawet jak miałam robione USG bo mi się okres spóźniał miesiąc, to się okazało, że 2 dni wcześniej była ovu a wtedy i <3. Więc Mikołaj jak bum cyk cyk. A jednak będzie córa ;)

Powiem wam jednak, że podczas starań zawsze wydawało mi się, że jak już zajdę w ciążę, to będzie to najpiękniejszy okres w życiu, że już wtedy wszystko będzie dobrze. Ale że ja jestem straszną panikarą, to cały czas czymś się stresuje ;/ USG wychodzą książkowo, prenatalne wyszły super to lekarz skierował mnie jeszcze na test PAPPA, bo taką ma praktykę. No i tutaj wyszła masakra i teraz będzie stres niestety do końca ciąży ;/ Dopiero po fakcie wyczytałam, że badania z krwi lubią strasznie namieszać w prawidłowych wynikach.

Więc moja porada na waszą niedaleką przyszłość ;) Jak będziecie robić badania prenatalne i w USG wyjdzie wam wszystko dobrze, nie dajcie się namówić na badania PAPP-y. Tylko namiesza w głowie. Jeśli już konkretnie chcecie, to decydujcie się odrazu na NIFTY lub Harmony. Niestety człowiek mądry po szkodzie ;)

relgh371p970veew.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    madziara, mam taką nadzieję...
    wiadomo to nie jest 100% pewne
    ale może faktycznie wtedy statystycznie jest najwięcej zapłodnień - kto wie...
    Szczerze to w pierwszej ciazy nie sprawdziło sie to u mnie bo zaszlam w listopadzie a urodziny miałam we wrześniu.Po prostu to czysty przypadek.Ponoc nawet o tym jest w dzienniku czy jak to tam sie nazywa Ojca Sroki.Czytalam to z przymrużeniem oka bo jakby miał sie tym wszystkim kierować to by człowiek zgłupiał.he

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Mam takie pytanie do Dziewczyn w ciąży i tych, które mają już dzieci. Po jakim czasie od owulacji pojawiły Wam się pierwsze objawy ciąży i jakie to były objawy ? Tak pytam z ciekawości :)

U mnie pare dni przed planowanym okresem strasznie mnie bralo na spanie w dzien. Bolaly piersi byly nabrzmiale a sutki tak bolaly ze szok. biegunke tez mialam. myslalam ze jakas jelitowka mnie bierze a tu niespodzianka:-)

• magroz26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    Znam płeć, od samego początku miałam silne przeczucie, że będzie Mikołaj, nawet jak miałam robione USG bo mi się okres spóźniał miesiąc, to się okazało, że 2 dni wcześniej była ovu a wtedy i <3. Więc Mikołaj jak bum cyk cyk. A jednak będzie córa ;)

Powiem wam jednak, że podczas starań zawsze wydawało mi się, że jak już zajdę w ciążę, to będzie to najpiękniejszy okres w życiu, że już wtedy wszystko będzie dobrze. Ale że ja jestem straszną panikarą, to cały czas czymś się stresuje ;/ USG wychodzą książkowo, prenatalne wyszły super to lekarz skierował mnie jeszcze na test PAPPA, bo taką ma praktykę. No i tutaj wyszła masakra i teraz będzie stres niestety do końca ciąży ;/ Dopiero po fakcie wyczytałam, że badania z krwi lubią strasznie namieszać w prawidłowych wynikach.

Więc moja porada na waszą niedaleką przyszłość ;) Jak będziecie robić badania prenatalne i w USG wyjdzie wam wszystko dobrze, nie dajcie się namówić na badania PAPP-y. Tylko namiesza w głowie. Jeśli już konkretnie chcecie, to decydujcie się odrazu na NIFTY lub Harmony. Niestety człowiek mądry po szkodzie ;)
    A czy przypadkiem ten test pappa szacuje na ile procent moze byc ZD czy inne wady genetyczne???dla mnie to durny test który szacuje a pamiętajmy ze moze wystapic a nie musi.Kiedys ktos mi opowiadał ze jego zonie wyszlo dość wysokie prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych i oczywiście cala ciaza stres aż wyladowala w szpitalu ze skurczami a po porodzie okazalo sie ze dziecko jest cale i zdrowe jak ryba.

• Ukija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz tak jak czytam ogólne opinie o o.sroce to nikt prawie nie wierzy w jego teorie i prawie wszyscy traktują je z wielkim przymrużeniem oka :P ja nie wiem ogólnie nie czytałam i nie pije jego ziółek i raczej się nie skuszę :P

magroz26, Magduullina lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie osobiście lepsza jest przezierność karkowa ktora wykazać moze czy urodzi sie dziecko z ZD czy nie.

madziara0080 lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROSA!!! Gdzie Twój wykres? :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lubie jak opowiadacie o wszystkich usg co się przyda a co nie, co robić a co nie. Wielka nauka dla mnie :) chociaż jak zajdę to mam nadzieję że będziecie służyły mi swoimi radami nadal :P

magroz26, Magduullina lubią tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Magroz tak jak czytam ogólne opinie o o.sroce to nikt prawie nie wierzy w jego teorie i prawie wszyscy traktują je z wielkim przymrużeniem oka :P ja nie wiem ogólnie nie czytałam i nie pije jego ziółek i raczej się nie skuszę :P
    Ogólnie ten o.sroka pisal rzeczy ktore sa logiczne dla osób starających się-chyba myślał ze odkryl Amerykę pisząc to ;P ogólnie chyba piszą to chyba pil coś bo czytając to miałam wrażenie jakby pisala to osób ktora cos brala i miała "wizje lokalne".;D

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:

Mi pierwsze badania prenatalne wyszły dobrze, lekarz powiedział, że on nie widzi wskazań na dodatkowe badania, więc skoro on tak powiedział to uznałam to za słuszne i nawet nie prosiłam o dodatkowe badania.. Ufam mu i wierzę, że on wie najlepiej co robi :) Dlatego nawet Basia mnie uspokoiłaś trochę ;)

magroz26 lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Dla mnie osobiście lepsza jest przezierność karkowa ktora wykazać moze czy urodzi sie dziecko z ZD czy nie.

Też tak uważam, nie dajmy się zwariować ;)

magroz26 lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ