X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, a w którym tygodniu dowiedziałaś się o płci dzidzi??

ug376iye929i107i.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    A czy przypadkiem ten test pappa szacuje na ile procent moze byc ZD czy inne wady genetyczne???dla mnie to durny test który szacuje a pamiętajmy ze moze wystapic a nie musi.Kiedys ktos mi opowiadał ze jego zonie wyszlo dość wysokie prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych i oczywiście cala ciaza stres aż wyladowala w szpitalu ze skurczami a po porodzie okazalo sie ze dziecko jest cale i zdrowe jak ryba.

Dokładnie te ;) Oczywiście badania prenatalne polecam jak najbardziej, tylko bez tej cholernej PAPPy. Tylko miesza w glowie, a i tak kluczowym czynnikiem jest tak jak pisałaś szerokość NT, czy inne parametry min przeplywy w serduszku, co lekarz zobaczy na USG.

Mam nadzieję, że przynajmniej wam się uda przez moje doświadczenie (a jestem na forum gdzie kobiet ze skopaną PAPPą jest mnóstwo) uniknąć niepotrzebnego stresu i cieszyć się ciążą, w której zresztą już jesteście ;p

Aa i niewiem, czy dostrzegłyście moje pytanie, czy świadomie zostało pominięte, ale co się dzieje z Szarlotką?

madziara0080, magroz26 lubią tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija nie marzyc, a wierzyc!!!! I w sumie to wiedziec bo to jjuz teraz! U mnie tez! Najlepiej to juz dzis kliknijmy zielone kropy bo sie juz udalo!
    A te chia mi brzuch wypycha.. Pelna jestem a po rozmieszaniu z jogurtem i tak czekam ;)

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    ROSA!!! Gdzie Twój wykres? :)
    Nie ma ;D nie mierze temp. :D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, PW :)

ug376iye929i107i.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Dziewczyny lubie jak opowiadacie o wszystkich usg co się przyda a co nie, co robić a co nie. Wielka nauka dla mnie :) chociaż jak zajdę to mam nadzieję że będziecie służyły mi swoimi radami nadal :P
    Czytaj czytaj i zapisuj w notatkach bo my to chodząca wielu encyklopedia.Moze napiszemy książkę o staraniach kto wie moze bedzie bestsellerem;)

madziara0080, rosax3, Magduullina lubią tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    Dokładnie te ;) Oczywiście badania prenatalne polecam jak najbardziej, tylko bez tej cholernej PAPPy. Tylko miesza w glowie, a i tak kluczowym czynnikiem jest tak jak pisałaś szerokość NT, czy inne parametry min przeplywy w serduszku, co lekarz zobaczy na USG.

Mam nadzieję, że przynajmniej wam się uda przez moje doświadczenie (a jestem na forum gdzie kobiet ze skopaną PAPPą jest mnóstwo) uniknąć niepotrzebnego stresu i cieszyć się ciążą, w której zresztą już jesteście ;p

Aa i niewiem, czy dostrzegłyście moje pytanie, czy świadomie zostało pominięte, ale co się dzieje z Szarlotką?
    Z tego co pamiętam u Szarlotki wszystko dobrze i bedzie miala córeczkę.Cos wiecej mogą napisac inne dziewczyny ktore wiedza o grupie zamkniętej na fb.

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to mozliwe? Dzis 4 dzien biore wiesiolka @ wczoraj sie skonczyla a u mnie sie ciagnie slus .. Kiedys juz tak mialam ale nie tak mocno o.O

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przymierzam sie do zakupu testów owu innych niz zawsze tylko doradźcie z jaka czuloscia mam wziąć bo ostatnio wzięłam 25 i druga kreska byla o ton jasniejsza od pierwszej zawsze.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Czy to mozliwe? Dzis 4 dzien biore wiesiolka @ wczoraj sie skonczyla a u mnie sie ciagnie slus .. Kiedys juz tak mialam ale nie tak mocno o.O
    Byc moze i tak.Ja jakos dwa miesiące temu zaraz po zakończeniu @ miala juz śluz ciągnący sie i bole jajniczkow wiec moze i u Ciebie tak jest.Obserwuj sie w ruch niech idą testy owulacyjne i zobaczysz czy rzeczywiście zaczynają sie te dni czy tak jakos wystapilo.

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi odnośnie objawów :)

Magroz, ja kupowałam w aptece o czułości 30. Wiem, że Dziewczyny na allegro kupują o czułości 20. Owulacje mam potwierdzoną usg i robiłam w tym czasie testy, a mimo to druga kreska była jaśniejsza od pierwszej i to nawet sporo. Także ja bym brała testy o większej czułości niż 30 :)

magroz26, Magduullina lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa jak to nie mierzysz? Albo inaczej, jak Ci się udało nie mierzyć? Ja chyba tak nie umiem :D podziwiam! :) no i to największa zaleta chia. Zapycha i nie chce się jeść głupot :D

Magroz no Wy jesteście moją skarbnicą wiedzy na temat ciąży :D jako że ja nie byłam jeszcze to nie wiem co jak i z czym się je :D ja kupiłam teraz w aptece 20 z drMax i zapłaciłam 15 zł za 7 testów :D chociaż te z allego są chyba słabsze a i tak mi wychodziłt ładnie pozytywne :D

Właśnie Szarlotka. Dawno jej nie widziałam :P

magroz26, Magduullina lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis i wczoraj zmierzylam ale nie prowadze az tak tego kalendarzyka. Wchodze tu do Was ;)

zFolwarku, Magduullina lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:

u mnie też jakiś śluz taki lekko płodny

• Ukija Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa moja bohaterka <3

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu ja wczoraj wymiotowałam dziś prawie też :( buu

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, milusio, że wchodzisz tutaj dla Nas :)

Dziewczyny, kiedy testujecie ?

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna wiesz że w te lato panuje nieżyt jelitowo-żołądkowy potocznue zwany grypą jelitową? Coś się wszystko poprzestawiało :/ nawadniaj się dużo i jedz lekkie posiłki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja to mam od tygodnia.... może mam refluks znowu :(

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Mam takie pytanie do Dziewczyn w ciąży i tych, które mają już dzieci. Po jakim czasie od owulacji pojawiły Wam się pierwsze objawy ciąży i jakie to były objawy ? Tak pytam z ciekawości :)

U mnie objawow typu wielkie piersi, mdlosci czy rozwolnienia czy sluzy nie bylo wcale. Czulam sie normalnie jakby miala @ zaraz przyjsc. Jedyne co mnie zastanowilo to fakt, iz 3 dni przed terminem odechcialo mi sie cukru i slodyczy. W moim przypadku to naprawde bylo zaskoczenie bo jestem slodkolubem i zawsze pilam slodzona kawe czy herbate. A tu zonk ;) Do dzis nie pije slodzonego juz :) Ale do ciast wrocilam w II try :) Mdlosci u mnie pojawily sie duzo duzo pozniej, juz jak wiedzialam conajmniej 2 tyg ze jestem w ciazy :)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ