Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
magroz26 wrote:A czy przypadkiem ten test pappa szacuje na ile procent moze byc ZD czy inne wady genetyczne???dla mnie to durny test który szacuje a pamiętajmy ze moze wystapic a nie musi.Kiedys ktos mi opowiadał ze jego zonie wyszlo dość wysokie prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych i oczywiście cala ciaza stres aż wyladowala w szpitalu ze skurczami a po porodzie okazalo sie ze dziecko jest cale i zdrowe jak ryba.
Dokładnie te Oczywiście badania prenatalne polecam jak najbardziej, tylko bez tej cholernej PAPPy. Tylko miesza w glowie, a i tak kluczowym czynnikiem jest tak jak pisałaś szerokość NT, czy inne parametry min przeplywy w serduszku, co lekarz zobaczy na USG.
Mam nadzieję, że przynajmniej wam się uda przez moje doświadczenie (a jestem na forum gdzie kobiet ze skopaną PAPPą jest mnóstwo) uniknąć niepotrzebnego stresu i cieszyć się ciążą, w której zresztą już jesteście ;p
Aa i niewiem, czy dostrzegłyście moje pytanie, czy świadomie zostało pominięte, ale co się dzieje z Szarlotką?
madziara0080, magroz26 lubią tę wiadomość
-
Ukija nie marzyc, a wierzyc!!!! I w sumie to wiedziec bo to jjuz teraz! U mnie tez! Najlepiej to juz dzis kliknijmy zielone kropy bo sie juz udalo!
A te chia mi brzuch wypycha.. Pelna jestem a po rozmieszaniu z jogurtem i tak czekamMagduullina lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ukija wrote:Dziewczyny lubie jak opowiadacie o wszystkich usg co się przyda a co nie, co robić a co nie. Wielka nauka dla mnie chociaż jak zajdę to mam nadzieję że będziecie służyły mi swoimi radami nadal
madziara0080, rosax3, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Basia90 wrote:Dokładnie te Oczywiście badania prenatalne polecam jak najbardziej, tylko bez tej cholernej PAPPy. Tylko miesza w glowie, a i tak kluczowym czynnikiem jest tak jak pisałaś szerokość NT, czy inne parametry min przeplywy w serduszku, co lekarz zobaczy na USG.
Mam nadzieję, że przynajmniej wam się uda przez moje doświadczenie (a jestem na forum gdzie kobiet ze skopaną PAPPą jest mnóstwo) uniknąć niepotrzebnego stresu i cieszyć się ciążą, w której zresztą już jesteście ;p
Aa i niewiem, czy dostrzegłyście moje pytanie, czy świadomie zostało pominięte, ale co się dzieje z Szarlotką?Magduullina lubi tę wiadomość
-
Czy to mozliwe? Dzis 4 dzien biore wiesiolka @ wczoraj sie skonczyla a u mnie sie ciagnie slus .. Kiedys juz tak mialam ale nie tak mocno
Magduullina lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Czy to mozliwe? Dzis 4 dzien biore wiesiolka @ wczoraj sie skonczyla a u mnie sie ciagnie slus .. Kiedys juz tak mialam ale nie tak mocno
-
Dzięki Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi odnośnie objawów
Magroz, ja kupowałam w aptece o czułości 30. Wiem, że Dziewczyny na allegro kupują o czułości 20. Owulacje mam potwierdzoną usg i robiłam w tym czasie testy, a mimo to druga kreska była jaśniejsza od pierwszej i to nawet sporo. Także ja bym brała testy o większej czułości niż 30magroz26, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Rosa jak to nie mierzysz? Albo inaczej, jak Ci się udało nie mierzyć? Ja chyba tak nie umiem podziwiam! no i to największa zaleta chia. Zapycha i nie chce się jeść głupot
Magroz no Wy jesteście moją skarbnicą wiedzy na temat ciąży jako że ja nie byłam jeszcze to nie wiem co jak i z czym się je ja kupiłam teraz w aptece 20 z drMax i zapłaciłam 15 zł za 7 testów chociaż te z allego są chyba słabsze a i tak mi wychodziłt ładnie pozytywne
Właśnie Szarlotka. Dawno jej nie widziałammagroz26, Magduullina lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Rosa moja bohaterka
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualny
-
Susanna wiesz że w te lato panuje nieżyt jelitowo-żołądkowy potocznue zwany grypą jelitową? Coś się wszystko poprzestawiało nawadniaj się dużo i jedz lekkie posiłki
nick nieaktualny
-
Mamuśka2017 wrote:Mam takie pytanie do Dziewczyn w ciąży i tych, które mają już dzieci. Po jakim czasie od owulacji pojawiły Wam się pierwsze objawy ciąży i jakie to były objawy ? Tak pytam z ciekawości
U mnie objawow typu wielkie piersi, mdlosci czy rozwolnienia czy sluzy nie bylo wcale. Czulam sie normalnie jakby miala @ zaraz przyjsc. Jedyne co mnie zastanowilo to fakt, iz 3 dni przed terminem odechcialo mi sie cukru i slodyczy. W moim przypadku to naprawde bylo zaskoczenie bo jestem slodkolubem i zawsze pilam slodzona kawe czy herbate. A tu zonk Do dzis nie pije slodzonego juz Ale do ciast wrocilam w II try Mdlosci u mnie pojawily sie duzo duzo pozniej, juz jak wiedzialam conajmniej 2 tyg ze jestem w ciazyMagduullina lubi tę wiadomość