X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to już od waszych chęci zależy :) Ale moje zdanie ejst takie, że jesli to była owu to trzeba jak najszybciej staranka powtórzyć, bo komórka jajowa żyje tylko maksymalnie 24 h

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania, ale boje się, że krwawienie się powtórzy i będzie jeszcze bardziej obfite:(

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Jak nabierzesz juz weny do ogarniecia, zapraszam do siebie. Mam tez spoory syf haha ;D
    Rosax no z trudem ogarnelam u siebie i z taką niechecia hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    Jestem tego samego zdania, ale boje się, że krwawienie się powtórzy i będzie jeszcze bardziej obfite:(
    Okołoowulacyjne są plamienia, krwawienie to może być coś poważniejszego, więc nie wiem co Ci doradzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta czasem tak się zdarza gdzieś moze wewmatrz jakies otarcie albo coś no nic innego ci nie powiem ale obserwuj się.

a j sie bardzo wkurzylam .... moj zadzwonil do mnie ze dzisiaji jutro robi do pozna wiec jade sama z malym na "urodziny" ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Normalnie przejdzie, tym sie nie martw :) ja tez takie mialam.
    A gdziie motywacja?! Wrzucaj fotki ciuszkow, juz!
    Jeszcze nie będę wrzucała ;-P żeby nie zapeszać :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Nie no..
    Znajoma mojej siostry ma 19 lat..
    Syna 2 lata i teraz kolejna ciaza (7tc)..
    Caly facebook juz to wie bo fotka z usg.
    Chlopak zostawil ja dla jakiejs 15 nasto latki... I gdzie tu sprawiedliwosc?!?!?!
    Łooo kurde! <WOW>

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Jeszcze nie będę wrzucała ;-P żeby nie zapeszać :-P
    My tu się chcemy porozczulać z Tobą, wrzucaj :D Już kupiłaś więc zapeszenie się nie liczy jak wrzucisz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Cześć Marta :)
    Sądzę, że mogły to być okołowulacyjne plamienia, ból jajnika też może o tym świadczyć :)Uważam, że nic złego się nie dzieje
    Też tak uważam

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam dziecięce rzeczy :) Mogłabym je oglądać cały dzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 19:07

w4sqpc0z3is213tz.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Dlatego ja pochowalam na strych wszystkie malusie ciuchy, zawsze byly w szafie mojej ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    No trzeba się ograniczac hehe

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam wszystkim za poradę, jednak teraz byłam w toalecie i się wystaraszyłam, dlatego postanowiłam wam napisać, całą moją historię, może któraś z was tak miała. Napisała też do ginekologa.

Witam, zacznę może od początku zeszłego cyklu. Otóż staramy się z mężem o dziecko - 2 cykl. w poprzednim cyklu około 18 dnia cyklu dostałam zapalenie cewki moczowej i dwie saszetki monuralu - przeszło, ale pozostało pieczenie w pochwie i świąd. Udałam się do ginekologa w celu konsultacji, czy nie występuje infekcja. Lekarz stwierdził, że nie występuje infekcja, zrobił usg podczas, którego wykrył torbiel czynnościową 3 cm na prawym jajniku. Nie zrobił cytologii ze względu już na lekkie plamienie, ostatnia cytologia w zeszłym roku w sierpniu prawidłowa 2 stopień.
    Wszystko wydawało się w porządku, po około tygodniu nawrót pieczenia i świądu i gorączka 37,5 stopnia, lekarz zalecił antybiotyk, ale jeszcze wczesniej wizyte u ginekologa w celu wykluczenaia ciazy. Beta hcg z krwi ujemna, konsultacja u innego ginekologa w w 26 dniu cyklu. Zrobił usg z wydrukiem, stwierdził że nie ma żadnej torbieli na prawym jajniku, albo się złuszczyła albo jej nie było. Macica rozpulchniona prawidłowa, przed owulacją. Dodam też, że jestem leczona letroxem 50, poniewaz miałam tsh 2,5 i w celu starania sie o dziecko zostało włączone leczenie, żeby obnizyc zeszło do 1,1 aktualnie, po leczeniu letroxem zniknely brazowe uplawy w srodku cyklu.
    1 sierpnia wystapilo u mnie krwawienie ze skrzepami, które trwało dwa dni, pozniej przerwa i 5 sierpnia nastapilo duze krwawienie, które trwało dwa dni i któremu towarzyszyły bóle jajników, także nie wiem za który dzien uznać pierwszy dzien cyklu. Zakładając, że był to 1 sierpni mam teraz 19 dzien cyklu, zakładajac 5 sierpnia 15 dzien cyklu. Wczoraj odbyłam stosunek z mezem po ktorym wystapilo plmienie krwiste z sluzek przezroczystym, w nocy przerodziło sie w jednorazowe plamienie brazowe. Wczoraj plamieniom towarzyszło pieczenie w pochwie. Dzisiaj ustapilo, ale poglebiło sie plamienie krwią, wyleciały dwa skrzepy, Plamienie krwiste wystepuje ze sluzem. Szyjka macicy rozpulchniona. Wystepuje tez bol jajnika prawego - jakby kłucie. Innych objawow brak.
    Czy to może być plamienie implantacyjne? Czy może poronienie? A może cykl bezowulacyjny? Bardzo się boję. Proszę o odpowiedź.
    Dodam jeszcze, że mam małą nadżerke, która jest monitorowana, do tej pory krwawien nie dawała.

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne wcześniejsze krwawienie, które uznałaś za @.. miałaś badania hormonów?

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym roku miałam badanie poziomu prolaktyny, było w porządku natomiast progesteronu nie miałam badanego. Czy może to być niewydolność ciałka żóltego?

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    Dziękuje za tak szybką odpowiedź:) Czy w takim razie dalej się starać czy dzisiaj już odpuścić i np jutro? chodzi mi o te plamienia
    Staraj się. To w niczym nie przeszkadza :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    My tu się chcemy porozczulać z Tobą, wrzucaj :D Już kupiłaś więc zapeszenie się nie liczy jak wrzucisz :D
    Mąż wsadził bluzeczkę do pudła na szafę i tyle z oglądania :-P
    Bo my mamy takie pudło z rzeczami dla dzidzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    W zeszłym roku miałam badanie poziomu prolaktyny, było w porządku natomiast progesteronu nie miałam badanego. Czy może to być niewydolność ciałka żóltego?
    Wiesz co, przede wszystkim nie diagnozuj się na zapas, nie martw się na zapas i nie przewiduj nie wiadomo jakich chorób. Brałaś niedawno anty? Odstawiłaś i teraz się starasz?

:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Mąż wsadził bluzeczkę do pudła na szafę i tyle z oglądania :-P
    Bo my mamy takie pudło z rzeczami dla dzidzi.

Oh...i żadnej przyjemności oglądania :(

hehe :D

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory stosowałam prezerwatywy tylko, także nie. Boje sie ze mam ta niewydolnosc ciałka zoltego. A co jakbym zrobila jutro poziom progesteronu jest sens? W sumie nie wiem ktory mam dzien cyklu

Marta 267
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ