X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jednym słowem zrobilo się tu okropnie cicho co u was dziewczyny????? bo u mnie czas leci jak szalony dzień za dniem...

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez tak czas teraz leci. Caly dzien latam za Mala. Ogolnie mam troche dola i brak wiary. Staram sie do przezwyciezyc ale nie bardzo mi wychodzi :(

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zfolwarku tak to juz jest niestety co zrobić

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Faktycznie ostatnio jakoś dziwnie się na tym wątku zrobiło, nie ukrywam, że nawet odechciało mi się czasami pisać... ale zaglądam codziennie.

U mnie dobrze, jutro do pracy po 2 tygodniowym urlopie, którego spędziliśmy w łazience na remoncie od podstaw, dlatego w sumie cieszę się, że jutro idę już do pracy, przynajmniej odetchnę od kurzu i syfu. Jutro zaczyna urlop moja druga koleżanka z pracy, która wiecznie narzeka, że ją coś boli i ciągle odwiedza lekarzy z byle powodu i łyka codziennie tabletki... a dodam, że ma 25 lat, więc nie wyobrażam sobie jej w wieku chociażby 50 lat... więc to drugi powód, dlaczego powrót do pracy może być łatwiejszy i przyjemniejszy, zero marudzenia "na dzień dobry" :)

Moje dziecko ma się dobrze, ma ponad 330g i mierzy 16cm, w 99% synuś :)

Teraz przede mną znów badanie moczu, krwi i obciążenie glukozą.

A co u Was?

rosax3, Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam gości i przez to dzisiaj pół dnia spałam ;) Jutro pregnyl więc myślę, że wtorek-środa będzie Owulacja :)

Madziu, cieszę się, że z maluszkiem wszystko dobrze :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziu super wiesci :) oby do porodu później się zacznie :) a i maz pewnie szczęśliwy ze będzie synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka no to super :) aaaah przynajmniej się nie nudzilas ;) ja tez przez weekend miałam brata to Danio byl szczęśliwy

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu - gratuluję synka :) niech dalej zdrowo rośnie :)

ja dziś w końcu wracam do siebie :) po 9 tygodniach czuje się na sile by wchodzić i schodzić z 4 piętra :D mąż troche niezadowolony bo skończy się dobre u mamusi :D

Magduullina, madziara0080 lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)
    Wpadam by sie pochwalic ze moje dziecie przestalo cymcac smoczki ;)
    Wczoraj napisalismy list do mikolaja o pieska a mikolaj nam odpisal ze musi zabrac smoczki noca i wyczarowac z nich psa ;D w nocy zabral i wyslal zdjjecie szczeniaczka nowo narodzonego ktory jak tylko podrosnie bedzie mieszkal u nirgo w pokoju. Caly dzien milxzy. Nawet nie zapytal o smoki. Tylko pyta kiedy juz choinke wystawimy i kiedy snieg bedzie ;D
    Na swieta dostanie suczke yorka,
    Chcialam jeszcze wziac psa z innej chodowli ale dwa szczeniaki i pelen leb bym miala a wiec na psa poczekamy okolo rok. A co tam.. Suczka przeciez moze byc starsza :D
    Nie, nie kupujemy dla produkcji szczeniakow. Pies bedzie kastrowany, zeby nie bylo ze widze w nich pueniadze tak jak co niektorzy co je choduja ;) chociaz maz mowi ze lepiej dla suki bedzie ja pozniej dopuscic.. Ale to moze jak z 4 lata bedzie miec puscimy raz. Mooooze.. ;D
    Najwazniejsze ze misio nie wola smoczkow! A w kolko pyta o psa. . Juz pobad miesiac wiedzial ze dostanie a teraz cos za cos haha ;D

Tulipanowa, Magduullina lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, to super :) Synek zrobił kolejny krok do przodu :)

Ja dziś byłam u gina, starałam pregnyl i czekam na pęknięcie pęcherzyka :)

rosax3, Magduullina lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dzis dotarly testy owu. Wreszcie caly cykl sobie zrobie i sprawdze co tam sie wyrabia.

Rosax gratuluje pozbycia sie smoczka! Bedziecie miec dwa psy teraz? Dobrze rozumiem?

Magduullina lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Czesc ;)
    Wpadam by sie pochwalic ze moje dziecie przestalo cymcac smoczki ;)
    Wczoraj napisalismy list do mikolaja o pieska a mikolaj nam odpisal ze musi zabrac smoczki noca i wyczarowac z nich psa ;D w nocy zabral i wyslal zdjjecie szczeniaczka nowo narodzonego ktory jak tylko podrosnie bedzie mieszkal u nirgo w pokoju. Caly dzien milxzy. Nawet nie zapytal o smoki. Tylko pyta kiedy juz choinke wystawimy i kiedy snieg bedzie ;D
    Na swieta dostanie suczke yorka,
    Chcialam jeszcze wziac psa z innej chodowli ale dwa szczeniaki i pelen leb bym miala a wiec na psa poczekamy okolo rok. A co tam.. Suczka przeciez moze byc starsza :D
    Nie, nie kupujemy dla produkcji szczeniakow. Pies bedzie kastrowany, zeby nie bylo ze widze w nich pueniadze tak jak co niektorzy co je choduja ;) chociaz maz mowi ze lepiej dla suki bedzie ja pozniej dopuscic.. Ale to moze jak z 4 lata bedzie miec puscimy raz. Mooooze.. ;D
    Najwazniejsze ze misio nie wola smoczkow! A w kolko pyta o psa. . Juz pobad miesiac wiedzial ze dostanie a teraz cos za cos haha ;D

My tez mamy yoreczka juz 2 lata i w tym roku zostal wykastrowany:-) Sa to bardzo pieszczotliwe pieski , moj kocha spac byc glaskany i szaleje za corka. Tam gdzie ona tam musi byc on:-)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    A do mnie dzis dotarly testy owu. Wreszcie caly cykl sobie zrobie i sprawdze co tam sie wyrabia.

Rosax gratuluje pozbycia sie smoczka! Bedziecie miec dwa psy teraz? Dobrze rozumiem?
    Rotweiler mieszka u moich rodzicow bo to moj pies razem z siostra. Ona sie wyprowadzila ja tez wiec pues zostal u mamy ;) a wiec w domu bede miala jednego a za rok dwa. A w sumie to trzy bo Kira czesty gosc u nas. ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa wrote:
    My tez mamy yoreczka juz 2 lata i w tym roku zostal wykastrowany:-) Sa to bardzo pieszczotliwe pieski , moj kocha spac byc glaskany i szaleje za corka. Tam gdzie ona tam musi byc on:-)
    No wlasnie wiem ze yorki sa przytulaski dlatego go chcemy. Co ja co ale gdy kira spi w lozku to ja nie mam miejsca (lozko 2x2) a nie mowie juz jak u synka spi na malym.. Teraz nauczyla sie spac obok lozka jak u nas jest ;) a taki maluszek mysle ze sie z moim synem dogada i polubi. On tak czeka na niego ;)
    ZASNAL bez smoczka i nawet nie zawolal! Sukces! Musi mu na prawde na psiaku zalezec ;)

zFolwarku, Magduullina lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej boje sie reakcji rottweiler kontra york ;D
    Kira moze myc zazdrosna o Juliana..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, Yorki są cudowne :) Drugi piesek myślę, że z czasem zaakceptuje Yorka. Tym bardziej, że będzie to szczeniak, wiec dorosły piesek też inaczej podchodzi. A jak już dorośnie to będą się w najlepsze bawić zobaczysz :) U mnie tak było z jamnikiem i yorkiem :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze to nie jamnik a pues z waga ponad 60 kg. Wiec tu problem czy aby nie zaatakuje takiego kilogramowego psiaka

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Tylko ze to nie jamnik a pues z waga ponad 60 kg. Wiec tu problem czy aby nie zaatakuje takiego kilogramowego psiaka

Rosax, jak znam psy to bedzie dokladnie odwrotnie. I oby ten maly nie naskoczyl za ostro bo duzy w szoku moze sie zdenerwowac. Rotki to, wbrew wygladowi,spokojne i zrownowazone psy :)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej a rosax cudowna wiadomość ze synuś taki dzielny teeaz pewnie z utęsknieniem będzie wyczekiwal.:)

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam yorka :D i potwierdzam pieszczoch niesamowity

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ