X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Będą dzieciory :D Ja Clo jak coś w następnym cyklu, chociaż w tym piękna owu była , ano wczoraj była :D :D :D i było dużo <3

Susanna, mocno trzymam kciuki :*

ug376iye929i107i.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie czujecie po tym clo? Bo w necie roznie pisza....

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak boli ten palec, jestem zmeczoan, spiaca i mam dosc. Nie mam sil na starania :( Dobrze, ze do owu jeszcze troche czasu bo nie wyrabiam :(

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Wiem, wiem, że to okropne badanie jest ale kupiłam sobie glukoze o smaku cytrynowym, mam nadzieję, że będzie przyjemniej ;) Wiem, że spędzę tam kupę czasu, więc na pewno zaopatrzenie się w jakieś czasopisma albo książkę ;)

Mozna tez wcisnac cytryne do normalnej glukozy :) Tak robilam :) Da sie przezyc, tylko trzeba miec ksiazke. Mam nadzieje, ze macie dobre wyniki Dziewczynki! :)

madziara0080 lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku, ja po clo nie miałam żadnych skutków ubocznych, które byłyby uciążliwe. Czułam jajniki w sensie takie napięcie i tyle. Natomiast teraz dwa dni bolał mnie brzuch na owu i to chyba nawet bardziej macica. Ale co się dziwić, dwa jajeczka chciały wyjść :) Dzisiaj też coś czasami kłuje. W poprzednim cyklu po pregnylu natomiast miałam objawy ciążowe :)

zFolwarku, Magduullina lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizyc ie u ginekologa. Zadnego rozwarcia , szyjka sie nie skraca, brzuszek wysoko. Nie ma objawow zblizajacego sie porodu ale jeszcze mamy czas:-)
    Malutka wazy 2650:-) nast wizyta za 2 tyg:-)

zFolwarku, madziara0080, Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa super wiadomości :)

Tulipanowa lubi tę wiadomość

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa, piękne wiadomości :)

Tulipanowa lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Clo ciekawa jestem jak będzie u mnie, o Pregnylu słyszałam, że nie wolno robic testów bo wychodzą fałszywie pozytywne przez właśnie utrzymujące się hcg :) I w sumie to może wywoływać objawy

Magduullina lubi tę wiadomość

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, co do pregnylu to prawda. Mi teraz cały czas wychodzą pozytywne testy owu :) Po pregnylu nie powinno się testować przed upływem 14 dni od jego podania bo może się on utrzymywać w organizmie i fałszować wynik testu :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka, a jak jest z luteiną? Bo poproszę doktora dziś , mam brać aż do terminu @ i odłożyć czy brać zrobić betę i w razie - odłożyć? Przyznam, że nigdy nie miałam luteiny, pokładam w tym nadzieję bo od ok 7 dpo mam co cykl plamienia i wiąże to z niedoborem

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, nie mam pojęcia. Nigdy luteiny nie brałam, wiec nie chce Tobie źle poradzić :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Susanna, nie mam pojęcia. Nigdy luteiny nie brałam, wiec nie chce Tobie źle poradzić :)
    Spoko, coś tam doczytałam na necie. Mam duphaston. Jupi, ciekawe czy coś pomoże

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi duphaston super pomagał :) Ale przy staraniach lekarz kazał go odstawić, aby cykle były naturalne :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Mi duphaston super pomagał :) Ale przy staraniach lekarz kazał go odstawić, aby cykle były naturalne :)
    Aha, nawet przy plamieniach i niskim poziomie progesteronu? Bo takie są dla mnie wskazania

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę duphaston przy staraniach dla regulacji cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka_k wrote:
    Ja biorę duphaston przy staraniach dla regulacji cyklu
    Ja mam regularne, I faza fajna, owu bez zarzutu ale ta druga nie halo, mam plamienia no i niski w zasadzie progesteron, bo 12..

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna, ja nigdy plamień nie miałam, także u mnie progesteron chyba jest w normie. Ale jak jest z tym problem, to właśnie dają duphaston :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Susanna, ja nigdy plamień nie miałam, także u mnie progesteron chyba jest w normie. Ale jak jest z tym problem, to właśnie dają duphaston :)
    No już wczoraj zażyłam, będę brała wieczorem ok 21 :) Tak bardzo chciałam mieć ten lek, bo intuicja od kilku miesięcy mówiła mi, że mam problem właśnie i może nawet niedomogę ciałka... Ale teraz się boję że przedłuży mi sztucznie cykl...to mnie dobija te wątpliwości ze wszystkim. Jeśli się nie uda Clo od kolejnego cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się ciesze ze lekarze wam pomagają .
    ja pod tym względem swojego lekarza wyslalabym rakieta w kosmos ...
    ja mialam jechac dzis na rozpoczęcie zajec ale nie czujesię na siłach pojade ale do apteki po leki i zaopatrze się w wiecej soku malinowego Synuś tylko kaszel ma a ja z moim katar kaszel goraczka. mam nadzieje że maly się nie zarazi katarem....

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ