Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kamien spadl z serca. Bo jak sie czyta ze komus rosnie beta z 200 na 1000 to mozna zeschizowac.
Zawrocilam dupe dziewczyna z majowek i czerwcowek i uslyszalam dobte odpowiedzi. Tak moja beta jest w normie wiem ale myslalam ze wolno rosnie, jak sie okazuje uzyskalam odpowiedzi z wynikami bet i tam tez wolno nie ktorym rosly a juz maja 10-16 tc. Wiec juz mi lepiej. Koniec schizowania.
Nie u kazdej z 200 zrobi sie od razu tysiaczFolwarku lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
smerfetka_k wrote:Roasax nie ma marudzenia! Beta rośnie wiec i dziecko rośnie, nie ma co sie zamartwiac na zapas. Moze ci sie mała dziewczynka roZwija i nie chce za szybko "przytyć" :d
zFolwarku lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Dziewczyny kamien spadl z serca. Bo jak sie czyta ze komus rosnie beta z 200 na 1000 to mozna zeschizowac.
Zawrocilam dupe dziewczyna z majowek i czerwcowek i uslyszalam dobte odpowiedzi. Tak moja beta jest w normie wiem ale myslalam ze wolno rosnie, jak sie okazuje uzyskalam odpowiedzi z wynikami bet i tam tez wolno nie ktorym rosly a juz maja 10-16 tc. Wiec juz mi lepiej. Koniec schizowania.
Nie u kazdej z 200 zrobi sie od razu tysiac
NO! Dobra a teraz dawaj te wirusy wreszcie!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto dobrze rosax ja juz spokojnie powoli wszystko ogarniam żeby mieć później spokoj jeszcze ostatnie obrobki w sypialni i będziemy mogli odetchnąć. jutro musimy podjechac po recepty danielowi bo później będzie problem i czwartek do Krakowa na echo serduszka z dzidziem pomierza mi go itd ... kopniaki i wypychanie juz się zaczyna robic bolesne
-
Ooo znalazlam ten artykol
Wiec jak dobrze pojdzie to bedzie prawdopodobnie synek
Ps. W dniu urodzin dziadka zrobilam test ciazowy z synem. I jest syn. Teraz zrobilam w dniu urodzin syna wiec mam nadzieje ze bedzie rodzennstwo!
Czy wiecie, że płeć dziecka wpływa na poziom hormonów ciążowych?
Odkryto, że płeć dziecka wpływa na poziom hormonów ciążowychWarszawa (PAP) - Zarodki żeńskie wpływają na wzrost poziomu hormonu, który jest produkowany już we wczesnych etapach ciąży. Odkrycie może pomóc w ocenie płci zarodka jeszcze przed trzecim tygodniem ciąży - donoszą badacze z USA w "Human Reproduction".Naukowcy pod kierunkiem dr. Yuvala Yarona z Instytutu Genetyki przy Centrum Medycznym w Tel Avivie prowadzili badania na 347 kobietach w ciąży, która była wynikiem sztucznego zapłodnienia. Badacze mierzyli poziom hormonu - tzw. ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej (hCG) w surowicy krwi matek od 14 do 20 dnia ciąży.Ludzka gonadotropina kosmówkowa jest hormonem produkowanym od drugiego tygodnia ciąży przez łożysko, czyli miejsce kontaktu matki z płodem (w tworzeniu łożyska bierze udział m.in. błona płodowa o nazwie kosmówka).Gonadotropina kosmówkowa ma za zadanie utrzymywać funkcje ciałka żółtego, struktury, która powstaje w jajniku, w miejscu uwolnienia komórki jajowej. Ciałko żółte produkuje progesteron, hormon przygotowujący błonę śluzową macicy na przyjęcie zarodka. Później jego funkcje przejmuje samo łożysko.Oznaczanie obecności gonadotropiny hCG w moczu lub krwi kobiety jest metodą wykorzystywaną w testach ciążowych.Badania zespołu dr Yarona wykazały, że u matek, które urodziły dziewczynki (184), poziom hCG był już 16 dnia ciąży średnio o 18,5 proc. wyższy w porównaniu z matkami, które urodziły chłopców (163).Autorzy pracy sądzą, że różnice w poziomie hormonu hCG u matek odzwierciedlają różnice w funkcjonowaniu łożyska w zależności od płci płodu. Przypuszczalnie są za to odpowiedzialne geny znajdujące się na chromosomie płciowym X, który u dziewczynek występuje w podwójnej kopii.Odkrycie zespołu dr. Yarona może być pomocne w przewidywaniu płci zarodka. Jednak, jak podkreślają autorzy, samo badanie poziomu hCG u ciężarnej kobiety, bez wykonywania dodatkowych badań, nie wystarczy do tego celu.Obecnie badacze chcą prowadzić dalsze prace, które pomogłyby im zaobserwować inne różnice w przebiegu ciąży, jakie mogą się wiązać z płcią dziecka.Przewidywanie płci dziecka na wczesnym etapie ciąży może być niezwykle ważne tych dla rodziców, którzy są "nosicielami" poważnych chorób dziedzicznych związanych z wadami genów na chromosomach płciowych.
07.11.2012 Julian
Magduullina wrote:to dobrze rosax ja juz spokojnie powoli wszystko ogarniam żeby mieć później spokoj jeszcze ostatnie obrobki w sypialni i będziemy mogli odetchnąć. jutro musimy podjechac po recepty danielowi bo później będzie problem i czwartek do Krakowa na echo serduszka z dzidziem pomierza mi go itd ... kopniaki i wypychanie juz się zaczyna robic bolesne
Magduullina lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
zFolwarku wrote:Rosax jest dobrze i bedzie! Pamietaj!
Jest 15 listopada - wlasnie zamowilam prezenty gwiazdkowe. To moj rekord. Tak sie ciesze, ze bede miec juz spokoj! Teraz tylko zostalo hihiMagduullina, zFolwarku lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyrosax no tak tak będziesz narzekac hihi
no prezent cudowny i wyczekany ....
ja nie kupuje prezentow moo chlopcy dostana inny prezent na swieta od mamy (brata i syna) u nas nie ma w rodzinie tak ze sobie prezenty kupujemy ... tylko na mikolaja dzieciom ...
ale mi się nie chce nic masakra.... -
nick nieaktualny
-
My pod choinke kupujemy kazdy kazdemu lub skladka na jeden duzy
Mowie do psa, zale sie jej a co ona? Smieje sie ze mnie..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37d04c630f14.jpgSusannaDean, Magduullina lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny
Dobrze że ja mam kota chociaż ona też ze mną gada no i mała wredotka gryzie jak zaczepiam ją
Chciałam Wam napisać że byłam dziś u lekarza. Lekarz powiedział mi że prawdopodobnie mam anemie i wysłał mnie na badania z krwii... powiedział też że mam strasznie niskie ciśnienie. No miałam i tak wysokie (wiecie jak człowiek denerwuje się u lekarza). Szalone 105/55 i tętno 65 powiedział że przy takim ciśnieniu to że są omdlenia i ciągła senność to nic dziwnego. Na badania idę pojutrze
Pochwalę się też że moje mieszkanko najprawdopodobniej w lipcu będzie wybudowane lecą z budową"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"