Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadziulla wrote:Mam taki zamiar
co planujesz zmienić w żywieniu?
Chcę wprowadzić trochę kuchni wegetariańsko/wegańskiej celem zwiększenia ilości spożywanych warzyw i owoców.Magnezu z potasem już tak bardzo mi brakuje, że mam takie skurcze całego ciała, że @ ze swoimi skurczami wczoraj zniszczyła mnie do granic możliwości.
Na tapecie aktualnie przepisy z jadłonomii. Nie zamierzam rezygnować z mięsa ani produktów od zwierzęcych absolutnie. Zabrakło mi też po prostu ostatnimi czasy polotu w kuchni w stosunku do jedzenia zabieranego ze sobą do pracy jak i obiadów, więc jestem otwarta na nowe inspiracje.
Plus jak co miesiąc próba redukcji śmieciowego żarcia i słodyczy ze sklepowych półek. No i ze wszystkich alkoholi zostaję tylko przy winie bo cała reszta mi zdecydowanie nie służy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziulla wrote:W związku z tym ze będę was i tak podczytywac i tak to nie obrazę się za jakieś proste fajne inspiracje
To jest mój faworyt. Jutro robię podejście do pasztetu z fasoli i jeszcze dzisiaj machnę paprykarz warzywny. Jak będzie to dam znaćczy warte polecenia i jadalne
-
Pianistka wrote:Wiecie co, z tymi objawami jak dla mnie, to jest całkowicie inaczej niż nam się "wydaje'
Ja przed ciążą, oczekiwałam, że cyce to mnie będą bolały a rzygała będę dalej niż widziała jeszcze przed @
A prawda taka, że mi się udało mdłości ominąć, ale koleżanki, które się z nimi zetknęły, zaczęły przygodę z przytulaniem porcelany ok 5-6 tygodniapiersi mnie bolały CZASAMI, dosłownie raz na kilka dni i to też już grubo po teście
BA! ja już fasolę na USG widziałam i dopiero jakieś delikatne objawy przychodziły
także jeśli ktoś ma mdłości przed @ to ja bym się rozejrzała dookoła kto tu jelitówę sprzedał
Oczywiście, życzę każdej wymarzonych II kreseczek :*
Ale to nie jest tak ze kto ma więcej objawów jest "bardziej" w ciąży a jak kogoś cyce nie bolą to jest "mniej"
Ale, już jutro wrzesień więc zaczynamy walkę o ciążuniowe podium i musimy pobić sierpniówki! ot co
Ja przed @ nie mialam zadnych objawow. NIC. Teraz jesli zajde to tez sie nie spodziewam zmian. Rzygalam od 7-8tyg do konca 4 miesiaca caly czas za to. Cala ciaze z Corka smialam sie do kolezanki, ze brzuch mnie tak boli jakbym zaraz @ miala dostac a tu np 5 miesiac ciazy juzLwD gora!!! No stress. Popatrzcie na gify Zakreconejzony i Morwy - od razu czlowiek luzuje
Buziaki. Milego dnia!
ZakreconaŻona, Morwa lubią tę wiadomość
-
dzień dobry!
od jakiegoś czasu Was podczytuje i przyszedł moment, w którym i ja potrzebuje z kimś porozmawiać. Zapisuje się na wrześniowe testowanko- 5 września , choć szanse są nikłe, gdyż jestem dość skomplikowana:P Pierwszy monitoring cyklu zaliczony- owulacja w 32 dniu cyklu (?!) , wykryta bakteria coli w posiewie plus za wysoka prolaktyna. Mam wrażenie,że odżywiam się ostatnio jedynie tabletkami. Czy któraś z Was też borykała się z tą bakteria?
milego dnia!
Dora12 m-cy starań, 3 cs z pomocą kliniki niepłodności -
Salamanka wrote:dzień dobry!
od jakiegoś czasu Was podczytuje i przyszedł moment, w którym i ja potrzebuje z kimś porozmawiać. Zapisuje się na wrześniowe testowanko- 5 września , choć szanse są nikłe, gdyż jestem dość skomplikowana:P Pierwszy monitoring cyklu zaliczony- owulacja w 32 dniu cyklu (?!) , wykryta bakteria coli w posiewie plus za wysoka prolaktyna. Mam wrażenie,że odżywiam się ostatnio jedynie tabletkami. Czy któraś z Was też borykała się z tą bakteria?
milego dnia!
Dora[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
Cykle mam strasznie nieregularne wahają się pomiedzy 30-60 dni,więc ciężko określić owulacje,gdyż nie mam żadnych jej objawów. Od roku się nie zabezpieczamy i jak do tej pory nie udało sie Nam nic zmajstrować
Coli w trakcie leczenia...
od zeszłego miesiąca chodzę do kliniki niepłodności. Przed Nami badanie nasienia i drożność jajowodów;/12 m-cy starań, 3 cs z pomocą kliniki niepłodności -
Salamanka, powodzenia na badaniach. Ja przed ciążą z E miałam cykle 15-50 dni. da się zajść w ciążę przy takich cyklach. jedynie wskazany monitoring, bardzo dokładna obserwacja cyklu, temp, testy owu itd itd
Przy takich cyklach rok nie zabezpieczania się to za mało w mojej oceniepodejrzewam, że wystarczy ustalenie dokładnie owulacji bo przy tak nieregularnych cyklach trzeba by być wróżbitą żeby wiedzieć bez obserwacji, monitoringu itd
powodzenia!
-
Salamanka wrote:zbankrutuje na tych testach owulacyjnych:p ale co zrobić.... tak juz musi być
Edit:
Tu masz te testy , które zamówiłam na ten cykl:
http://www.aptekagemini.pl/test-owulacyjny-paskowy-horienmedical-1-opakowanie-30-testow.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 13:17
-
Salamanka wrote:ja zamówiłam na allegro po taniości, ale wydaje mi się,że coś z nimi nie tak...na monitoringu owulacja ,na teście jej brak...wiec chyba wrócę do tych z apteki.