X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Mam taki zamiar ;) co planujesz zmienić w żywieniu?

Chcę wprowadzić trochę kuchni wegetariańsko/wegańskiej celem zwiększenia ilości spożywanych warzyw i owoców.Magnezu z potasem już tak bardzo mi brakuje, że mam takie skurcze całego ciała, że @ ze swoimi skurczami wczoraj zniszczyła mnie do granic możliwości.

Na tapecie aktualnie przepisy z jadłonomii. Nie zamierzam rezygnować z mięsa ani produktów od zwierzęcych absolutnie. Zabrakło mi też po prostu ostatnimi czasy polotu w kuchni w stosunku do jedzenia zabieranego ze sobą do pracy jak i obiadów, więc jestem otwarta na nowe inspiracje.

Plus jak co miesiąc próba redukcji śmieciowego żarcia i słodyczy ze sklepowych półek. No i ze wszystkich alkoholi zostaję tylko przy winie bo cała reszta mi zdecydowanie nie służy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym ze będę was i tak podczytywac i tak to nie obrazę się za jakieś proste fajne inspiracje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    W związku z tym ze będę was i tak podczytywac i tak to nie obrazę się za jakieś proste fajne inspiracje ;)
    http://www.jadlonomia.com/przepisy/pasztet-warzywny-doskonay/
    To jest mój faworyt. Jutro robię podejście do pasztetu z fasoli i jeszcze dzisiaj machnę paprykarz warzywny. Jak będzie to dam znać :D czy warte polecenia i jadalne :D

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona zona - fajna strona z przepisami. :D

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    a próbowalyście kiedyś testów clearblue digital? tych z wyświetlaczem?

Nigdy. Ja w zyciu kupilam moze 3 opakowania testow ciazowych ;) Zawsze w rossmannie :D pierwsze z brzegu ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Wiecie co, z tymi objawami jak dla mnie, to jest całkowicie inaczej niż nam się "wydaje' ;)
    Ja przed ciążą, oczekiwałam, że cyce to mnie będą bolały a rzygała będę dalej niż widziała jeszcze przed @ ;)
    A prawda taka, że mi się udało mdłości ominąć, ale koleżanki, które się z nimi zetknęły, zaczęły przygodę z przytulaniem porcelany ok 5-6 tygodnia ;) piersi mnie bolały CZASAMI, dosłownie raz na kilka dni i to też już grubo po teście ;) BA! ja już fasolę na USG widziałam i dopiero jakieś delikatne objawy przychodziły :)
    także jeśli ktoś ma mdłości przed @ to ja bym się rozejrzała dookoła kto tu jelitówę sprzedał :P
    Oczywiście, życzę każdej wymarzonych II kreseczek :*
    Ale to nie jest tak ze kto ma więcej objawów jest "bardziej" w ciąży a jak kogoś cyce nie bolą to jest "mniej" :D

Ale, już jutro wrzesień więc zaczynamy walkę o ciążuniowe podium i musimy pobić sierpniówki! ot co :D

Ja przed @ nie mialam zadnych objawow. NIC. Teraz jesli zajde to tez sie nie spodziewam zmian. Rzygalam od 7-8tyg do konca 4 miesiaca caly czas za to. Cala ciaze z Corka smialam sie do kolezanki, ze brzuch mnie tak boli jakbym zaraz @ miala dostac a tu np 5 miesiac ciazy juz ;) LwD gora!!! No stress. Popatrzcie na gify Zakreconejzony i Morwy - od razu czlowiek luzuje :) Buziaki. Milego dnia!

ZakreconaŻona, Morwa lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Salamanka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!:)
    od jakiegoś czasu Was podczytuje i przyszedł moment, w którym i ja potrzebuje z kimś porozmawiać. Zapisuje się na wrześniowe testowanko- 5 września , choć szanse są nikłe, gdyż jestem dość skomplikowana:P Pierwszy monitoring cyklu zaliczony- owulacja w 32 dniu cyklu (?!) , wykryta bakteria coli w posiewie plus za wysoka prolaktyna. Mam wrażenie,że odżywiam się ostatnio jedynie tabletkami. Czy któraś z Was też borykała się z tą bakteria?
    milego dnia!
    Dora

12 m-cy starań, 3 cs z pomocą kliniki niepłodności
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamanka wrote:
    dzień dobry!:)
    od jakiegoś czasu Was podczytuje i przyszedł moment, w którym i ja potrzebuje z kimś porozmawiać. Zapisuje się na wrześniowe testowanko- 5 września , choć szanse są nikłe, gdyż jestem dość skomplikowana:P Pierwszy monitoring cyklu zaliczony- owulacja w 32 dniu cyklu (?!) , wykryta bakteria coli w posiewie plus za wysoka prolaktyna. Mam wrażenie,że odżywiam się ostatnio jedynie tabletkami. Czy któraś z Was też borykała się z tą bakteria?
    milego dnia!
    Dora
    Pozno ta owulacja.. Tak dlugie masz cykle? Slyszalam ze im pozniej owulka tym zle bo jajeczko moze byc przestarzale ale nie wiem ile w tym jest prawdy. Ja z taka bakteria nigdy nie mialam doczynienia wiec nie pomoge

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamanka, ja nie, ale spotkałam się na forum tu z dziewczynami, które ją miały. Jest wyjatkowo niebezpieczna dla płodu. Już wyleczona jest?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Salamanka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam strasznie nieregularne wahają się pomiedzy 30-60 dni,więc ciężko określić owulacje,gdyż nie mam żadnych jej objawów. Od roku się nie zabezpieczamy i jak do tej pory nie udało sie Nam nic zmajstrować:(
    Coli w trakcie leczenia...
    od zeszłego miesiąca chodzę do kliniki niepłodności. Przed Nami badanie nasienia i drożność jajowodów;/

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamanka, powodzenia na badaniach. Ja przed ciążą z E miałam cykle 15-50 dni. da się zajść w ciążę przy takich cyklach. jedynie wskazany monitoring, bardzo dokładna obserwacja cyklu, temp, testy owu itd itd :)
    Przy takich cyklach rok nie zabezpieczania się to za mało w mojej ocenie :) podejrzewam, że wystarczy ustalenie dokładnie owulacji bo przy tak nieregularnych cyklach trzeba by być wróżbitą żeby wiedzieć bez obserwacji, monitoringu itd :) powodzenia!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Salamanka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Pianistka:)
    odnośnie mojej pozniej owulacji, usłyszałam od mojej ginekolog "myślałabym,myślała i nie wymyśliłabym ,że nie miała Pani jeszcze owulacji w 32 dc":P

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ;) ja w ciąży z córką miałam owulację ponad tydzień wczesniej niż zwykle! :) czasem miałam owu w 8 dc a czasem 25 dc :) więc bez kontroli to nikłe szanse by trafić :)
    trzymam kciuki!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Salamanka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbankrutuje na tych testach owulacyjnych:p ale co zrobić.... tak juz musi być:)

• Agula92 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamanka wrote:

Nie tylko Ty ;D Ja ostatnio na sporą promocję w aptece natrafiłam bo kosztowały tylko 6zł, a nie 21

• Morwa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamanka wrote:
    Kupuj większą ilość to wyjdzie taniej. Ja zawsze lubiłam te z domowego laboratorium, ale kasy sporo trzeba na nie wykładać. Korzystałam tez z tych z allegro , ale swojego czasu za dużo nie wniosły w obserwację. A na ten cykl zamówiłam testy owulacyjne w gemini, 30 sztuk za 17 zł z groszami. Plus przesyłka około 13 zł . Niestety nie wiem jakie będą , więc nie mogę jeszcze ich polecić ani tym bardziej ostrzec przed nimi ;)

Edit:
    Tu masz te testy , które zamówiłam na ten cykl:

http://www.aptekagemini.pl/test-owulacyjny-paskowy-horienmedical-1-opakowanie-30-testow.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 13:17

• Salamanka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam na allegro po taniości, ale wydaje mi się,że coś z nimi nie tak...na monitoringu owulacja ,na teście jej brak...wiec chyba wrócę do tych z apteki.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamanka wrote:
    ja zamówiłam na allegro po taniości, ale wydaje mi się,że coś z nimi nie tak...na monitoringu owulacja ,na teście jej brak...wiec chyba wrócę do tych z apteki.
    Te co wysłałam są z apteki . Ja mialam to samo z testami owulacyjnymi z allegro :/

• Salamanka Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już sobie je wygooglowałam :D jeżeli i tym razem się nie uda to zamówie- chociaż bardzo chciałabym wierzyć ,że jjuz wszystko bedzie ok:)

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy ten poniedziałkowy test mogl wylapac ciaze biochemiczna

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ