Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem w kropce :o
Dziś mój 26 dc, według testów owu jestem między 4 a 6 dpo...
No ale żeby nic nie przeoczyć to codziennie sikam na testy owu. W czwartek ubiegły był pozytyw, w piątek już bledziuch a od soboty na testach owu biel wizira... no i dzisiaj obsikałam test owu a tam się krecha pojawiła :o druga owulacja? czy test robi mnie w bambuko? zgłupiałam -
Młoda19 wrote:Mi sie snilo 2 dni temu ze robilam test i wyszla druga blada kreska ... Ja nie wierze w sny.. To sa tylko projekcje naszych marzen i nie jest w cale tak ze jak sni Ci sie ze jestes w ciazy to w niej nie bedziesz. Glowa do gory ;*
Obyś miała racje. -
Pianistka, ciężko powiedzieć. A może doszło do zapłodnienia bo wtedy też ponoć testy owu wychodzą pozytywnie. Moim zdaniem raczej druga Owulacja to nie jest.
Dziewczyny, a mi zaraz wyrwie z podbrzusza tego zarodka, którego i tak tam pewnie nie ma, taki mam kaszel. Poszłam do apteki i kupiłam syrop. Oczywiście zapobiegawczo powiedziałam, że dla kobiet w ciąży i pojawił się problem. Dostałam jakiś syrop prawoślazowy bo nic więcej Pani nie chciała mi dać -
to że testy owu wykrywają ciążunię, potwierdziłam na sobie. kiedyś słyszałam o tym, i będąc w ciąży postanowiłam sprawdzić (wiecie, te moje miliard testów z owu z allegro ). i faktycznie przy pozytywnym teście ciążowym test owulacyjny również był pozytywny.
ALE... podobno jestem między 4 a 6 dpo... więc noł czens na jakiekolwiek pozytywy nawet gdyby ciążunia
chyba że owulacja była dawno temu... ten cykl taki posrany, z krwawieniem w środku dzisiaj 26 dc licząc od pierwszego krwawienia. -
nick nieaktualnyDzień doberek nadrobić Was od wczorajszego wieczora to nie lada wyczyn
Ja zanim w lipcu dowiedziałam się o ciąży to nad wyraz źle znosiłam upał i dostałam uczulenia na słońce tak absurdalnie silnego, że wapno nie pomagało. Ale to były takie objawy których kompletnie z ciążą nie łączyłam. A w zeszłym roku przed ciążą nie czułam kompletnie nic innego, specyficznego. Zaczęłam w sumie plamić od 12 dpo ale testy wychodziły negatywne - a później w jajowodzie okazało się, że czaił się ninja. Także po 2 ciążach wiem, że przed terminem @ nie ma żadnych zwiastujących objawów. A szkoda...
Ja zarzucam wpizdu całe obserwacje i mierzenie i olewam sygnały mojego ciała bo tylko niepotrzebnie się nakręcałam. Od 1dpo "jestem, nie jestem?udało sie?nie udało się?" nie nie nie koniec z ciążową psychozą.
zFolwarku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPianistka może być coś na rzeczy, może to było jakieś krwawienie około owulacyjne. Ale kiedyś słyszałam o podwójnej owulacji najpierw pękł pęcherzyk dominujący a po czterech dniach kolejny dojrzewajacy potwierdzone usg. Ten drugi osiągnął rozmiar i normalnie pękł.
-
nick nieaktualnyPianistka wrote:Dodam tylko że śluz kremowy biały, temp oscyluje w granicach 37. nie prowadzę temp na wykresie bo wstaję do dziecka wiele razy, codziennie rano o innej porze... więc to jest G warte
Pianistka jak śluz jest każdy inny poza przezroczystym wodnistym bądź rozciągliwym to to na pewno nie jest śluz płodny. A śluz biały kremowy również może być wodnisty albo rozciągliwy ale jest on śluzem niepłodnym. -
hej Kobietki! Ja się ostatnie 3 miesiące wsłuchiwałam w ciało, szukałam objawów i na końcu wielkie nic. Nawet nie miałam okazji robić testu, bo zawsze czekałam na @ a po ostatnim @ się tak wkurzyłam, że zakupiłam 13 sikaczy na allegro. Mężowi się nie przyznałam, bo by mnie wyzywał ale gdzieś koło owulacji parę dni temu powiedziałam sobie STOP. Jak będzie dzidziuś to fajnie, jak nie to nie, i muszę w końcu wyluzować, bo stres w niczym nie pomaga. I teraz na luzie sobie wszystko obserwuję POLECAM
zFolwarku lubi tę wiadomość
-
Marcjanna wrote:Pianistka może być coś na rzeczy, może to było jakieś krwawienie około owulacyjne. Ale kiedyś słyszałam o podwójnej owulacji najpierw pękł pęcherzyk dominujący a po czterech dniach kolejny dojrzewajacy potwierdzone usg. Ten drugi osiągnął rozmiar i normalnie pękł.
oho, brzmi absurdalnie, pasowałoby do mnie
ja tylko mam nadzieję, że to nie jest druga owulacja bo i tak ten cykl jest beznadziejny -
Skrzydlate, bardzo dobre podejście Stres i ciągle myślenie o ciąży nic nie fajkę. Ja w poprzednim cyklu pracować piszesz to nie mogłam, tak szalałam. A teraz spokój, co ma być, to będzie Czasami jak człowiek odpuści to właśnie się udaje
Pianistka, Lh jest ponoć zbliżony do hcg i dlatego testy owulacyjne w ciąży wychodzą pozytywne A może rzeczywiście jest już po owu, tylko utrzymuje się u Ciebie dość wysoki poziom Lh i testy go wygrywają ? Albo owulka była szybciej niż wyznaczył OF -
Młoda19 wrote:Mi sie snilo 2 dni temu ze robilam test i wyszla druga blada kreska ... Ja nie wierze w sny.. To sa tylko projekcje naszych marzen i nie jest w cale tak ze jak sni Ci sie ze jestes w ciazy to w niej nie bedziesz. Glowa do gory ;*