Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamyla gratulacje!
Ja złapałam doła byłam w 10dc i 14dc na monitoringu i nic:( pęcherzyki malutkie. Nie wiem co mam robić...lekarz stwierdził, że z tego cyklu nic nie będzie już i mam zacząć brać duphaston i czekać na @. Przed pierwszą ciążą miałam bardzo późno owulację bo w 18dc i nie wiem co zrobić...
A z drugiej strony 9dc test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, co nigdy w życiu się nie zdarzyło i może dlatego nic na usg nie było widać...
-
bobas2015 wrote:Koleżanka ma 7 miesięczna córkę i zaszła w ciążę i lekarka kazała od razu odstawić od piersi bp to podobno zwiększa ryzyko poronienia. Jeżeli chcesz mieć już drugiego to warto to przemyśleć przesyłam wirus ki ja nie karmie od 4 miesiąca wiec to inna juz kwestia.
A co do zajścia w ciąże nie trzeba odstawiać kp. Przecież tyle lasek zachodzi (najcześciej z zaskoczenia) w ciąże bardzo szybko po porodzie.
Gratulacje kolejnego wspaniałego cienia!!!!
Natalka 03.2015
-
Agula92 wrote:Kamyla gratulacje!
Ja złapałam doła byłam w 10dc i 14dc na monitoringu i nic:( pęcherzyki malutkie. Nie wiem co mam robić...lekarz stwierdził, że z tego cyklu nic nie będzie już i mam zacząć brać duphaston i czekać na @. Przed pierwszą ciążą miałam bardzo późno owulację bo w 18dc i nie wiem co zrobić...
A z drugiej strony 9dc test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, co nigdy w życiu się nie zdarzyło i może dlatego nic na usg nie było widać...
Czasem jest tak, ze ovu jest zaraz po @ a czasem chwile przed nią.
Obserwujesz ciało? Szyjkę? Temperaturę?Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgula92 wrote:Kamyla gratulacje!
Ja u siebie bym w tak wczesną nie uwierzyła, bo całe życie raczej mam później okres (wiąże się to z późniejszą owu) nigdy wcześniej. U mnie pozytywne testy były w 16 dc Owu musiała być wtedy bo bolało jak zwykle w tym dniu -
Tygrysek wrote:Czasem jest tak, ze ovu jest zaraz po @ a czasem chwile przed nią.
Obserwujesz ciało? Szyjkę? Temperaturę?
Obserwuję śluz, robię testy, mierzenie temperatury u mnie się nie sprawdza bo raz, że wstaję czasem w nocy do syna, a dwa mam za mało progesteronu i nie widać tej drugiej fazy wyższych temperatur... Na szyjce się nie znam. W kolejnym cyklu mam znowu przyjść na usg aby zobaczyć, czy tylko teraz nie było owulacji, czy zdarza się to ciągle. Jeżeli to się powtórzy, to da mi leki na rośnięcie pęcherzyków.
Muszę trochę wyluzować, bo przecież mam dziecko, potrafię zajść w ciążę...widocznie to jeszcze nie ten moment.
-
Tygrysek wrote:Czasem jest tak, ze ovu jest zaraz po @ a czasem chwile przed nią.
Obserwujesz ciało? Szyjkę? Temperaturę?
Edit : chwile przed @ tez nie może być owulacji bo wtedy mówimy o niedomodze lutealnej. Zapłodnienia komórka musi przejść przez jajowód , a to nie teleporter , taka droga chwile trwa. Zagnieżdżenie może nastąpić od 5dpo do 12 dpo, endometrium musi być odpowiedniej grubości ,więc nie może się w tym okresie złuszczać wraz z @Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 13:03
zFolwarku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Albo miałaś tego 9dc z dużym prawdopodobieństwem już owu, albo dopiero będzie Stawiam, że była. A zatestujesz w takim razie kiedy?
Ja u siebie bym w tak wczesną nie uwierzyła, bo całe życie raczej mam później okres (wiąże się to z późniejszą owu) nigdy wcześniej. U mnie pozytywne testy były w 16 dc Owu musiała być wtedy bo bolało jak zwykle w tym dniu
Myślę, że zrobię test 9 września, ale wątpię w tak szybką owulację. Na wszelki wypadek będę robić jeszcze przez kilka dni testy owulacyjne a nóż owulacja jeszcze przede mną.
-
nick nieaktualny
-
Agula92 wrote:Myślę, że zrobię test 9 września, ale wątpię w tak szybką owulację. Na wszelki wypadek będę robić jeszcze przez kilka dni testy owulacyjne a nóż owulacja jeszcze przede mną.
Agula92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Rob testy rób ,bo bardzo możliwe ,że cykl Ci się przeciągnie w czasie i owulacja wystąpi później niż zwykle niejeden cykl "bezowulacyjny" widziałam zakończony 2 kreseczkami. Także nie ma co ufać 100% obrazowi widocznemu na usg lekarz to tez nie maszyna ,ma prawo się pomylić. Więc najlepiej się tym nie zamartwiaj tylko działaj:)
Dlatego nie ma się co poddawać z tym owu Robić testy i bo nigdy nie wiadomoMorwa lubi tę wiadomość
-
Tygrysek wrote:Wszystko zależy od ciąży. Jeśli przebiega normalnie to nie ma przeciwwskazań do odstawienia. Dziewczyny karmią przez ciąże a potem w tandemie. Żaden problem.
A co do zajścia w ciąże nie trzeba odstawiać kp. Przecież tyle lasek zachodzi (najcześciej z zaskoczenia) w ciąże bardzo szybko po porodzie.
Gratulacje kolejnego wspaniałego cienia!!!!
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Morwa wrote:Rob testy rób ,bo bardzo możliwe ,że cykl Ci się przeciągnie w czasie i owulacja wystąpi później niż zwykle niejeden cykl "bezowulacyjny" widziałam zakończony 2 kreseczkami. Także nie ma co ufać 100% obrazowi widocznemu na usg lekarz to tez nie maszyna ,ma prawo się pomylić. Więc najlepiej się tym nie zamartwiaj tylko działaj:)
Działam działam Wczoraj się przeprowadziliśmy do nowego mieszkania i wyprowadziliśmy syna do innego pokojuMorwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chyba w środe zrobie test... Nie ma szans na wytrzymanie do niedzieli to bedzie 25 dc a cykle mam przewaznie 27,28 d.