Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcjanna wrote:Jasne że ciążowy. Plan jest taki że najpierw ty rodzisz a ja kilka dni po tobie. Zgoda? Dzisiaj dostałam jeden zastrzyk pregnyl a jutro planowo owulka więc chyba się pokryje no i wieksza gwarancja ze pęknie po pregnylu. Z testowaniem to wiem ze trzeba będzie poczekać mam nadzieję że mi się cykl nie rozjedzie od tego? No chyba ze na 9 miesięcy
-
Kim, o serduszkowaniu chyba decyduje lekarz. Z tego, co wiem, to jeśli wszystko jest ok to można. Co do spermy to nie można pod koniec bo może wywołać skurcze macicy A już rim bardziej można zanim się człowiek dowie o ciąży. W przeciwnym razie w każdym cyklu, w którym się staramy, po owu już nie powinnyśmy... bo przecież może to być cykl ciążowy
Marcjanna, ja nie jestem lekarzem, ale mój prof też mówi, że musi być przynajmniej 18 mm . Co nie znaczy, że jeśli dostaniesz szybciej to owulki nie będzie. Mam nadzieję, że Twój lekarz jest doświadczony i wie, co robi
Mona, u mbie chyba dopiero w 12 dpo nie było w organizmie pregnylu. W 10 dpo test jeszcze wyszedł pozytywny. Mi lekarz kazał testować najszybciej w dacie @ -
nick nieaktualny
-
Marciaa czekam na wyniki z porannego sika bo te jakoś do mnie nie przemawiają♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
Marcjanna, ja myślę, że tak jest jak mówisz. Ale zastanawia mnie w takim razie, czemu wielu lekarzy mówi, że musi mieć minimum 18 mm. Może chodzi o to, by pęcherzyk osiągnął sam jakąś dojrzałość. Sama nie wiem. Kiedyś zapytam mojego lekarza to może mi powie Życzę Tobie owocnej i szczęśliwej owulacji
-
Marcjanna wrote:Hej Mamuśka2017 przecież 17 mm mam to jak po zastrzyku owu ma wystąpić ok 24 godz a nawet 3 dni, to raczej podrosnie trochę, ile 2 mm na dobę? Łatwy rachunek jutro będzie miał 19 mm to dobrze policzone.
-
Mamuśka2017 wrote:Marcjanna, ja myślę, że tak jest jak mówisz. Ale zastanawia mnie w takim razie, czemu wielu lekarzy mówi, że musi mieć minimum 18 mm. Może chodzi o to, by pęcherzyk osiągnął sam jakąś dojrzałość. Sama nie wiem. Kiedyś zapytam mojego lekarza to może mi powie Życzę Tobie owocnej i szczęśliwej owulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 16:38
-
Nie ma dzis żadnej ciążuni ?
U mnie dzis wyniki progesteronu,niby w normie ale chyba dość niski wynik,może spadł na nadchodząc małpę.
Takze w poniedziałek zapisuje sie na pazdziernikowa listę -
Właśnie się zalamalam. Dostalam wiadomość od brata ze zostanie tata po raz drugi. Ciesze sie bardzo, ale z drugiej strony jest mi ciężko. Im sie udaje od razu, za 1 razem. A my co... Ledwo sie powstrzymalam zeby sie rozryczec. Mam nadzieje ze tego nie wyczul. Jak sie rozlaczyl to zaczelam wyć jak bóbr.
-
rudajola wrote:Nie ma dzis żadnej ciążuni ?
U mnie dzis wyniki progesteronu,niby w normie ale chyba dość niski wynik,może spadł na nadchodząc małpę.
Takze w poniedziałek zapisuje sie na pazdziernikowa listę -
sandri_1 wrote:Właśnie się zalamalam. Dostalam wiadomość od brata ze zostanie tata po raz drugi. Ciesze sie bardzo, ale z drugiej strony jest mi ciężko. Im sie udaje od razu, za 1 razem. A my co... Ledwo sie powstrzymalam zeby sie rozryczec. Mam nadzieje ze tego nie wyczul. Jak sie rozlaczyl to zaczelam wyć jak bóbr.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykate88:) wrote:Marcjanna nie analizuj tyle tylko działaj!!! Będzie dobrze:) pęknie plemi zaatakuje i fasola jak nic ♡
Morwa, kate88:), cookiemonsterka lubią tę wiadomość
-
Sandri rozumiem nasz 1 cs w ciąży przyjaciółka i szwagierka, 2 cs dzwoni druga przyjaciółka z radosną nowiną, 3 cs koleżanka przybiega żeby podzielić się ze mną swoim szczęściem no cóż za każdym razem naprawdę się cieszyłam ale i było mi trochę smutno ze to nie ja jestem na ich miejscu ale przecież skoro wszystkie w koło mnie zaciazyly to i mnie się uda !!!
Demsik, Kim8, Mamuśka2017, cookiemonsterka, Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość