X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikac z rana nie z wieczora,
    Na dwie kreski wtedy pora;)))

Marcjanna, kate88:), Kim8, melmarmis, aknovi, cookiemonsterka, Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik nie czujesz że rymujesz :D

Demsik, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri ja wierzę że wszystkim nam się szybko uda i tym co czekają długo na cud i wgl nie smuć się! No ♡

• zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem debilką. Wrócił mi tel z naprawy, a tam mam apkę kalendarzykową. I co się okazało, że wylicza mi okres na 19.09 a nie jak OF na 14.09 (wczoraj), czyli testowałam w 6dpo i 9dpo.. Testy, które (szczególnie ten pierwszy) nie miały właściwie szans na bycie pozytywne.. Zmarnowane 20zł serio :/ Zobaczymy co będzie dalej w takim razie, bo wyszło, że ten jeden jedyny sex na 2 dni przed ewentualną owu (nie wiem czy owu w ogóle mam)..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A jaki miałaś wynik i w którym dpo badałas ?
    10,6 . W normie niby , ale czytałam ze powinien być wyższy, Z lekarzem nie konsultowalam
    Badalam trochę późno bo 22 dc na 26. Wg ovufr 7 dpi,ale moim zdaniem owy była wcześniej (chyba )

Wuj6p1.png[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Jestem debilką. Wrócił mi tel z naprawy, a tam mam apkę kalendarzykową. I co się okazało, że wylicza mi okres na 19.09 a nie jak OF na 14.09 (wczoraj), czyli testowałam w 6dpo i 9dpo.. Testy, które (szczególnie ten pierwszy) nie miały właściwie szans na bycie pozytywne.. Zmarnowane 20zł serio :/ Zobaczymy co będzie dalej w takim razie, bo wyszło, że ten jeden jedyny sex na 2 dni przed ewentualną owu (nie wiem czy owu w ogóle mam)..
    No masz ci los :-) to szansa wielka czyli dopiero testowanie przed tobą, musi być pozytywny zakocona!

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Za wsparcie...

w4sqs65ge24sefoo.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Dzięki dziewczyny! Za wsparcie...

Sandri_1 ja starałam się o 1 ciąże od listopada 2014 (zaraz po śmierci mojej mamy...), na wiosnę w marcu rozmawiałam z kuzynkami że staramy się i że nie wychodzi, i ze do doopy, chciałam jakoś zapełnić tą pustke w końcu, tacie ogłosić radosną nowinę, żeby się w końcu uśmiechnął, a kuzynki powiedziały że własnie się zdecydowały tez na kolejne ciążę i zaszły w pierwszym cyklu starań, obydwie, siostry!! później gdy okazało się że sa w ciąży namówiły swoją bratową i ona też zaraz zaszła w 1 cyklu, nie żartuje. A ja co dopiero w 8 cyklu, no ale zaciażyłam w końcu!

Krokodylica lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, ale w końcu się udało i to jest najważniejsze :) Teraz znowu musi się udać :)

She86, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • aknovi Koleżanka

Wysłany: 15 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri, głowa do góry i Tobie się uda! :)

Mnie brzuch ciągnie jak na @ :(

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja sie kochalam w tym cyklu dwa razy raz po okresie i potem za pare dni i wyszlo ze bylo to dwa dni przed owulacja i jestem w ciazy takze ten....glowa do gory.trzymam kciuki;)

zakocona, cookiemonsterka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marze o ciazy juz od roku. Dodatkowo tez pragne tego ze wzgledu na tate, bo właśnie jest wyleczony z raka. Ale jak sie dowiedzielismy o chorobie w grudniu to tym bardziej chcialam dac mu powód do walki, zeby chcialo mu sie żyć. Na szczęście udalo mu sie pokonać raka i bez mojej ciąży. Ale ze mna jest teraz coraz gorzej. Z miesiaca na miesiac. A ciążówki mnie ostatnio przesladuja. Jak widze kolejna to wywracam oczami.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri ja zaszłam dzięki stymulacji clo plus duphaston, mimo iz normalnie była niby owulacja. Ale ta stymulacja mi pomogła. Plus <3 co dwa dni, suplementowaliśmy też męża bo nasienie było średnie. I plus żel pro-seed. Może gin Ci przepisze coś?

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik, dzięki za wsparcie, ale i tak marnie to widzę :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Ja marze o ciazy juz od roku. Dodatkowo tez pragne tego ze wzgledu na tate, bo właśnie jest wyleczony z raka. Ale jak sie dowiedzielismy o chorobie w grudniu to tym bardziej chcialam dac mu powód do walki, zeby chcialo mu sie żyć. Na szczęście udalo mu sie pokonać raka i bez mojej ciąży. Ale ze mna jest teraz coraz gorzej. Z miesiaca na miesiac. A ciążówki mnie ostatnio przesladuja. Jak widze kolejna to wywracam oczami.
    Bo to właśnie tak jest jak się starasz to bardziej zwracasz uwagę na kobiety w ciąży. Ja na ulicy non stop widuje kobiety w ciąży i za każdym razem myślę sobie no pięknie a kiedy ja będę miała taki piękny brzuszek? Kiedyś może tak nie zwracałam na to uwagi. Wiadomo w rodzinie jest inaczej. Mam dwie siostry i obie zaszły przez wpadkę bez starań, ta młoda straciła ciążę niestety. Dużo wytrwałości kochana, ja wiem ze ciąża w naszym przypadku to tylko kwestia czasu ♡

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, ten cykl probuje sama jeszcze casta i donga. A do gina tez ide za tydzień w pt. Zobaczymy co powie...

w4sqs65ge24sefoo.png
  • cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami trzeba odpuścić, a w odpowiednim czasie samo do nas przyjdzie. Teraz cieszmy się chwilą, bo ona może nie powrócić już...

P.S. przeczucia się sprawdzają...

Pozytywne nastawienie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na dzisiejsze pozytywy! Strasznie mnie rwie prawy jajnik, ojojoj :-)

SusannaDean lubi tę wiadomość

• Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja czekam i ja czeka !

wysikujcie dwie krechy i roznoście wiruski kochane ! :D

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dawać dziewczyny :) mnie kusilo ale sie powstrzymalam ;)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ