Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
potforzasta wrote:Z tym jodem to bym się jednak wstrzymała do zrobienia anty tpo i tg bo przy hashi nie można jodu brać.
Edit : ja mam Hashimoto i właśnie w cyklach ,w którym jadłam jod (jeden ze składników witamin i minerałów ,które miałam w suplach) zaszłam w ciążę oprócz tego jem 220 mikrogram selenu , także żyje i mam się bardzo dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:49
lilirose lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam nadzieje ze to nie hashi... Ale roznie bywa. Oproccz wyniku TSH 4,300 to z objawow mam tylko to ze szybko marznę, i ciezko mi ogrzać stopy. Mysle ze to zwykla lekka niedoczynność spowodowana niedoborem jodu. To bardzo czeste w tych czasach. A dodatkowo ja malo soli uzywam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:33
-
WitajcieMorwa wrote:Można pod warunkiem ,że bierze się razem z jodem selen osobie z hashi jod sam w sobie nie szkodzi , wręcz jest potrzebny do prawidłowego działania organizmu , to jego utlenianie jest szkodliwe. Selen nas przed tym ratuje
Edit : ja mam Hashimoto i właśnie w cyklach ,w którym jadłam jod (jeden ze składników witamin i minerałów ,które miałam w suplach) zaszłam w ciążę oprócz tego jem 220 mikrogram selenu , także żyje i mam się bardzo dobrze
a lekarz/ka nie kazał/a Ci odstawić selenu w razie ciąży??
Mi moja endokrynolog przepisałą selen na ostatniej wizycie i kazała odstawić gdyby pojawiła się ciąża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 15:08
11.10.2018 Naprotechnologia
IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
"Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! " -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zakocona nie lubię;(
dziewczyny w ciązy wysyłajcie więcej wirusków żeby do końca września coś się jeszcze udało;D
u mnie juz końcówka @ i działamy w paździenriku;))
mi tsh wyszło za wysokie i w przyszłym tygodniu mam wszystkie badania i wizytę u endo.... -
Dziewczynki jak tu pieknie tyle brzuszkow i trzymam kciuki zeby bylo ich jeszcze wiecej buziaki
lilirose, Mordeczka, cookiemonsterka lubią tę wiadomość
To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
Ja w poprzednią ciążę zaszłam z TSH 2.1, i w ciągu 2 tyg. skoczyło do ponad 5, mimo brania leków. Lekarka od razu zwiększyła mi dawkę. Teraz też mam przy okazji robienia bety, jeśli zajde w ciążę, zbadać poziom TSH.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥