X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym poszła na betę

• Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarze zalecaja poczekanie 2-3 tygodni , żeby obraz dało USG ;) Logicznie myśląc jak BETA z krwi wyjdzie to z moczu w teście też powinna... a skoro jest cień to tylko poświata paska z testu. Też tak miałam i się łudziłam, a to tylko przebicie koloru paska , bo nastepne też nie były mocniejsze , a powinny być coraz mocniejsze

11 cykl starań
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli nie dostanę@ zrobię test , a pojdę do lekarza po 2 tyg , żeby mógł coś zobaczyć a nie żeby się pokazać:)

11 cykl starań
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testy z moczu też badają właśnie BETE :D badanie z krwi jest po to żeby określić dokładnie ile jej jest , zeby określić tydzień ciąży oraz czy prawidłowo rośnie poziom

11 cykl starań
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle odchodząc od tematu to warto się zapisać na wizytę do kliniki leczenia niepłodności. Mówię wam to działa cuda, tzn nie sama klinika tylko myśl o tym ,że trzeba będzie tam iść. Na mnie to po działało błyskawicznie. Tylko się zapisałam i za kilka dni bach jestem w ciąży :D czary nie ? Teraz muszę odkręcić tę wizytę , ale to już najmniejszy problem :)
    P.s z tego co kojarzę to Demsik miała bardzo podobnie, a starała się sporo czasu :)
    Demsik pozdrawiam :*:*

ZakreconaŻona, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

• Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do takiej kliniki trzeba skierowanie ? Jakieś badania trzeba już mieć ? I jakiś staż starań ? Ja 7 cykl się staram

11 cykl starań
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa my sie na iui szykowalismy pierwsze i bach udalo sie naturalnie :-) takze cos w tym jest, ale na pewno nie dziala na wszystkie i niestety czasem trzeba sie poleczyc zeby zajsc.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    lekarze zalecaja poczekanie 2-3 tygodni , żeby obraz dało USG ;) Logicznie myśląc jak BETA z krwi wyjdzie to z moczu w teście też powinna... a skoro jest cień to tylko poświata paska z testu. Też tak miałam i się łudziłam, a to tylko przebicie koloru paska , bo nastepne też nie były mocniejsze , a powinny być coraz mocniejsze
    Logika logika a jest tak ze beta mi np wyszla ok 70 a na tescie cien, takze badanie z krwi jest duzo dokladniejsze niz domowe testy i tyle, a jak dziewczyna ma siedziec i myslec czy jest czy nie to niech idzie, zrobi bete i wynika po kilki godzinach 100% .

marciaa, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Do takiej kliniki trzeba skierowanie ? Jakieś badania trzeba już mieć ? I jakiś staż starań ? Ja 7 cykl się staram
    Skierowania nie trzeba. Ja się zapisałam przez internet i miałam iść ze wszystkimi wynikami , aby je skonsultować wreszcie z fachowcem. Na stronie kliniki masz co jest potrzebne , m.in badanie nasienia, amh , fsh , tsh itp. -zobacz co wymagają u Ciebie w klinice. Ja miałam dużo ,dużo więcej , plus poronienia za sobą, ciążę pozamaciczna i wypisy ze szpitala. Nie zamierzałam dawać namawiać się na żadne in vitro ani inseminacje tylko iść poprosić o fajniejsze stymulacje. Starania nadal miały być "naturalne", z tym że z pomocą kliniki. No ale mam nadzieje ,ze teraz już mi się to nie przyda ;)

Uparciuszek lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu tak działa psychika.
    Jak już myśli się o wizycie w klinice to się odpuszcza w głowie z myślą że dopiero po tej wizycie zaskoczy a tu bach :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Po prostu tak działa psychika.
    Jak już myśli się o wizycie w klinice to się odpuszcza w głowie z myślą że dopiero po tej wizycie zaskoczy a tu bach :)
    Ja tam o dziwo cieszyłam się tą wizytą. Pospisywałam masę pytań, przygotowałam przemowy i opracowałam każda odpowiedź w razie gdyby wizyta zaczęła odbiegać od moich oczekiwań. Mąż się nawet śmiał ,że musiałam już sobie opracować cały plan działania a biedny lekarz będzie musiał się tylko pod tym podpisać ;) no ale plany się zmieniły ;) Teraz muszę zdybać tego doktorka. Sprawdzić gdzie i czy przyjmuje gdzieś prywatnie poza kliniką i się do niego wybrać. Mam zamiar mu podziękować za jego wielką moc. Za to , że zaszłam w ciążę a nawet na mnie nie spojrzał :D

ojejku, justyna14, Marcjanna, ZakreconaŻona, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja tam o dziwo cieszyłam się tą wizytą. Pospisywałam masę pytań, przygotowałam przemowy i opracowałam każda odpowiedź w razie gdyby wizyta zaczęła odbiegać od moich oczekiwań. Mąż się nawet śmiał ,że musiałam już sobie opracować cały plan działania a biedny lekarz będzie musiał się tylko pod tym podpisać ;) no ale plany się zmieniły ;) Teraz muszę zdybać tego doktorka. Sprawdzić gdzie i czy przyjmuje gdzieś prywatnie poza kliniką i się do niego wybrać. Mam zamiar mu podziękować za jego wielką moc. Za to , że zaszłam w ciążę a nawet na mnie nie spojrzał :D

Haha Morwa to może podaj mi link do kliniki. Zapisze się do niego na wizytę i też zajde od samego zapisu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A tak w ogóle odchodząc od tematu to warto się zapisać na wizytę do kliniki leczenia niepłodności. Mówię wam to działa cuda, tzn nie sama klinika tylko myśl o tym ,że trzeba będzie tam iść. Na mnie to po działało błyskawicznie. Tylko się zapisałam i za kilka dni bach jestem w ciąży :D czary nie ? Teraz muszę odkręcić tę wizytę , ale to już najmniejszy problem :)
    P.s z tego co kojarzę to Demsik miała bardzo podobnie, a starała się sporo czasu :)
    Ja mam inny plan. Zamarzyła nam się zmiana mieszkania na dom, a to wiąże się z kredytem, a wiadomo albo kredyt albo dziecko. Dlatego jak nie mogę miec dziecka (drugiego) to spełnię to drugie marzenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ja mam inny plan. Zamarzyła nam się zmiana mieszkania na dom, a to wiąże się z kredytem, a wiadomo albo kredyt albo dziecko. Dlatego jak nie mogę miec dziecka (drugiego) to spełnię to drugie marzenie.
    skończysz z kredytem i dzieckiem, wysoce nieodpowiedzialne :D :P

Mona_M, ZakreconaŻona, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Jestem takiego samego zdania ;)

ojejku, Mona_M, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Haha Morwa to może podaj mi link do kliniki. Zapisze się do niego na wizytę i też zajde od samego zapisu :)
    Ja zapisałam się do invimed'u we Wrocławiu ;) ale inne kliniki mogą mieć podobny wpływ na psyche :p

AJA_S, s1985, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

No ja w przyszłym tygodniu mam drugą wizytę w klinice :D Więc co? Zachodzę w tym nowym cyklu??? :P

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Eee nie :P chyba byśmy z głodu wymarli ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    No ja w przyszłym tygodniu mam drugą wizytę w klinice :D Więc co? Zachodzę w tym nowym cyklu??? :P
    Nie widzę innej opcji :D musisz zajść,bo moje wirusy + wizyta to będzie dobry początek lepszego jutra , a za 9 miesięcy początek zmian ;) szukaj miejsca w domu na łóżeczko :D

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa nie łóżko, a cały pokój już na to dzieciątko czeka ;)

justyna14, Morwa lubią tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ