Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet
    Postów: 4025 3871

    Wysłany: 23 września 2016, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 37dc. Śluz różowo-latte już drugi dzień a ta @ nie nadchodzi. Nic nie ogarniam. Umie któraś coś doradzić?

    Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 16376 25210

    Wysłany: 23 września 2016, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    U mnie 37dc. Śluz różowo-latte już drugi dzień a ta @ nie nadchodzi. Nic nie ogarniam. Umie któraś coś doradzić?
    Może to nie @ a implantacja, albo jesteś w ciąży i masz plamienia w okolicach @ ? Kiedy ostatnio sikałaś na test ? Kiedy zamierzasz go powtórzyć ? ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 16:33

    Mogę różnie Cię nazywać, ale dla mnie zawsze będziesz moim małym wielkim cudem 🥰
    cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0010.gif cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0004.gif
    Cwk2p2.png
    🍀25.05.21 -> transfer blastusia :
    8dpt -> 78
    10dpt -> 204
    13dpt -> 631
    15dpt -> 1694
    20dpt -> 8849
    27dpt -> (6t+4d) -> Mamy 6,21mm 🐞 i serduszko ❤
    (8t+1d) -> CRL 1,83 cm 🥳
    (11t+2d) -> CRL 4,66cm 🥰
    (12t+0d) -> CRL 5,7 cm, 💗 165ud/min. Zdrowy 👶🎉
  • Morwa Autorytet
    Postów: 16376 25210

    Wysłany: 23 września 2016, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna porcja wirusków :) tzn to taki jeden a porządny :D

    yoyo-the-ricecorpse-8.jpg

    Migracja, gabi544, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

    Mogę różnie Cię nazywać, ale dla mnie zawsze będziesz moim małym wielkim cudem 🥰
    cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0010.gif cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0004.gif
    Cwk2p2.png
    🍀25.05.21 -> transfer blastusia :
    8dpt -> 78
    10dpt -> 204
    13dpt -> 631
    15dpt -> 1694
    20dpt -> 8849
    27dpt -> (6t+4d) -> Mamy 6,21mm 🐞 i serduszko ❤
    (8t+1d) -> CRL 1,83 cm 🥳
    (11t+2d) -> CRL 4,66cm 🥰
    (12t+0d) -> CRL 5,7 cm, 💗 165ud/min. Zdrowy 👶🎉
  • zakocona Autorytet
    Postów: 4025 3871

    Wysłany: 23 września 2016, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, testowałam 18(wieczorem) i 20(rano) negatywne negatywy. Nie wiem czy w ogóle miałam owu ani jeśli była, to kiedy. Najdłuższy cykl ever (do tego teraz), to 36 dni.

    Czekam aż cokolwiek się nie rozkręci. W nd (moje ur) zatestuję znowu.

    Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 16376 25210

    Wysłany: 23 września 2016, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Morwa, testowałam 18(wieczorem) i 20(rano) negatywne negatywy. Nie wiem czy w ogóle miałam owu ani jeśli była, to kiedy. Najdłuższy cykl ever (do tego teraz), to 36 dni.

    Czekam aż cokolwiek się nie rozkręci. W nd (moje ur) zatestuję znowu.
    Trzymam kciuki w takim razie za niedzielne testowanie :*:*:*

    Mogę różnie Cię nazywać, ale dla mnie zawsze będziesz moim małym wielkim cudem 🥰
    cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0010.gif cheerleaderka-emotikon-ruchomy-obrazek-0004.gif
    Cwk2p2.png
    🍀25.05.21 -> transfer blastusia :
    8dpt -> 78
    10dpt -> 204
    13dpt -> 631
    15dpt -> 1694
    20dpt -> 8849
    27dpt -> (6t+4d) -> Mamy 6,21mm 🐞 i serduszko ❤
    (8t+1d) -> CRL 1,83 cm 🥳
    (11t+2d) -> CRL 4,66cm 🥰
    (12t+0d) -> CRL 5,7 cm, 💗 165ud/min. Zdrowy 👶🎉
  • Migracja Ekspertka
    Postów: 136 54

    Wysłany: 23 września 2016, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona a może Ci się @ zatrzymała? Ja miałam już raz tak... Testy negatywne małpy nie było wzdęta jak balon poszłam do ginki mojej i wysłała mnie na betę żeby się upewnić czy coś jest czy nie, okazało się że nie ma nic i przepisala mi dupka i po paru tabletkach przyszła

    graphics-worms-675324.gif
    Aniołek 26.03.2013 [*]....
  • zakocona Autorytet
    Postów: 4025 3871

    Wysłany: 23 września 2016, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migracja, może i tak jest. Miałam dopiero 2 okresy po 19 mscach przerwy, więc no wszystko jest możliwe.

    Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • kaka470 Autorytet
    Postów: 1210 959

    Wysłany: 23 września 2016, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie cenne wskazówki , poczekam do poniedziałku , zrobiłam też dziś test i znów cień ale daje na luz bo naprawdę oszaleje -:)

    Uparciuszek lubi tę wiadomość

    30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

    201511304980.png

    201801011678.png
  • gosssiagabrysiowa Autorytet
    Postów: 269 174

    Wysłany: 23 września 2016, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:
    Dziękuję za wszystkie cenne wskazówki , poczekam do poniedziałku , zrobiłam też dziś test i znów cień ale daje na luz bo naprawdę oszaleje -:)
    ja co miesiac widze cien na tescie...juz zaczynam sie zastanawiac czy ja nie mam jakiegos guza przysadki hihihi....od tego cyklu nie mierze tempki ani nie kupuje zadnych testow mam to gdzies co ma byc to bedzie...ciesze sie ze tsh mi ladnie spadlo teraz tylko czekam na cud

    f2w33e3kcrry2bu4.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 września 2016, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie:
    Kobietki podpowiedzcie - gin poleciła mi wykonanie kilku badań (PRL, THS, FT3 i 4, FSH, LH, estradiol, testosteron, 17-OH progesteron i DHEA-S) w 3-4 dniu cyklu. Czy mogę zrobić badania w sobotę, czyli w 2 dc? Nie wpłynie to na wynik?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 18:15

  • kaka470 Autorytet
    Postów: 1210 959

    Wysłany: 23 września 2016, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosssiagabrysiowa wrote:
    ja co miesiac widze cien na tescie...juz zaczynam sie zastanawiac czy ja nie mam jakiegos guza przysadki hihihi....od tego cyklu nie mierze tempki ani nie kupuje zadnych testow mam to gdzies co ma byc to bedzie...ciesze sie ze tsh mi ladnie spadlo teraz tylko czekam na cud[/

    Powodzenia

    30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

    201511304980.png

    201801011678.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 września 2016, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Ponawiam pytanie:
    Kobietki podpowiedzcie - gin poleciła mi wykonanie kilku badań (PRL, THS, FT3 i 4, FSH, LH, estradiol, testosteron, 17-OH progesteron i DHEA-S) w 3-4 dniu cyklu. Czy mogę zrobić badania w sobotę, czyli w 2 dc? Nie wpłynie to na wynik?
    Rosolinka tsh, ft3 i ft4, prolaktynę możesz zbadać w każdym dniu cyklu. Fsh i LH chyba gin kazał robić jak miesiączka się pokarze, progesteron raczej robi się po owulacji ja raz robiłam w 2 d.c ale to raczej nic nie wniosło. Myślę że spokojnie możesz zrobić w 4 d.c rano. Powodzenia daj znać co wyszło :-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 września 2016, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna dzięki za odpowiedz :) Tylko właśnie jutro mi bardziej pasuje niż poniedziałek bo spóźnię się do pracy i będą kręcić nosem :/ To skoro nie ma znaczenia to wolę w dzień wolny pojechać i to załatwić ;) jak dostanę wyniki to napiszę jaki wynik, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

    Marcjanna lubi tę wiadomość

  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 23 września 2016, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wyśmienicie dodac wpis nie na ten wątek :) dlatego edytuję.

    Roslinka koniecznie podziel się wynikami. ja też dzisiaj upuściłam krew (kontrolnie tsh i ft4 bo mam lekką niedoczynność i biorę letrox50) oraz dodatkowo prolaktyna i prog. to mój 23 dc, i ok 7dpo. Póżniej muszę znaleźć jakieś dobre dusze na forum które pomogą mi w interpretacji :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 21:33

    Marcjanna lubi tę wiadomość

    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2016, 00:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Udało mi się wyśmienicie dodac wpis nie na ten wątek :) dlatego edytuję.

    Roslinka koniecznie podziel się wynikami. ja też dzisiaj upuściłam krew (kontrolnie tsh i ft4 bo mam lekką niedoczynność i biorę letrox50) oraz dodatkowo prolaktyna i prog. to mój 23 dc, i ok 7dpo. Póżniej muszę znaleźć jakieś dobre dusze na forum które pomogą mi w interpretacji :)
    Będzie wszystko dobrze :-)

    Rosolina przygotuj się odpowiednio do badań na necie znajdziesz mnóstwo wytycznych. Powodzenia :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2016, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) kto dziś sika na patyki? Podnosić statystyki :)

    Morwa lubi tę wiadomość

  • Ezia90 Autorytet
    Postów: 933 326

    Wysłany: 24 września 2016, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Ezia, ja brałam duphaston na skrócenie cyklu, gdy miałam zbyt wysoką prolaktynę :)
    To duphaston ma aż takie szerokie zastosowanie??

    dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Mamuśka2017 Autorytet
    Postów: 923 637

    Wysłany: 24 września 2016, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    To duphaston ma aż takie szerokie zastosowanie??

    U mnie najdłuższy cykl miał już 50 dni. Zaczęłam brać bromergon na obniżenie prolaktyny i duphaston na skrócenie cyklu. Parę dni po odstawieniu dupka zawsze przyszła @ :)

    w4sqpc0z3is213tz.png
  • Demsik Autorytet
    Postów: 1490 1680

    Wysłany: 24 września 2016, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Ponawiam pytanie:
    Kobietki podpowiedzcie - gin poleciła mi wykonanie kilku badań (PRL, THS, FT3 i 4, FSH, LH, estradiol, testosteron, 17-OH progesteron i DHEA-S) w 3-4 dniu cyklu. Czy mogę zrobić badania w sobotę, czyli w 2 dc? Nie wpłynie to na wynik?
    mialam robione miedzy 3-5 dc, gin mnie polozyl na oddzial na jeden dzien, zebym za wyniki nie musiala placic.

    Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • zakocona Autorytet
    Postów: 4025 3871

    Wysłany: 24 września 2016, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 38dc :/ Dziś śluz rozciągliwy..

    Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego