Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam dwa długie cykle jeden miał 67 ,a drugi 56. Wtedy miałam niezły bałagan w hormonach, bo byłam po ciąży biochemicznej, po której uruchomiło mi się najprawdopodobniej Hashimoto. Do tego stres , śmierć dziadka, wiele na to wpłynęło. Unormowanie hormonów wpłynęło na poprawę i skrócenie cykli. Branie samego dupka niestety u mnie nie zdało egzaminu , bo to maskowało tylko problem , a nie dochodziło do przyczyny problemów. Wiele pomogło mi za to wprowadzenie bromergonu , głównie na moje samopoczucie wysoka prolaktyna doprowadzała mnie do deprechy, bo za każdym razem budziłam się kładłam spać z bolącymi piersiami, co nie było miłe. Wniosek jest taki ,że trzeba szukać przyczyny i próbować wszystkiego ,bo na jedną podziała jedno a po drugiej to tylko spłynie i nie załatwi sprawy. Kto szuka ten znajdzie , wszystko co robimy, robimy po to by zbliżyć się do celu a nie oddalić
-
Ezia90 wrote:Tylko ze mi lekarz przepisał duphaston na skąpe miesiączki...i zalecił brac od nastepnego cyklu od 16dc do 25dc........
Ezia a jakie masz endometrium? bo mnie się skąpe miesiączki kojarzą ze słabym endo (małe endo, więc niewiele ma się co złuszczyć) lub ze zbyt słabym ukrwieniem macicy. Tym samym logiczne wydawało by się wspomożenie fazy pierwszej przez jakieś leki wspierające wzrost endometrium, czyli jakies leki estrogenne.
Duphaston stosuje sie przy niedomodze lutealnej i niedoborze progesteronu, i o stosowaniu go na skąpe miesiączki pierwsze słyszę. Ale moge sie mylić oczywiście, i chętnie poczytam opinie dziewczyn-ekspertek co sądzą na ten tema!!!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
justyna14 wrote:hej, u mnie dziś 25 dc, jakiś 12dpo sikałam w południe z ciekawości, oczywiście negatyw. jutro rano powtórzę dla pewności i się winka napiję cykle mam zazwyczaj 27 dniowe, więc @tuż tuż
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka melduje ze urlop zakonczony i zrobiłam wszystko aby wrocic w powiększonym gronie Ogarniam się w domu i jutro wracam do was!!
zakocona, Bobby29, Morwa, cookiemonsterka, ZakreconaŻona, s1985, Demsik, gabi544, Marcjanna, emerald_m, SusannaDean, BitterSweetSymphony, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:hej, u mnie dziś 25 dc, jakiś 12dpo sikałam w południe z ciekawości, oczywiście negatyw. jutro rano powtórzę dla pewności i się winka napiję cykle mam zazwyczaj 27 dniowe, więc @tuż tuż2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny co tu się wyprawia? Wpadam po wiruski ciążowe mają u was być, miesiąc się kończy !
Zakocona, czasem te dziadowskie testy nie wychodzą ja w tym miesiącu robić nie będę, pójdę na betę żeby pewnika mieć i odstawić duphaston. Najdłuższy twój cykl? Poczekaj do tego terminu jakby teraz miał taki być i śmigaj na betę. -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Hej, u mnie dzis test pokazal cała jedna kreske wiec czekam na @, powinna byc we wtorek lub srode. Jak nie przyjdzie to wtedy znow zatestuje ale raczej sie łudze ze ujrze dwie kreski takze.statystyk nie podniose
-
SusannaDean wrote:Ale dlaczego testujesz tak wcześnie skoro @ dopiero wtorek/środa?