Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEzia ja nie poradze bo nie biorę żadnych leków, jedynie Inofem ale to suplement.
Kobietki podpowiedzcie - gin poleciła mi wykonanie kilku badań (PRL, THS, FT3 i 4, FSH, LH, estradiol, testosteron, 17-OH progesteron i DHEA-S) w 3-4 dniu cyklu. Dziś już mam plamienie różowe, może @ rozkręci się w nocy. Czy mogę zrobić badania w sobotę, czyli w 2 dc? Bo dzisiaj liczę jeszcze do obecnego cyklu. I czy lekarz rodzinny moze dac skierowanie na ktores z tych badan? Czy wszystko musze robic prywatnie? Bo gin mnie uprzedziła że ze 300 zł badania będą kosztować... ;/ poradzcie kochane -
Morwa wrote:Można pod warunkiem ,że bierze się razem z jodem selen osobie z hashi jod sam w sobie nie szkodzi , wręcz jest potrzebny do prawidłowego działania organizmu , to jego utlenianie jest szkodliwe. Selen nas przed tym ratuje
Edit : ja mam Hashimoto i właśnie w cyklach ,w którym jadłam jod (jeden ze składników witamin i minerałów ,które miałam w suplach) zaszłam w ciążę oprócz tego jem 220 mikrogram selenu , także żyje i mam się bardzo dobrze -
nick nieaktualnyEzia90 wrote:Wiecie co... byłam dzis u ginekologa i na skąpe miesiączki dał mi duphaston (od16dc - 25dc) Tylko ze ja nie ufam swojemu ginowi i bede go zmieniac bo mnie wkurza i olewa. Ktoras z was miala dupka i na co?
-
Pomocy dziewczyny jakaś dziwna sytuacja , nie wiem czy ja już na prawdę na głowę dostaje. Zacznę od tego że 18.9 dodałam post z pomocą do Was o to czy i Wy widzicie cień cienia na moim teście , w większości potwierdziło się że Widzicie cień cienia na moim teście. Niestety na drugi dzień dostałam @ i nic sobie z tego nie robiłam , dziwny ten okres w tym cyklu jak nigdy czułam się okropnie , strasznie zawroty głowy , bardzo obfity i nie będę ( nie chciałabym opisywać szczegółów , bo to może być nie przyjemne) po prostu dziwny . Dziś już jest po @ . Koleżanka dziś podpowiedziała mi żebym zrobiła test ciążowy , chociaż , nie wiem dziwne mi się to wydawało , ale z racji że mam już zapas na kolejny cykl testów skusiłam się . Wydaje mi się że tam jest bardzo mały cień , zdjęcie kiepskie , nie mogłam inaczej uchwycić , pytanie moje czy faktycznie tam coś jest ???????? Czym by mogło być to spowodowane jeżeli oczywiście jest tam jakiś cień . z góry dziękuje za pomoc. Zamieszczam oby dwa testy z !8.09 i z dnia dzisiejszego
test z dnia 18.09
test z dnia dzisiejszego
zaznaczyłam gdzie wydaje mi się że widzę ten cień
-
Roslinka, napewno za PRL, testosteron, LH bedziesz musiala zapłacić. Po skierowanie na TSH ft3 i 4 idz do rodzinnego. Mi dal bez problemu. W tym tygodniu robilam TSH, wyszlo mi na granicy normy i dal szczegółowe na tarczyce. Kazal jeszcze zrobic mi anty TPO. Powiedział ze na to nie moze dac mi skierowania, ze musze zaplacic ale ze warto zrobic.
-
sandri_1 wrote:Kaka nie wyraźne zdjecie. Ale to mogla byc biochemiczna. Podobno wiele kobiet jest tak wiele razy w zyciu w ciazy, nic o tym nie wie. Jak miałaś obfity @to chyba sie oczyscilo. Powodzenia w staraniach dalszych
Dziękuję , wiem wiem że nie wyraźne nie mogłam inaczej uchwyć -
nick nieaktualnyDzięki Sandri, w takim razie pójdę pożebrać na to co możliwe A czy mogę iść na te badania w 2 dniu cyklu? Bo gin zaleciła w 3-4, ale mi lepiej jutro bo wolne, a w poniedzialek bedzie 4dc tylko, że musiałabym z pracy sie zwolnic, a wolałabym tego uniknąć, podpowiedzcie dziewczyny.
I melduję @ -
kaka Może zbadaj hormony. Hormon lh jest bardzo podobny w swojej budowie do hcg. To wcale nie musi oznaczać biochemicznej, może być zaburzeniem hormonalnym. Ja bym to mimo wszystko sprawdziła :*
Edit : no i wybierz się do gina. Torbiel niestety też może dawać pozytywny wynik testu ciążowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 08:40
Mona_M, cookiemonsterka, kaka470 lubią tę wiadomość
-
kaka470 wrote:Pomocy dziewczyny jakaś dziwna sytuacja , nie wiem czy ja już na prawdę na głowę dostaje. Zacznę od tego że 18.9 dodałam post z pomocą do Was o to czy i Wy widzicie cień cienia na moim teście , w większości potwierdziło się że Widzicie cień cienia na moim teście. Niestety na drugi dzień dostałam @ i nic sobie z tego nie robiłam , dziwny ten okres w tym cyklu jak nigdy czułam się okropnie , strasznie zawroty głowy , bardzo obfity i nie będę ( nie chciałabym opisywać szczegółów , bo to może być nie przyjemne) po prostu dziwny . Dziś już jest po @ . Koleżanka dziś podpowiedziała mi żebym zrobiła test ciążowy , chociaż , nie wiem dziwne mi się to wydawało , ale z racji że mam już zapas na kolejny cykl testów skusiłam się . Wydaje mi się że tam jest bardzo mały cień , zdjęcie kiepskie , nie mogłam inaczej uchwycić , pytanie moje czy faktycznie tam coś jest ???????? Czym by mogło być to spowodowane jeżeli oczywiście jest tam jakiś cień . z góry dziękuje za pomoc. Zamieszczam oby dwa testy z !8.09 i z dnia dzisiejszego
test z dnia 18.09
test z dnia dzisiejszego
zaznaczyłam gdzie wydaje mi się że widzę ten cieńkaka470 lubi tę wiadomość
-
ja bym poczekała parę dni i dopiero powtórzyła test , nie szłabym na bete bo zwariujesz dzewczyno:) jak ciąza to test za parę dni powinien być dokładnie widoczny bo hormon szybko by się podnosi i barwi dokładnie. Poczekaj weekend idzie odstresuj się
kaka470 lubi tę wiadomość
11 cykl starań -
nick nieaktualnyUparciuszek wrote:ja bym poczekała parę dni i dopiero powtórzyła test , nie szłabym na bete bo zwariujesz dzewczyno:) jak ciąza to test za parę dni powinien być dokładnie widoczny bo hormon szybko by się podnosi i barwi dokładnie. Poczekaj weekend idzie odstresuj się
Więc Kaka posłuchaj cioci Morwy bo ona dobrze gada i idź do gina. Może on da ci skierowanie na badanie bądź zrobi usg.kaka470 lubi tę wiadomość