POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
-
WIADOMOŚĆ
-
Apricots with tomato puree (kaycee ba tamata)
You will need:
1 cup of dried apricots/kaycee
1 cup of hot water/aw
1 big onion sliced
Sugar/shakr (about 3 tablespoons) or more if you like it sweeter
Oil/roin/ruin (about 2 tablespoons)
Tomato puree/doshawi tamata (1 teaspoon)
In a saucepan boil the apricots (kaycee) in the water until soft. Then leave to drain but DO NOT throw away the water. You will need it for later.
Then mix the oil and sugar together on a low heat in a saucepan and stir until it becomes nice and thick. Add onion and keep until no get brown. Add the apricots and mix together and keep stirring for a couple of minutes, Then add the water from the boiled apricots and the tomato puree. Cook for a further 10 minutes.
The tomato puree is used to enhance the colour of the dish and not really for the taste. Add more sugar if not sweet enough.
This dish is traditionally served in the morning for breakfast on Eid Day.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 15:20
Bratek lubi tę wiadomość
-
EMI wpisz mi Ridża
Tym samym zaczynamy przerwę w staraniach do początku lutego Od puszczę sobie forum, żeby nie ześwirować w tym czasie oczekiwania... Ale będę za Was trzymać kciuki i wpadać co jakiś czas zbadać sytuacje
Pamiętajcie, że zaklepałam sobie zakładanie listy na marzec!Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
bar wrote:Według monitoringu dziś ma 13 dpo, a moja faza lutealna ma zazwyczaj 12 dni, więc chyba nie za wcześnie. Na razie nie pozostaje mi nic jak cierpliwie poczekać
To przepraszam nie wiedziałam, że miałaś monitoring. Patrząc na Twój wykres myślałam, że alexis odwiedziła Ciebie w 17 dc.
Temperatura ładnie wygląda więc mimo wszystko mam nadzieje, ze test był za szybko i niedługo zobaczysz 2 kreski:)
Trzymam kciuki -
Dziewczyny, a Wy tak w stu procentach wierzycie tym wykresom? Powiela Wam się to co wyznacza wykres z waszymi odczuciami?
Robicie dodatkowo testy owulacyjne?
Ja wczoraj miałam totalny zjazd. Brzuch mnie tak bolał, że 2 nospy łyknęłam i jakaś załamka mnie wzieła.
Na poniedziałek mam wizyte u gina, zobaczymy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 16:41
-
Elza :) wrote:To przepraszam nie wiedziałam, że miałaś monitoring. Patrząc na Twój wykres myślałam, że alexis odwiedziła Ciebie w 17 dc.
Temperatura ładnie wygląda więc mimo wszystko mam nadzieje, ze test był za szybko i niedługo zobaczysz 2 kreski:)
Trzymam kciuki
Dziękuję za kciuki ale nie nakręcam się, w poprzednim cyklu wykres wyglądał podobnie.Elza :) lubi tę wiadomość
-
Już miałam kiedyś zapytać - "JaKup", to od czego niby nazwa?
Przepis brzmi bardzo oryginalnie, trzeba przyznać Ale myślę, że warto wypróbować
kate55 - przykro mi ((((( Zbieraj siły zimową porą i na wiosnę rusz z nowymi zasobami energii i sił!!!! :-*kate55, Elza :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Musik wrote:Dziekuje dziewczyny za tyle odpowiedzi na moje powizytowe gadanie.. jestem teraz na komorce. Nadrobie Was jak wroce do domu.
Ale zastanawia mnie moj wykres ,ovu nie wyznaczylo mi owulacji czy to dlatego ze nie wykupilam pakietu premium? Moze moj wykres konsultowal sie z ginka i ginka nagadala ze Alexis to mnie nie odwiedzila.
Zerknijcie prosze.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021