Forum Starając się - ogólne POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
Odpowiedz

POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy

Oceń ten wątek:
  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 16 października 2015, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? O kurczaczki... Juz naprawiam...

    Mam moje wyniki.
    TSH 1.96 mU/L norma 0.35-5.0
    fT4 14.7 pmol/L norma 9.0-21.0

    FSH 4.5 U/L brak norm
    LH 9.4 U/L brak norm

    Oestradiol 236pmol/L brak norm

  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 16 października 2015, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynko myślę że gdybyś robiła badania do 3 dnia cyklu stosunek lh fsh byłby lepszy... Tak po za tym wydaje mi się ładnie


    O tarczycy wypowie się ciocia Morwa

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 16 października 2015, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No badania byly w 6dc. Ale nie wiem czy przez 3 dni to moze sie az tak zmienic i urosnac?

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8601 7392

    Wysłany: 16 października 2015, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otwieram imprezę ;) dziś na festiwalu piwa zatem ze względów oczywistych bez wina ;)

    zem3qps6in5tddof.png
  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 16 października 2015, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis znowu noc z moim spedzam i mam zamiar korzystac. ;D

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8601 7392

    Wysłany: 16 października 2015, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zamiar skorzystać ;) obyśmy dali radę bo teraz festiwal, za niedługo koncert, może być trudno z błędnikiem ;) dobrze, że odpuściłam temperaturę bo byłaby ignorowana jutro jak nic ;)

    zem3qps6in5tddof.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka zapytalam bo obecna moja @ jest marniejsza niz moj nastroj.
    Zadzwonilam do lekarza i powiedzial zebym powtorzyla test ciazowy i we wtorek odbieram ogolne badania i jakby cos bylo nie tak to mam sie z nim skonsultowac...
    A przy okazji marnej @ to ciagle boli mnie podbrzusze, jestem zmeczona (zwalam na pogode), smutna (zwalam na negatywny test środowy) oraz nabrzmiale ale niebolace piersi....

    Jak jakas desperatka czytam fora i szukam dziewczyn ktore takze krwawily podczas ciazy ....

    Jutro zrobie test i zobaczymy:)

    Gdyby nie to okreso-plamienie tez bym sie wziela za męża, ale niestety....

    Przyjemności dziewczyny!:)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Cytrynka zapytalam bo obecna moja @ jest marniejsza niz moj nastroj.
    Zadzwonilam do lekarza i powiedzial zebym powtorzyla test ciazowy i we wtorek odbieram ogolne badania i jakby cos bylo nie tak to mam sie z nim skonsultowac...
    A przy okazji marnej @ to ciagle boli mnie podbrzusze, jestem zmeczona (zwalam na pogode), smutna (zwalam na negatywny test środowy) oraz nabrzmiale ale niebolace piersi....

    Jak jakas desperatka czytam fora i szukam dziewczyn ktore takze krwawily podczas ciazy ....

    Jutro zrobie test i zobaczymy:)

    Gdyby nie to okreso-plamienie tez bym sie wziela za męża, ale niestety....

    Przyjemności dziewczyny!:)

    A bierzesz coś na stymulacje owulacji?
    Bo przy tych lekach, np. u mnie miesiączka trwa jeden dzien, baaaaardzo mało tego i reszta dni to plamienia.

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 16 października 2015, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja juz i po tym plamieniu robilam testy. I sa negatywne. Wiec teraz czekam na wizyte w pl u gina. Byle do srody.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to dopiero poczatek staran.
    Lekarz kazal mi probowac rok i dopiero wtedy zaczac badania...
    Nigdy nie mialam tak skapego okresu a przy okazji tak niemilosiernie mocnego bolu w pierwszym dniu.

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 16 października 2015, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoja droga zastanawiam sie czy takie liche @ nie swiadcza o slabym endo. Bo wkoncu @ to nic innego jak endo ktorego organizm juz nie potrzebuje.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz zmeczona tymi rozczarowaniami...

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 16 października 2015, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A temperature mierzysz? Jak tam z nia u Ciebie?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/5748b58c7eb125339fe69d36d81e5c52
    To link do mojego poprzedniego wykresu.
    W biezacym jutro zaczne mierzyc bo ciagle czekalam na okres

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    A swoja droga zastanawiam sie czy takie liche @ nie swiadcza o slabym endo. Bo wkoncu @ to nic innego jak endo ktorego organizm juz nie potrzebuje.
    Kochana ja mam endo aż nadto a miesiączki też nie są obfite, dodam, ze biorę tez progesteron w drugiej fazie, nie ma to jednak wpływu na obfitosc krwawienia. Nie są co prawda tak krótkie jak u Ciebie, ale nie sądze zeby to było to.

  • emaj Autorytet
    Postów: 1666 1750

    Wysłany: 16 października 2015, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 19:01

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2015, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Zjawiam się i ja nufka sztuka. Proszę o zapis na 7.11

    Vesper lubi tę wiadomość

  • JoHanna Autorytet
    Postów: 593 488

    Wysłany: 16 października 2015, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Ja też mam dosyć skąpe miesiączki - co śmieszne, bardziej obfite i dłuższe miałam na tabletkach antykoncepcyjnych. Myślałam właśnie, że wynika to z mojego marnego endo, ale najwyraźniej tak nie jest:) Pocieszające :)
    Potwierdzam :) U mnie jest podobnie. Na tabsach nawet do 7 dni, a teraz 4. Endo sprawdzałam w poprzednim cyklu (na monitoringu) i nie było małe.

    "Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • emaj Autorytet
    Postów: 1666 1750

    Wysłany: 16 października 2015, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 19:01

    Vesper lubi tę wiadomość

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 16 października 2015, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wino i migdaly podobno też dobre:-) zajadam garstke dziennie:-)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego