Forum Starając się - ogólne POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
Odpowiedz

POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy

Oceń ten wątek:
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 29 października 2015, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będą się drzeć - Cukierek albo psikus i dostaną z jabłka będą miały psikusa :D

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 29 października 2015, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W bloku mieszkam. Problem trawnika odpada;)

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 29 października 2015, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilanka znaczy ze ja daje cukierek albo robie psikusa? Dobre, dobre.
    Jak na castagnusie sie czujesz?

  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 29 października 2015, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a jak inaczej :P Cytrynko :D Z resztą teraz PiS u władzy to do przepranych dzieci będą pewnie strzelać - małe antyKrysty :D

    A po Castangusie źle można się czuć? Normalnie chyba... A jakie są skutki uboczne?

    Cytrynka_ lubi tę wiadomość

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • Bratek Autorytet
    Postów: 1744 2331

    Wysłany: 29 października 2015, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Bratku, a ja do Ciebie z biznesem, może być na priv jeśli chcesz. Dziś zaproponowano mi HSG i laparo diagnostycznie, ale się bojam tego. Jakie Ty miałaś wskazania?
    Hej :) Nie no, może być tutaj - może się komuś przyda?
    Nie bojaj się ;) Lepiej sprawdzić, niż żyć w nieświadomości.
    Moja ginka postanowiła zrobić mi HSG, dlatego, że chce mnie zacząć stymulować (problemy ze wzrostem pęcherzyków), ale powiedziała, że zrobienie tego bez sprawdzenia drożności jest błędem. Zwłaszcza, że byłam, że się tak wyrażę, podwyższonego ryzyka ;) Mam na swoim koncie zapalenie otrzewnej z ogromną ilością ropy w brzuchu (po - przetrzymanym niestety przez lekarzy - zapaleniu wyrostka robaczkowego). A w takich przypadkach jest duża szansa na zrosty.

    HSG, laparo, histero - uważam, że jeśli są wskazania i jest możliwość, warto robić. Nie jest to fajne, ale przynajmniej wiesz, na czym stoisz i nie marnujesz czasu.

    W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 29 października 2015, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam. Ja już załamana miałam sobie dać spokój. Czas leci i nadal nic. Ale dziś byłam u endokrynologa i on chce zawalczyć. wyniki tarczycowe mam piękne:
    ft4 1,41 wg moich norm 57,14%
    ft3 2,64
    44,76%
    TSH 0,47 n 0,20-5,10
    Zobaczył moje wyniki które sama sobie robiłam LH FSH Estradiol i Progesteron i stwierdził ze mogę być wygasająca. Strasznie mnie to zmartwiło.
    Ale zalecił dziwną kurację jak dla mnie tzn od następnego cyklu mam brac tabl antykoncepcyjne Diane 35 i tak przez dwa cykle a w trzecim Clostylbegyt 2x1 od 5-9dc no i wytłumaczył że to na rozruch moich hormonów przysadkowych, bo mam za mało wydzielane. Powiedział ze może być to ta odgórna przyczyna. Powiedział też ze dzięki luteinie i duphastonowi w ciązę nie zajdę. Co wy o tym myślicie? Miałyście może tak?
    Mam:
    FSH 6,49 N 3,5-12,5
    LH 3,92 N 2,4-12,6
    Estradiol 52,51 N 12,4-233
    Progesteron 1,07 N 0,2-1,5
    robione w 3 dc
    czy znacie przypadki ,że z takimi wynikami zaszły w ciążę?
    Strasznie dużo myslę, jakaś taka zagubiona jestem.
    W poniedziałek idę prywatnie do poleconego ginekologa ciekawe co powie.

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • pepsunieczka Autorytet
    Postów: 1182 666

    Wysłany: 29 października 2015, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj,katalina to ja jestem prawie równo z wami ;)
    O no holowinnn...trza kreacje uszykować...a co "przelecę" po sąsiadach bo słodycze lubie.....

    ..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 29 października 2015, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia no ja bym to skonsultowała jeszcze z innym lekarzem, bo co lekarz to opinia ... Metoda z leczeniem antykami jest mi znana ale nie potrafię się ustosunkować odnośnie jej skuteczności... Powiedz mi jak u Ciebie z prolaktyną i insuliną?

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 29 października 2015, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepsunieczka przelecisz po sasiadach czy sasiadow? Hihihi


    Emilia nie pomoge. Slyszalam ze czasami problemy z hormonami lecza wlasnie antykami. Ale nie wiem ile w tym prawdy.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2015, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam leczona antykami - nie pomogło :/
    Leczenie sama luteiną tez nie pomogło, bo jak miało pomóc jak owulacji nie miałam.
    Ja bym to jeszcze z innym lekarzem konsultowała.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:18

  • emaj Autorytet
    Postów: 1666 1750

    Wysłany: 29 października 2015, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 19:05

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 29 października 2015, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sztuczny progesteron jeat zeby wspomoc zagniezdzenie tak? Ale najpierw musi sie miec co zagniezdzic.

    Mona_M lubi tę wiadomość

  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 29 października 2015, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilanka wrote:
    Emilia no ja bym to skonsultowała jeszcze z innym lekarzem, bo co lekarz to opinia ... Metoda z leczeniem antykami jest mi znana ale nie potrafię się ustosunkować odnośnie jej skuteczności... Powiedz mi jak u Ciebie z prolaktyną i insuliną?

    Emilianka prolaktyna u mnie w normie badalam kilka razy i tak 14 do 16.9 sobie fika przy normach do 24. Natomiast insulina ....lecze się u diabetologa powiedzial ze mam stan przedcukrzycowy wg wyników a gdybym byla w ciąży to byłaby to juz cukrzyca. Biorę Metformax 1x1.
    Ciekawa jestem co powie ten lekarz prywatny w poniedziałek. Kolejny cykl ma się zacząć 13 listopada wiec troche pokonsultuje zanim zacznę brać. Wiek juz swój mam.Boje sie ze nic z ta moja nieplodnoscia nie da sie zrobić.
    Dziekuje dziewczyny za oddzew :)

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • pepsunieczka Autorytet
    Postów: 1182 666

    Wysłany: 29 października 2015, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zalezy kto sie nawinie jak sasiad w deche ...hehee

    ..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 29 października 2015, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia czyli masz insulinooporność?

    I jeszcze raz żeby było jasne, nie masz owulacji tak?

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • Vesper Autorytet
    Postów: 2378 1813

    Wysłany: 29 października 2015, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Hej :) Nie no, może być tutaj - może się komuś przyda?
    Nie bojaj się ;) Lepiej sprawdzić, niż żyć w nieświadomości.
    Moja ginka postanowiła zrobić mi HSG, dlatego, że chce mnie zacząć stymulować (problemy ze wzrostem pęcherzyków), ale powiedziała, że zrobienie tego bez sprawdzenia drożności jest błędem. Zwłaszcza, że byłam, że się tak wyrażę, podwyższonego ryzyka ;) Mam na swoim koncie zapalenie otrzewnej z ogromną ilością ropy w brzuchu (po - przetrzymanym niestety przez lekarzy - zapaleniu wyrostka robaczkowego). A w takich przypadkach jest duża szansa na zrosty.

    HSG, laparo, histero - uważam, że jeśli są wskazania i jest możliwość, warto robić. Nie jest to fajne, ale przynajmniej wiesz, na czym stoisz i nie marnujesz czasu.

    dziękuję za odpowiedź, Bratku...czuję się skołowana. Wprawdzie dopiero realnie zaczynamy starania, ale usłyszałam, że ze względu na mój wiek nie ma co tracić czasu na czekanie i że warto sprawdzić, czy wszystko u mnie hula. miałam jakieś zabiegi (polip), nie wiem, czy torbielka nadal u mnie siedzi, ale głównym wskazaniem jest mój wiek ;)

    staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

  • pepsunieczka Autorytet
    Postów: 1182 666

    Wysłany: 29 października 2015, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper..przepraszam to jaki rocznik jestes...jesli nie tajemnica bo ja uwazam sie tu za jedna z najstarszych ...u mnie AMH powiedzilo wszystko,lekarz jeszcze nie bo nie bylam na konsultacji ale wynik jest beznadziejny...moj rocznik 77 nic dobrego nie rokuje...

    ..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 29 października 2015, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam te Wasze przeboje to mam jeszcze wieksze parcie na dziecko teraz.

    Vesper, Bratek lubią tę wiadomość

  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 29 października 2015, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka a ile się staracie i ile masz lat?

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • Vesper Autorytet
    Postów: 2378 1813

    Wysłany: 29 października 2015, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Vesper..przepraszam to jaki rocznik jestes...jesli nie tajemnica bo ja uwazam sie tu za jedna z najstarszych ...u mnie AMH powiedzilo wszystko,lekarz jeszcze nie bo nie bylam na konsultacji ale wynik jest beznadziejny...moj rocznik 77 nic dobrego nie rokuje...

    mam niecałe 34 lata (no, jeszcze 33 przez jakiś czas ;)) powiem Ci, że po wyjściu z gabinetu poczułam się jakbym miała z 10 więcej po tych wszystkich propozycjach badań, które nastąpiły po propozycji zapłodnienia z pomocą medyczną (IUI i invitro :P)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:24

    staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego