POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś pojawiły się tłuste dwie kreski na teście owulacyjnym. Jajniki bolą.
Ta noc będzie magiczna. Zostanie spłodzony nowy obywatel / nowa obywatelka RP
Trzymajcie kciukikattalinna, Vesper, lu.iza, Marta.83 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Vesper wrote:Mamitta, kochana, a jakie masz wskazania? bo ja na pierwszej wizycie u nowego gina usłyszałam pytanko o invitro i inseminację, a jeszcze się koleś dobrze przez moje papiery nie przekopał zobaczymy, co stary gin powie bo NFZ się na mnie obraził na dwa miechy
a propos bladziochów, mój sokoli wzrok też widzi cień cienia, ale proponuję się nie nakręcać, tylko ew. pójść na betę.
znacie jakieś brafiterki w krakowie?
kurde, taki smoG, że znów padłam
-
kattalinna wrote:Vesper, wujek Google zna ja w ten sposób znalazłam sklep bieliźniarski, który jest rzut beretem ode mnie
Pewnie tak, ale chcę moje wrażliwe cyce w dobre ręce oddaćstaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Jak szukałam to znalazłam taką stronkę, gdzie była mapka sklepów w Polsce z podziałem na te dobre i te, których unikać
Edytka: Chyba znalazłam http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:08
Vesper lubi tę wiadomość
-
Vesperku u mnie starania ponad 2lata wiec lekarz stwierdzil,ze dosc nerwowki i trzeba sobie pomoc. A wskazania to slaba ruchliwosc plemnikow mojego ,leza i kwicza te zasrane plemniory, no i wiek. Nie tyle moj co mojego. U mnie wszystko idealnie i ksiazkowo wiec szybko pojdzie. Zreszta juz dawno bylabym po gdybym nie byla naiwna i czekala nie wiem sama na co....
-
Vesper wrote:Pewnie tak, ale chcę moje wrażliwe cyce w dobre ręce oddać
-
przyszła mama 2 wrote:Vesperku u mnie starania ponad 2lata wiec lekarz stwierdzil,ze dosc nerwowki i trzeba sobie pomoc. A wskazania to slaba ruchliwosc plemnikow mojego ,leza i kwicza te zasrane plemniory, no i wiek. Nie tyle moj co mojego. U mnie wszystko idealnie i ksiazkowo wiec szybko pojdzie. Zreszta juz dawno bylabym po gdybym nie byla naiwna i czekala nie wiem sama na co....
A, rozumiem. Kurcze, no to zobaczymy jak u nas, bo mój też starszy ode mnie w takim razie, mocno kibicuję i życzę, żeby szczęśliwy finał miał miejsce po jednej próbie
bar, dzięki za wieści! sprawdzę!!! (mam nadzieję, że mają sensowne ceny )staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Ceny dość wysokie, ale dobra jakość.
Edit:mają sklep internetowy, możesz sobie przejrzeć. Nie wiem tylko, dlaczego w kontakcie nie ma tego krakowskiego adresu. Może go zlikwidowali...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:38
Vesper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja też mam plan zrobić w tym miesiącu potomka, ewentualnie potomczynię
nawet pomyślałam sobie, ze jutro niedziela, a ja nie mam co robić, jakbym miała dziecko to poszłabym na spacer! taka ze mnie dobra matka
a jak nie mam to posprzątam chałupę, bo już majtek kuszących pytonga nie mogę znaleźć w tym całym burdlumalika89, angiee, opóźniona lubią tę wiadomość
-
angiee wrote:http://zapodaj.net/bd39122e5306f.jpg.html
Ja już chyba zwariowalam hehe :p -
nick nieaktualnyDzięki to nie jest tak ze tylko ja ja widzę siostra też ja widzi
W tamtym cyklu też niby widzieliśmy z mężem i kilka dziewczyn z forum też A jednak przyszła @
To jest tak trudne ze ciężko wytrzymać zwłaszcza po poronieniu to jest barfzo ciężkie może dlatego też się nakrecam ehh dZiękuję wam w poniedziałek powtórzę wiecie jak to jest jak jest test w szufladzie to nie ma takiej siły która powttzymala by przed wykonaniem
Lui.za nie rozumiem twojej ironii..m
po to jest to forum żeby sobie pomagać i wspierać się
Chyba ze ja coś źle rozumiem ?:p
.
-
nick nieaktualnyangiee, jeśli widzisz - idź na bete, w poprzednim cyklu tez widziałaś...
być moze coś się dzieje że się nei zagnieżdza, aja w poprzednim cyklu też u mnie widziałam, @ przyszła 3 dni po terminie, kreska nie ciemniała
mam nadzieję jednak, że u Ciebie tym razem ściemnieje i bedzie ok. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyangiee wrote:http://zapodaj.net/ae225f2fc578b.jpg.html
mam omamy wzrokowe Wy jesteście bardziej obiektywne :
Coś tam widzę, ale u siebie co miesiąc tez widziałam
No i teraz może coś podpowiem. Czytałam o tym jak to testy owulacyjne wykrywaja ciaze, jak to sie krzyzuja hormony na jakims etapie i dlatego tak jest bla bla bla. Ale, skoro chemicznie, hcg jest podobny do lh, to moze takie cienia cienia cienia powstaja tez / szczególnie że pisałas ze wczesniej sie zdarzało/, z powodu wysokiego lh w drugiej fazie cyklu. To moze byc z róznych powodow, ale jest tez wynikiem słabej rezerwy jajnikowej. Coś tam sie wtedy z tym lh dzieje.
trochę lakoniczny ten mój wpis, ale byc moze to własnie lf odpowiada za ten cien cienia? Ja pare razy robiłam testy owulacyjne i wychodziły pozytywne. Ciazowe miały cien cienia, leciałam na betę, a tam np 1. Więc niemozliwe zeby test wychwycił. Pytanie tez, gdzie kupujesz testy. Mnie np rossmannowe ciagle oszukiwały.
Tak czy inaczej, powodzenia!Marta.83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jeszcze słowo bo byłam ostatnio na badaniach i wyszedł mi strasznie mały poziom witaminy D3, ponoć ma baaardzo duże znaczenie... ponoć
no ale wyszło mi bardzo źle, więc kupiłam witaminę d3, ale nie wchłania się sama, konieczne jest suplementowanie razem z K2. Badanie drogie, prywatnie robiłam za 80zł chyba. -
nick nieaktualnyMama Ali
mi testy wyszły pozytywne (szumnie mówiąc, delikatna kreska była) na rossmanowym
beta równe 5
kolejna beta 5,25, 3,69 i @
w poprzednim cyklu znowu była ta sama cienka kreska na teście, nie odważyłam się iść na betę - a może powinnam
to nie jest normalne
Angiee, ne czytaj, Ty swoją kreske jutr rano zobaczysz mocniejszą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta.83 wrote:Mama Ali
mi testy wyszły pozytywne (szumnie mówiąc, delikatna kreska była) na rossmanowym
beta równe 5
kolejna beta 5,25, 3,69 i @
w poprzednim cyklu znowu była ta sama cienka kreska na teście, nie odważyłam się iść na betę - a może powinnam
to nie jest normalne
Angiee, ne czytaj, Ty swoją kreske jutr rano zobaczysz mocniejszą
Ha, no to Ci zagwozDka(!). A powiedz, bierzesz w drugiej fazie progestron? Nie zerknełam na Twój wykres / jesli jest/. Boooo- to, ze ciaza się nie utrzymuje wcale nie musi byc spowodowane cienkim endometrium. Endometrium moze jest ok, a moze masz niedomogę ciałka żółtego? Chodzi o to, ze naturalnie nie wydziela odpowiedniej ilosci progesteronu. A bez progesteronu ani rusz .Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:49