Odpowiedz
Forum > Starając się - ogólne > POZNAŃ i okolice - staraczki
Dowiedz się czym jest OvuFriend i w jaki sposób pomoże Ci zajść w ciążę
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

MonikA_89!
Autorytet
Postów: 1877
758

Wysłany: 26 października, 13:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
A jak się czujesz w ogóle? Jakieś objawy ciążowe może dały o sobie znać? Wykresik masz boski :)

Naturalne starania czas zacząć!

Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
*Insulinooporność
* Hiperprolaktynemia czynnościowa
* mutacja MTHFR 1298A-C heterozygota
* Mutacja PAI-1 homozygota

Rozpoczęcie leczenia w Invimedzie 14.08.17r
*Przeciwciała zona pellucida i anty TPO
* AMH 1,5
26.05.2018 - transfer 2 zarodków, jedno <3
10.08 - Synek 13 tc [*] :(

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 187
31

Wysłany: 26 października, 19:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Czuję się dosyć paskudnie. Rano było w porządku nawet, miałam dużo energii. Z biegiem dnia było tylko gorzej
Poszłam nawet do lekarza skonsultować moje objawy czy nie coś poważnego i zleciła mi badania krwi - morfologia kwri i moczu, Ob, sod, potas, glukoza, bHcg, progesteron.
Właśnie czekam na wyniki. Bo bardzo mnie niepokoi ten ciągły "ból"(ciagniecie w podbtzuszu) i uderzenia gorąca z dreszczami i dość duże zmęczenie.

Myślę że na jakiej objawy ciążowe to by było za wcześnie :(

Ale jakoś podupadlam na nadziei i wewnętrznie czuję że się nie udało :(

Wiadomość wyedytowana przez autora 26 października, 19:04

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 187
31

Wysłany: 26 października, 20:54
Cytuj | (0) | Zgłoś
Przeczucie mnie nie zawiodło niestety :(

Progesteron 15.61ng/ml a betaHCG <1,20mIU/ml

Więc nie pozostawia tak złudzeń że się nie udało. I teraz czekac tylko do @

Mam załamke. Temperaturki były obiecujące i objawybinne niż zazwyczaj... Miałam duża nadzieję;(

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

MonikA_89!
Autorytet
Postów: 1877
758

Wysłany: 28 października, 07:14
Cytuj | (0) | Zgłoś
Martek&M napisała:
Przeczucie mnie nie zawiodło niestety :(

Progesteron 15.61ng/ml a betaHCG <1,20mIU/ml

Więc nie pozostawia tak złudzeń że się nie udało. I teraz czekac tylko do @

Mam załamke. Temperaturki były obiecujące i objawybinne niż zazwyczaj... Miałam duża nadzieję;(

Przykro mi, tak się cieszyłaś :( piękne były te temperatury. Jak masz ciągłe ciągnięcia w podbrzuszu, to może dopiero się implantuje i za wcześnie zrobiłaś betę? A co lekarz powiedział na Twoje objawy?

Naturalne starania czas zacząć!

Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
*Insulinooporność
* Hiperprolaktynemia czynnościowa
* mutacja MTHFR 1298A-C heterozygota
* Mutacja PAI-1 homozygota

Rozpoczęcie leczenia w Invimedzie 14.08.17r
*Przeciwciała zona pellucida i anty TPO
* AMH 1,5
26.05.2018 - transfer 2 zarodków, jedno <3
10.08 - Synek 13 tc [*] :(

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 187
31

Wysłany: 28 października, 09:49
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wiesz co, ja nawet nie chciałam robić bety bo jak dla mnie za wcześnie było. Ale niepokoja mnie te ciągle uderzenia gorąca z dreszczami i ciagniecie w podbrzuszu. I zleciła mi badania wszystkie żeby sprawdzić w tym beta HCG :) nooo ale nic a nic nie uroslo w becie więc nic z tego raczej. :( chociaż nie wiem czy w 8dpo powinni już coś urosnąć czy później

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 187
31

Wysłany: 28 października, 09:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
Nadal mnie podbrzusze boli. A wyników jeszcze nie konsultowalam z lekarzem. Jeszcze muszę zrobić glukoze icmocz ale to na czczo więc w poniedziałek przed praca pójdę :) i wtedy coś nie coś mi powie

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

MonikA_89!
Autorytet
Postów: 1877
758

Wysłany: 28 października, 10:20
Cytuj | (0) | Zgłoś
Implantacja zwykle ma miejsce 6-12dpo. W utraconej ciąży w 10 dniu po transferze blastki miałam betę 65, czyli był to jakby 14dpo. Pewnie jakbym zrobiła ją kilka dni wcześniej to też by nic nie wyszło.
Jak @ nie pojawi się w przyszłym tygodniu to może powtórz betę. Nie chcę Ci robić niepotrzebnej nadziei, ale moim zdaniem jeszcze nie wszystko stracone.
U mnie od wczorajszego wieczoru występują naprzemiennie dreszcze i uderzenia gorąca. Brzuch mnie kilka razy ciągnął w ostatnim czasie, ale na razie czekam na rozwój sytuacji. Temp po raz drugi mi skoczyła i nawet przez chwilę zastanawiałam się czy się nie przeziębiłam :P W pt m wizytę u naprotechnolog więc pewnie rozwieje moje wątpliwości.

Naturalne starania czas zacząć!

Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
*Insulinooporność
* Hiperprolaktynemia czynnościowa
* mutacja MTHFR 1298A-C heterozygota
* Mutacja PAI-1 homozygota

Rozpoczęcie leczenia w Invimedzie 14.08.17r
*Przeciwciała zona pellucida i anty TPO
* AMH 1,5
26.05.2018 - transfer 2 zarodków, jedno <3
10.08 - Synek 13 tc [*] :(

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 187
31

Wysłany: 28 października, 14:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
Idziesz do tej naprotechnolog Grzeskiewicz? :)
Pokaż swoj wykres. Mi dzisiaj tez skoczyła do najwyższego poziomu w całym cyklu. Ale już na spokojniej podchodzę. Bardziej skupiam się na tym żeby @ przyszła i była pożadna (bo ostatnio miałam skapa bardzo) i żeby móc zaczac nowy cykl;)

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

MonikA_89!
Autorytet
Postów: 1877
758

Wysłany: 28 października, 14:28
Cytuj | (0) | Zgłoś
Grześkowiak :) Pierwszą wizytę mieliśny 28.09 i byłam pozytywnie zaskoczona rozmową z Panią dr. Miała plan jak nas leczyć. Ogólnie stwierdziła, że synek musiał być bardzo silny, że w niesprzyjających warunkach trzymał się 12 tygodni

https://zapodaj.net/f3586955c434e.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora 28 października, 14:30

Naturalne starania czas zacząć!

Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
*Insulinooporność
* Hiperprolaktynemia czynnościowa
* mutacja MTHFR 1298A-C heterozygota
* Mutacja PAI-1 homozygota

Rozpoczęcie leczenia w Invimedzie 14.08.17r
*Przeciwciała zona pellucida i anty TPO
* AMH 1,5
26.05.2018 - transfer 2 zarodków, jedno <3
10.08 - Synek 13 tc [*] :(

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 187
31

Wysłany: 28 października, 14:54
Cytuj | (1) | Zgłoś
MonikA_89! napisała:
Grześkowiak :) Pierwszą wizytę mieliśny 28.09 i byłam pozytywnie zaskoczona rozmową z Panią dr. Miała plan jak nas leczyć. Ogólnie stwierdziła, że synek musiał być bardzo silny, że w niesprzyjających warunkach trzymał się 12 tygodni

https://zapodaj.net/f3586955c434e.jpg.html

Ajjj byłam blisko :D prawie trafiłam;)

A wykres piękny. Ładnie zachowuj wysoko temperatura poszybowala

I jaki ma dla was plan? Dobrze że jest jakiś bo przynajmniej macie tak jasno określone co i jak :)

MonikA_89! lubi tę wiadomość

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

MonikA_89!
Autorytet
Postów: 1877
758

Wysłany: 28 października, 16:11
Cytuj | (0) | Zgłoś
- Steryd od 10dc, żeby wyciszyć układ odpornościowy
- duuuużo witamin (łykam każdą osobno, wiec łącznie po 6 tab 2x dzienne wychodzi)
- duphaston od 3dpo
- neoparin od 7dpo
- acard od 3dpo, ale moja gin mówiła, żeby brać czas to biorę, bo boje się że przegapię owulację :P

Mąż dostał cynk, ACC (w dniach płodnych), prosperM +na poprawę morfologii), Wit C i D
Mieliśmy też kurację antybiotykiem, ale na szczęście już się skończyła :)

Naturalne starania czas zacząć!

Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
*Insulinooporność
* Hiperprolaktynemia czynnościowa
* mutacja MTHFR 1298A-C heterozygota
* Mutacja PAI-1 homozygota

Rozpoczęcie leczenia w Invimedzie 14.08.17r
*Przeciwciała zona pellucida i anty TPO
* AMH 1,5
26.05.2018 - transfer 2 zarodków, jedno <3
10.08 - Synek 13 tc [*] :(

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 187
31

Wysłany: 29 października, 10:33
Cytuj | (0) | Zgłoś
O KURCZE, to dała Ci rzeczywiście dużo specyfików. Ja ogólnie biorę od dawna biorę wit D3, wit C, wit B, B6, B12, kwas foliowy

Jedyne co mnie nie pokoi w tym spektrum leków to ten steryd - raczej dosyć drastyczny sposób :)

ja jak zaczne nowy cykl i drugi cykl z Clo to pogadam ze swoim lekarzem odnośnie duphaston po owulacji - bo coś czuje że poziom 15,61 progesteronu na tydzień po owulacji jest niski

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

MonikA_89!
Autorytet
Postów: 1877
758

Wysłany: 29 października, 17:58
Cytuj | (0) | Zgłoś
Przy moich przeciwciałach to bez sterdydu ani rusz :/

Nie wiem jakie powinny być wartości proga, bo i po transferze i teraz po owu go suplementuję. Ale fakt, lepiej spytać lekarza co sądzi o wynikach. A u Ciebie jakieś objawy na ciążę albo @ się pojawiły? Wykresik dalej trzyma poziom. U mnie dzisiaj było 36.99 :P

Naturalne starania czas zacząć!

Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
*Insulinooporność
* Hiperprolaktynemia czynnościowa
* mutacja MTHFR 1298A-C heterozygota
* Mutacja PAI-1 homozygota

Rozpoczęcie leczenia w Invimedzie 14.08.17r
*Przeciwciała zona pellucida i anty TPO
* AMH 1,5
26.05.2018 - transfer 2 zarodków, jedno <3
10.08 - Synek 13 tc [*] :(

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 187
31

Wysłany: 30 października, 06:27
Cytuj | (0) | Zgłoś
U siebie melduję czystą biel Vizira :(

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

MonikA_89!
Autorytet
Postów: 1877
758

Wysłany: 30 października, 07:15
Cytuj | (0) | Zgłoś
Martek&M napisała:
U siebie melduję czystą biel Vizira :(
Mogłaś zrobić betę. Ja już nie ufam sikańcom, jak mi 9dpt wyszła 2 krecha a dzień później beta 65.

Naturalne starania czas zacząć!

Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
*Insulinooporność
* Hiperprolaktynemia czynnościowa
* mutacja MTHFR 1298A-C heterozygota
* Mutacja PAI-1 homozygota

Rozpoczęcie leczenia w Invimedzie 14.08.17r
*Przeciwciała zona pellucida i anty TPO
* AMH 1,5
26.05.2018 - transfer 2 zarodków, jedno <3
10.08 - Synek 13 tc [*] :(

MonikA_89!
Autorytet
Postów: 1877
758

Wysłany: 31 października, 07:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
Taką miałam piękną temperaturę, a dzisiaj już zaczęła spadać do 36.6. Nadal nad kreską, ale czuję że do pt @ się pojawi :( :( :( załamałam się
A jak dziś u Ciebie?

Naturalne starania czas zacząć!

Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
*Insulinooporność
* Hiperprolaktynemia czynnościowa
* mutacja MTHFR 1298A-C heterozygota
* Mutacja PAI-1 homozygota

Rozpoczęcie leczenia w Invimedzie 14.08.17r
*Przeciwciała zona pellucida i anty TPO
* AMH 1,5
26.05.2018 - transfer 2 zarodków, jedno <3
10.08 - Synek 13 tc [*] :(

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 187
31

Wysłany: 31 października, 13:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
Przykro mi :( ale może jeszcze odbije... który to dpo?

mnie strasznie boli w podbrzuszu, nieraz złapie mnie taki skurcz że muszę się oprzeć i odetchnąć... nigdy tak nie miałam... brzuch dosyć napompowany przez wzdęcie... dreszcze i fale gorąca tylko czasami i rzadko... sama nie wiem co się dzieje

Jeszcze mam ciągłe uczucia jakby kapania... niezbyt komfortowe :/

Wczoraj temperaturka mi znowu skoczyła z 37,00 do 37,19 ale dzisiaj lekko spadła do 37,12 a dzisiaj 13dpo

Jestem skołowana i nie wiem co się dzieje... nawet nie łudzę się że to ciąża, raczej jakiś wybryk natury i opóźnienia w @ (powinnam ja dostać 1.11)

Wiadomość wyedytowana przez autora 31 października, 14:10

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )

MonikA_89!
Autorytet
Postów: 1877
758

Wysłany: 31 października, 16:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dzisiaj mam 29dc, owulacja moim zdaniem była koło 18-19dc. Fazę lutealną mam zwykle 12 dni. Dzisiaj jeszcze zaczęły mi się plamienia więc na 100% jutro przyjdzie małpiszon. Straciłam nadzieję, że to jednak ciąża :(

Ja wczoraj miałam strasznie wzdęty brzuch. U ciebie się trzyma temperatura więc może zrób jeszcze raz test?

Wiadomość wyedytowana przez autora 31 października, 16:04

Naturalne starania czas zacząć!

Wrzesień 2018 - nadzieja w naprotechnologii
*Insulinooporność
* Hiperprolaktynemia czynnościowa
* mutacja MTHFR 1298A-C heterozygota
* Mutacja PAI-1 homozygota

Rozpoczęcie leczenia w Invimedzie 14.08.17r
*Przeciwciała zona pellucida i anty TPO
* AMH 1,5
26.05.2018 - transfer 2 zarodków, jedno <3
10.08 - Synek 13 tc [*] :(

Aleksa87
Autorytet
Postów: 697
239

Wysłany: 31 października, 18:00
Cytuj | (0) | Zgłoś
Marten a ja wierze ze sie udalo jutro tempka ci odbije.

Jutro moglabys nawet test wyjsc ostatnio kiedy robilas bylo za wczesnie.

Trzymam kviuki, a skoro jutro jest Termin @ to pdczekaj i grob test po jutrze.

Nie trac nadziei

Czekamy na Annabellke, Termin porodu 03.02.2019

w57v3e3kcs428bt6.png
1)16.01.18 crio ivf - 1 * ;(, 27.03.2018 transfer- 1 * ;(
3)18.05.18 Crio-transfer-2 ** 5-dniowe UDALO SIE!

Martek&M
Przyjaciółka
Postów: 187
31

Wysłany: 31 października, 18:06
Cytuj | (0) | Zgłoś
MonikA_89! napisała:
Dzisiaj mam 29dc, owulacja moim zdaniem była koło 18-19dc. Fazę lutealną mam zwykle 12 dni. Dzisiaj jeszcze zaczęły mi się plamienia więc na 100% jutro przyjdzie małpiszon. Straciłam nadzieję, że to jednak ciąża :(

Ja wczoraj miałam strasznie wzdęty brzuch. U ciebie się trzyma temperatura więc może zrób jeszcze raz test?

Nie wiem czy mam siłę patrzyć czy ta druga kreseczka będzie czy nie. Chyba że mała 16dpo nie przyjdzie. To wtedy chyba zrobię.
Pogodziłam się z porażka w tym cyklu i nie chce sobie robić kolejnych nadziei.

Ja nie wiem niestety ile ma moja faza lutealna bo odkąd mierze temperatury i obserwuje cykl nie mialam owulacji. To był pierwszy cykl z owulacja więc się przynajmniej dowiem ile ta faza lutealna u mnie ma :)

5cs o małego Baranka <3
a9a36677f74833170a601ac3cfd89906.png
FSH - 7,55 mlU/ml (norma 3,03 - 8,08 mlU/ml)
LH - 20,42 mlU/ml (norma 2,39 - 6,60 mlU/ml)
Estradiol - 64.66 pg/mL (norma 12.40-233.00)
Prolaktyna - 11.34 ng/mL (norma 4.79-23.30)
Testosteron - 0.47 ng/mL (norma 0.06-0.82)
SHBG - 38.43 nmol/L (norma 26.10-110.00)
TSH - 1,086 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94 )


Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)