prezent na nowy rok 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia wrote:Ewcia, wciąż nie mogę w to uwierzyć, że nie wiedziałaś, że jesteś w ciąży A okres normalnie co miesiąc miałaś?
-
ewcia2337196 wrote:tak, dlatego jestem w szoku z dzieckiem jest wszystko ok
W gwoli ścisłości: absolutnie nie można mieć @ będąc w ciąży. Ruszcie głową dziewczyny. Jajeczko znajduje sobie miejsce w ściance macicy, a miesiączka to złuszczanie się tej ścianki. Więc gdyby ta ścianka się złuszczała, to oznaczałoby to poronienie. Można mieć krwawienia, ale są lżejsze, bez skrzepów, bez boleści (bo macica się nie kurczy).
KAŻDE krwawienie w ciąży jest niebezpieczne. Tylko i wyłącznie w momencie zagnieżdżania się jajeczka, jest ono zupełnie naturalne. Z wszystkimi innymi trzeba natychmiast do lekarza.
Jedno mnie zastanawiam - czy twój wykres notował owulację przez te tygodnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 21:59
Anoolka lubi tę wiadomość
-
Unlike wrote:W gwoli ścisłości: absolutnie nie można mieć @ będąc w ciąży. Ruszcie głową dziewczyny. Jajeczko znajduje sobie miejsce w ściance macicy, a miesiączka to złuszczanie się tej ścianki. Więc gdyby ta ścianka się złuszczała, to oznaczałoby to poronienie. Można mieć krwawienia, ale są lżejsze, bez skrzepów, bez boleści (bo macica się nie kurczy).
KAŻDE krwawienie w ciąży jest niebezpieczne. Tylko i wyłącznie w momencie zagnieżdżania się jajeczka, jest ono zupełnie naturalne. Z wszystkimi innymi trzeba natychmiast do lekarza.
-
ewcia2337196 wrote:tak to najlepiej teraz stwierdź mi, że ginekologiczka nie zna się na ciąży itp.. masakra jakaś
Po prostu nie zadała sobie trudu uświadomienia pacjentki (co robi większość lekarzy, bo jak to mój ginek mówi, przyjmowanie obecnie pacjenta to trenowanie się w jak najkrótszym i najprostszym opisie i do widzenia).
Poczytaj sobie co to jest miesiączka. NIGDY nie występuję w ciąży.
Mogą występować co miesięczne krwawienia, zdarzają się kobiety u których hormony te krwawienia wywołują ale to NIE jest miesiączka. Nie są bolesne, nie są obfite.
P.S. Notowałaś owulację przez te 11 tygodni?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 22:02
-
Unlike wrote:Po prostu nie zadała sobie trudu uświadomienia pacjentki (co robi większość lekarzy, bo jak to mój ginek mówi, przyjmowanie obecnie pacjenta to trenowanie się w jak najkrótszym i najprostszym opisie i do widzenia).
Poczytaj sobie co to jest miesiączka. NIGDY nie występuję w ciąży.
Mogą występować co miesięczne krwawienia, zdarzają się kobiety u których hormony te krwawienia wywołują ale to NIE jest miesiączka. Nie są bolesne, nie są obfite.
P.S. Notowałaś owulację przez te 11 tygodni?
-
ewcia2337196 wrote:a czy ja mówiłam, że miałam obfite zejdzcie już ze mnie bo to już kurwica strzela. to moze zamiast dziecka mam potwora jakiegos, to jest już załosne.. może zamiast serca dziecka usłyszałam serce lekarza.. noż kurwa
Kochana spokojnie nikt nie mówi że sobie cos wymyśliłas .. po prostu mialas krwawienia których nie można nazwać okresemUnlike lubi tę wiadomość
-
ewcia2337196 wrote:a czy ja mówiłam, że miałam obfite zejdzcie już ze mnie bo to już kurwica strzela. to moze zamiast dziecka mam potwora jakiegos, to jest już załosne.. może zamiast serca dziecka usłyszałam serce lekarza.. noż kurwa
Ależ ja na ciebie nie wchodzę, broń boże Po prostu uważam, że trzeba o takich rzeczach mówić i mówić prawidłowo. Bo potem widzę przypadki, kiedy dziewczyna ma 4 miesiączki od potencjalnej wpadki i np. wmawia sobie, że jest w ciąży, bo wyczytała na forach, że można mieć normalną miesiączkę. Więc uważam, że to mega ważne doprecyzować, że to nie @ i że nie wygląda jak standardowy okres.
Absolutnie nie chciałam Ci tu niczego złego sugerowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 22:09
Anoolka, misiaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Unlike wrote:Ależ ja na ciebie nie wchodzę, broń boże Po prostu uważam, że trzeba o takich rzeczach mówić i mówić prawidłowo. Bo potem widzę przypadki, kiedy dziewczyna ma 4 miesiączki od potencjalnej wpadki i np. wmawia sobie, że jest w ciąży, bo wyczytała na forach, że można mieć normalną miesiączkę. Więc uważam, że to mega ważne doprecyzować, że to nie @ i że nie wygląda jak standardowy okres.
Absolutnie nie chciałam Ci tu niczego złego sugerować -
DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN !!!!!!!
nie mam zamiaru nikogo oszukiwać na temat mojej ciąży. Chcecie to wierzcie jak nie chcecie to nie musicie ja nikogo nie zmuszam. A komentarze typu, że jestem puszczalska itp zostawcie dla siebie, nie znacie mnie to nie oceniajcie ! -
ewcia2337196 wrote:słuchaj tak na prawdę odkąd obserwowałam swoją miesiączkę to uwierz mi bardzo się zmieniła. ja zawsze to przez ok 3 dni nie wychodziłam z domu bo się zalewałam a od września miałam na prawdę słabą miesiączkę może krwawienie ale zaznaczałam jako @ bo nie wiedziałam jak to zaznaczyć. może dlatego są akcje przez mój wykres. Sorry, że najechałam na ciebie ale po wczorajszym ataku czuję sie fatalnie i uwierz mi eweliny23 mama miała @ do 6 miesiaca
I właśnie o to mi chodziło. Że można zauważyć, że nawet jeśli pojawia się krwawienie to jest inne niż @. Mniej obfite i mniej bolesne. Wiem, że takie krwawienie jest możliwe i absolutnie się go nie czepiam. Ale nie można go nazywać miesiączką, bo nią nie jest.
Btw. mam nadzieję, że lekarka zleciła jakieś badania. Ja bym się bała mega jakbym się tak późno dowiedziała, biorąc pod uwagę, że pale, pije, biorę leki i nie odżywiam się zdrowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 22:21
misiaa, Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Unlike wrote:I właśnie o to mi chodziło. Że można zauważyć, że nawet jeśli pojawia się krwawienie to jest inne niż @. Mniej obfite i mniej bolesne. Wiem, że takie krwawienie jest możliwe i absolutnie się go nie czepiam. Ale nie można go nazywać miesiączką, bo nią nie jest.
Btw. mam nadzieję, że lekarka zleciła jakieś badania. Ja bym się bała mega jakbym się tak późno dowiedziała, biorąc pod uwagę, że pale, pije, biorę leki i nie odżywiam się zdrowo. -
Ewcia to ja też przepraszam, że tak Cię wypytywałam. Oczywiście cieszę się, że jesteś w ciąży
Unlike, pewnie większość z nas wie, że takie krwawienia w ciąży nie może być nazwane miesiączką, ale też nie dziwię się, że można zwątpić jak widzi się krew. Ja sama bym pewnie myślała, że okres przyszedł. Ale jak widać, różne są przypadki Sama chciałabym tak się zaskoczyćmisiaa lubi tę wiadomość
-
Milcia wrote:Ewcia to ja też przepraszam, że tak Cię wypytywałam. Oczywiście cieszę się, że jesteś w ciąży
Unlike, pewnie większość z nas wie, że takie krwawienia w ciąży nie może być nazwane miesiączką, ale też nie dziwię się, że można zwątpić jak widzi się krew. Ja sama bym pewnie myślała, że okres przyszedł. Ale jak widać, różne są przypadki Sama chciałabym tak się zaskoczyć -
Milcia wrote:Ewcia to ja też przepraszam, że tak Cię wypytywałam. Oczywiście cieszę się, że jesteś w ciąży
Unlike, pewnie większość z nas wie, że takie krwawienia w ciąży nie może być nazwane miesiączką, ale też nie dziwię się, że można zwątpić jak widzi się krew. Ja sama bym pewnie myślała, że okres przyszedł. Ale jak widać, różne są przypadki Sama chciałabym tak się zaskoczyć
Wiem, wiem Milcia, po prostu nawet nim znalazłam to forum, szukając trafiłam na setki takich spanikowanych małolat, od czytania takich rzeczy
Dalej mnie fascynuje czemu testy nie wychodziły, czy była owulka i skąd temperatury I nie, nie sugeruje braku ciąży, po prostu mnie to zastanawia od strony medycznej -