Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne prezent na nowy rok 2014
Odpowiedz

prezent na nowy rok 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, wciąż nie mogę w to uwierzyć, że nie wiedziałaś, że jesteś w ciąży :) A okres normalnie co miesiąc miałaś?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ewcia, wciąż nie mogę w to uwierzyć, że nie wiedziałaś, że jesteś w ciąży :) A okres normalnie co miesiąc miałaś?
    tak, przecież jakbym wiedziała, że jestem w ciąży to bym nie zaznaczała @ i bym co chwila chodziła na betę :) pary razy mnie tylko mdliło ale stwierdziłam, że coś zjadłam i tyle :) teraz też nie mam dużych objawów :)

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na betę chodziłaś?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak już dostałaś okres, to stwierdziłaś, że nie ma po co?? Kurde strasznie mnie ciekawi jak to było :) Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe, ze tak wypytuje?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    tak, dlatego jestem w szoku :) z dzieckiem jest wszystko ok :)

W gwoli ścisłości: absolutnie nie można mieć @ będąc w ciąży. Ruszcie głową dziewczyny. Jajeczko znajduje sobie miejsce w ściance macicy, a miesiączka to złuszczanie się tej ścianki. Więc gdyby ta ścianka się złuszczała, to oznaczałoby to poronienie. Można mieć krwawienia, ale są lżejsze, bez skrzepów, bez boleści (bo macica się nie kurczy).
    KAŻDE krwawienie w ciąży jest niebezpieczne. Tylko i wyłącznie w momencie zagnieżdżania się jajeczka, jest ono zupełnie naturalne. Z wszystkimi innymi trzeba natychmiast do lekarza.

Jedno mnie zastanawiam - czy twój wykres notował owulację przez te tygodnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 21:59

Anoolka lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    W gwoli ścisłości: absolutnie nie można mieć @ będąc w ciąży. Ruszcie głową dziewczyny. Jajeczko znajduje sobie miejsce w ściance macicy, a miesiączka to złuszczanie się tej ścianki. Więc gdyby ta ścianka się złuszczała, to oznaczałoby to poronienie. Można mieć krwawienia, ale są lżejsze, bez skrzepów, bez boleści (bo macica się nie kurczy).
    KAŻDE krwawienie w ciąży jest niebezpieczne. Tylko i wyłącznie w momencie zagnieżdżania się jajeczka, jest ono zupełnie naturalne. Z wszystkimi innymi trzeba natychmiast do lekarza.
    tak to najlepiej teraz stwierdź mi, że ginekologiczka nie zna się na ciąży itp.. masakra jakaś

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    tak to najlepiej teraz stwierdź mi, że ginekologiczka nie zna się na ciąży itp.. masakra jakaś

Po prostu nie zadała sobie trudu uświadomienia pacjentki (co robi większość lekarzy, bo jak to mój ginek mówi, przyjmowanie obecnie pacjenta to trenowanie się w jak najkrótszym i najprostszym opisie i do widzenia).
    Poczytaj sobie co to jest miesiączka. NIGDY nie występuję w ciąży.
    Mogą występować co miesięczne krwawienia, zdarzają się kobiety u których hormony te krwawienia wywołują ale to NIE jest miesiączka. Nie są bolesne, nie są obfite.

P.S. Notowałaś owulację przez te 11 tygodni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 22:02

48f411ed51.png
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    Po prostu nie zadała sobie trudu uświadomienia pacjentki (co robi większość lekarzy, bo jak to mój ginek mówi, przyjmowanie obecnie pacjenta to trenowanie się w jak najkrótszym i najprostszym opisie i do widzenia).
    Poczytaj sobie co to jest miesiączka. NIGDY nie występuję w ciąży.
    Mogą występować co miesięczne krwawienia, zdarzają się kobiety u których hormony te krwawienia wywołują ale to NIE jest miesiączka. Nie są bolesne, nie są obfite.

a czy ja mówiłam, że miałam obfite zejdzcie już ze mnie bo to już kurwica strzela. to moze zamiast dziecka mam potwora jakiegos, to jest już załosne.. może zamiast serca dziecka usłyszałam serce lekarza.. noż kurwa

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    a czy ja mówiłam, że miałam obfite zejdzcie już ze mnie bo to już kurwica strzela. to moze zamiast dziecka mam potwora jakiegos, to jest już załosne.. może zamiast serca dziecka usłyszałam serce lekarza.. noż kurwa

Kochana spokojnie nikt nie mówi że sobie cos wymyśliłas .. po prostu mialas krwawienia których nie można nazwać okresem :)

Unlike lubi tę wiadomość

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:

Ależ ja na ciebie nie wchodzę, broń boże ;) Po prostu uważam, że trzeba o takich rzeczach mówić i mówić prawidłowo. Bo potem widzę przypadki, kiedy dziewczyna ma 4 miesiączki od potencjalnej wpadki i np. wmawia sobie, że jest w ciąży, bo wyczytała na forach, że można mieć normalną miesiączkę. Więc uważam, że to mega ważne doprecyzować, że to nie @ i że nie wygląda jak standardowy okres.
    Absolutnie nie chciałam Ci tu niczego złego sugerować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 22:09

Anoolka, misiaa lubią tę wiadomość

48f411ed51.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:

Ja widziałam że była notowana, tylko Ewa wykresy pokasowała :P

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    Ależ ja na ciebie nie wchodzę, broń boże ;) Po prostu uważam, że trzeba o takich rzeczach mówić i mówić prawidłowo. Bo potem widzę przypadki, kiedy dziewczyna ma 4 miesiączki od potencjalnej wpadki i np. wmawia sobie, że jest w ciąży, bo wyczytała na forach, że można mieć normalną miesiączkę. Więc uważam, że to mega ważne doprecyzować, że to nie @ i że nie wygląda jak standardowy okres.
    Absolutnie nie chciałam Ci tu niczego złego sugerować ;)
    słuchaj tak na prawdę odkąd obserwowałam swoją miesiączkę to uwierz mi bardzo się zmieniła. ja zawsze to przez ok 3 dni nie wychodziłam z domu bo się zalewałam a od września miałam na prawdę słabą miesiączkę może krwawienie ale zaznaczałam jako @ bo nie wiedziałam jak to zaznaczyć. może dlatego są akcje przez mój wykres. Sorry, że najechałam na ciebie ale po wczorajszym ataku czuję sie fatalnie i uwierz mi eweliny23 mama miała @ do 6 miesiaca

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN !!!!!!!
    nie mam zamiaru nikogo oszukiwać na temat mojej ciąży. Chcecie to wierzcie jak nie chcecie to nie musicie ja nikogo nie zmuszam. A komentarze typu, że jestem puszczalska itp zostawcie dla siebie, nie znacie mnie to nie oceniajcie !

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    słuchaj tak na prawdę odkąd obserwowałam swoją miesiączkę to uwierz mi bardzo się zmieniła. ja zawsze to przez ok 3 dni nie wychodziłam z domu bo się zalewałam a od września miałam na prawdę słabą miesiączkę może krwawienie ale zaznaczałam jako @ bo nie wiedziałam jak to zaznaczyć. może dlatego są akcje przez mój wykres. Sorry, że najechałam na ciebie ale po wczorajszym ataku czuję sie fatalnie i uwierz mi eweliny23 mama miała @ do 6 miesiaca

I właśnie o to mi chodziło. Że można zauważyć, że nawet jeśli pojawia się krwawienie to jest inne niż @. Mniej obfite i mniej bolesne. Wiem, że takie krwawienie jest możliwe i absolutnie się go nie czepiam. Ale nie można go nazywać miesiączką, bo nią nie jest.

Btw. mam nadzieję, że lekarka zleciła jakieś badania. Ja bym się bała mega jakbym się tak późno dowiedziała, biorąc pod uwagę, że pale, pije, biorę leki i nie odżywiam się zdrowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 22:21

misiaa, Anoolka lubią tę wiadomość

48f411ed51.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja już Cię przeprosiłam na grudniowych mamusiach bo w jednym poście naprawdę przesadziłam :P Ale nie dziw się że wszyscy są ciekawi bo sytuacja jest naprawdę niecodzienna ;)

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ewa ja już Cię przeprosiłam na grudniowych mamusiach bo w jednym poście naprawdę przesadziłam :P Ale nie dziw się że wszyscy są ciekawi bo sytuacja jest naprawdę niecodzienna ;)

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    I właśnie o to mi chodziło. Że można zauważyć, że nawet jeśli pojawia się krwawienie to jest inne niż @. Mniej obfite i mniej bolesne. Wiem, że takie krwawienie jest możliwe i absolutnie się go nie czepiam. Ale nie można go nazywać miesiączką, bo nią nie jest.

Btw. mam nadzieję, że lekarka zleciła jakieś badania. Ja bym się bała mega jakbym się tak późno dowiedziała, biorąc pod uwagę, że pale, pije, biorę leki i nie odżywiam się zdrowo.
    tak zaleciła mi badania jak na razie bete,mocz, glukoza na czczo, morfologia i TSH

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia to ja też przepraszam, że tak Cię wypytywałam. Oczywiście cieszę się, że jesteś w ciąży :)

Unlike, pewnie większość z nas wie, że takie krwawienia w ciąży nie może być nazwane miesiączką, ale też nie dziwię się, że można zwątpić jak widzi się krew. Ja sama bym pewnie myślała, że okres przyszedł. Ale jak widać, różne są przypadki :) Sama chciałabym tak się zaskoczyć :)

misiaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ewcia to ja też przepraszam, że tak Cię wypytywałam. Oczywiście cieszę się, że jesteś w ciąży :)

Unlike, pewnie większość z nas wie, że takie krwawienia w ciąży nie może być nazwane miesiączką, ale też nie dziwię się, że można zwątpić jak widzi się krew. Ja sama bym pewnie myślała, że okres przyszedł. Ale jak widać, różne są przypadki :) Sama chciałabym tak się zaskoczyć :)
    kochana ja nie jestem zła o wypytywanie się kogoś tylko za przeproszeniem wkurwia mnie takie coś, że ja np kłamie, że jestem urojonej ciąży itp. po wczorajszym kazdy post to dla mnie masakra ale nie będe sie denerwować bo zaszkodzę mojemu Maleństwu :*

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:

Wiem, wiem Milcia, po prostu nawet nim znalazłam to forum, szukając trafiłam na setki takich spanikowanych małolat, od czytania takich rzeczy ;)
    Dalej mnie fascynuje czemu testy nie wychodziły, czy była owulka i skąd temperatury :D I nie, nie sugeruje braku ciąży, po prostu mnie to zastanawia od strony medycznej :P

48f411ed51.png
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ