#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
monikaa1990 wrote:Mam wyniki ... beta 1493.2 .
Dziś jest 18 dpo
Wygląda na to ,że będę mamą
Łooo Monia a jakie masz normy? Bo przy ponad 1000 to już widać coś na usg! Ale supermonikaa1990 lubi tę wiadomość
-
w środę tydzień temu nic lekarz nie widział na usg. A w sobotę test juz pozytywny był
normy :
1 tydz : 5-50
1-2 tydz : 50-500
2-3 tydz : 100-5000
3-4 tydz : 500- 10000
4-5 tydz : 1000 - 50000
potem już coraz wieksze.
Ja skoro owu miałam 4 stycznia to według moich obliczeń jestem w 4 tyg chyba .
Do lekarza musze się umówić , a jutro powtarzam betę nadal cała się trzęse -
To może ja coś z zerem pomyliłam Ale jest suuuuper
-
Cześć Dziewczyny!
Czy mogę liczyć na pomoc? Zostało mi 1,5 tygodnia do przewidywanego terminu @ i mam wrażenie, że w tym cyklu również się nie udało.
Jakie badania (te najważniejsze) powinnam zrobić w pierwszych dniach cyklu? Nie miałam robionych jeszcze żadnych, starałam się coś wyszukać w internecie, ale się pogubiłam.
Z góry dzięki za pomoc28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
Madame_butterly wrote:Cześć Dziewczyny!
Czy mogę liczyć na pomoc? Zostało mi 1,5 tygodnia do przewidywanego terminu @ i mam wrażenie, że w tym cyklu również się nie udało.
Jakie badania (te najważniejsze) powinnam zrobić w pierwszych dniach cyklu? Nie miałam robionych jeszcze żadnych, starałam się coś wyszukać w internecie, ale się pogubiłam.
Z góry dzięki za pomoc
w 3dc prolaktynę, estriadol, lh, fhs,
A w 7-8 dzień po opwulacji możesz progesteron zrobić i będziesz wiedzieć czy owulacja była -
monikaa1990 wrote:w środę tydzień temu nic lekarz nie widział na usg. A w sobotę test juz pozytywny był
normy :
1 tydz : 5-50
1-2 tydz : 50-500
2-3 tydz : 100-5000
3-4 tydz : 500- 10000
4-5 tydz : 1000 - 50000
potem już coraz wieksze.
Ja skoro owu miałam 4 stycznia to według moich obliczeń jestem w 4 tyg chyba .
Do lekarza musze się umówić , a jutro powtarzam betę nadal cała się trzęse
Widac coś na usg to w 5 lub 6 tygodniu -
Seli wrote:w 3dc prolaktynę, estriadol, lh, fhs,
A w 7-8 dzień po opwulacji możesz progesteron zrobić i będziesz wiedzieć czy owulacja była
Dziękuję28 lat
Luty 2018 - USG (ok)
Jus@tyna wrote:Widac coś na usg to w 5 lub 6 tygodniu
-
Multiwitamina wrote:Madam morzesz wprowadzić również kwas foliowy. Ja pije symfolik ale są też i ipofem i inne. Monitoring w trakcie owulacji dużo Ci wyjaśni. Jak nie masz owu to clo na symulacje. Drożność jajowodow histeroskopią/hsg.
widzę że 4 cykl jak u mnie i też kończę 28 lat w tym roku.
Kwas to chyba powinno brać się cały czas podczas starań a nie tylko od ciąży.... -
Jus@tyna wrote:Monia to ja mam tak od 4 dni nie śpię po nocach budze się o drugiej i już nie mogę zasnąć
Ja tak miałam!! Tylko od 1 masakra, i w ogóle nie czułam się zmęczona... W ogóle jakoś... Mało mi snu trzeba. Nie wiem czy to leki czy co... Jeszcze dwa miesiące temu to bym przespała całe życie... -
Madame ma w stopce ovarin, on jest z kwasem Nawet sporą dawką
-
Multiwitamina wrote:Madam morzesz wprowadzić również kwas foliowy. Ja pije symfolik ale są też i ipofem i inne. Monitoring w trakcie owulacji dużo Ci wyjaśni. Jak nie masz owu to clo na symulacje. Drożność jajowodow histeroskopią/hsg.
widzę że 4 cykl jak u mnie i też kończę 28 lat w tym roku.
Kwas łykam od początku starań
Jeśli chodzi o monitoring to myślę nad tym intensywnie, tylko nie wiem gdzie miałabym z tym iść U "mojego" ginekologa byłam raz, przepisał mi tylko luteinę i powiedział, że zaprasza ponownie jak lutka się skończy (przepisał 3 opakowania, więc straczy na kilka miechów...) lub przyjdę potwierdzić ciążę... Zrobił mi jedynie cytologię, miał dzwonić jakby coś było nie tak (miałam podejrzenie nadżerki), ale milczy. Nie zrobił USG, nie chciał badań, nic...28 lat
Luty 2018 - USG (ok)
Multiwitamina wrote:Ahaaa nie wiedziałam że to kwas
To suplement, z witaminami, kwasem foliowym i mio inozytolem
-
NIE WRÓCIĆ!!!!! Skoro nie zrobił nawet usg i przepisał luteinę jak cukierki i nawet nie przebadał to co to za lekarz?
Ludzie...
Powinnaś iść do innego, zrobić usg, przebadać się czy aby ta luteina jest Ci potrzebna...