#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
czekamynadzidzie wrote:to mogę teraz ten progesteron zrobić! a jak owulacji nie było? to bez sensu robić? czy zrobic jednak?
testosteron chce tez zrobic
A 3dc najlepiej bo chodzi jeszcze o to by było to podczas miesiączki, jak ktoś ma krótkie to 3 jak jeszcze 5 masz w miarę krwawienie, nie plamienie to można zrobić. Już się naczytałam o tym... bo różnie to piszą wszędzie, dobrze Ineczka ma opisane w pamiętniku to :p ale byś musiała ją gdzieś znaleźć. -
a ten testosteron tez mozna 3dc zrobic?Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
testosteron i andosteon, androstendion, dheas nie zależnie od dnia cyklu bo to androgeny, które niby mają najmniejszy wpływ na kobiecy cykl, ale mimo wszystko jakiś tam mają i przy pco, problemach z kory nadnerczy mają znaczenie
-
werni wrote:Witam dziewczyny
Dziś tempka 36.77 czekam dalej
Nie chcesz iść na betę? Czy masz anielską cierpliwość?werni lubi tę wiadomość
-
Juz raz testowalam i był negatyw. Poczekam jeszcze. Może zatestuje znów w środę ale innym testem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 07:48
-
To czekamy ja do pracy dzis... Ale ladny dzien jest. Cieply.
werni lubi tę wiadomość
-
Werni trzymam kciuki za zmiane dotychczasowego wyniki na teście, póki @ nie ma to jest nadzieja
Seli to zazdroszcze pogody bo u mnie wręcz przeciwnie- mżawka, buro i ponuro, a jeszcze musiałam wcześnie wstać żeby porobić reszte hormonów... tak czy siak zycze udanego dniawerni lubi tę wiadomość
-
u mnie też cieplutko 10stopni i pogoda taka sobie, dość jasno, więc może się coś przebijePrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
werni wrote:Juz raz testowalam i był negatyw. Poczekam jeszcze. Może zatestuje znów w środę ale innym testem
Ale trzymam kciuki za Ciebie, żeby u Ciebie @ nie przyszła !!!werni lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Dziewczyny, mam prośbę o pomoc- właśnie dostałam wyniki z dzisiejszych badań, moja prolaktyna to tragedia... 759 mIU/l przy normie 102-496, a po obciążeniu MCP 9484mIU/I w środę idę do ginekologa żeby powiedział co dalej bo z tego co się orientuje to przy wysokiej prolaktyne może być słabo z zajsciem w ciaze ale zastanawiam się czy nie powinnam isc do endokrynologa dodatkowo z takim wynikiem... co myślicie, miałyście problem z prolaktyna kiedys? Trochę się przeraziłam...
-
Natalia91! wrote:Dziewczyny, mam prośbę o pomoc- właśnie dostałam wyniki z dzisiejszych badań, moja prolaktyna to tragedia... 759 mIU/l przy normie 102-496, a po obciążeniu MCP 9484mIU/I w środę idę do ginekologa żeby powiedział co dalej bo z tego co się orientuje to przy wysokiej prolaktyne może być słabo z zajsciem w ciaze ale zastanawiam się czy nie powinnam isc do endokrynologa dodatkowo z takim wynikiem... co myślicie, miałyście problem z prolaktyna kiedys? Trochę się przeraziłam...
ale ja to już bardzo dawno miałam z tą prolaktyną, mogło mi się coś pomieszać, więc może któraś z dziewczyn coś jeszcze podpowieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:23
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Natalia91! wrote:Dziewczyny, mam prośbę o pomoc- właśnie dostałam wyniki z dzisiejszych badań, moja prolaktyna to tragedia... 759 mIU/l przy normie 102-496, a po obciążeniu MCP 9484mIU/I w środę idę do ginekologa żeby powiedział co dalej bo z tego co się orientuje to przy wysokiej prolaktyne może być słabo z zajsciem w ciaze ale zastanawiam się czy nie powinnam isc do endokrynologa dodatkowo z takim wynikiem... co myślicie, miałyście problem z prolaktyna kiedys? Trochę się przeraziłam...
A była robiona na czczo, po przespanej spokojnie nocy, bez wysiłku fizycznego i seksu dzień wcześniej? Może to stres albo coś... Jeśli wszystko wyżej wymienione było zastosowane no to lepiej skonsultować to z endo. -
czekamynadzidzie ogólnie mam stresującą pracę ale z tą prolaktyną już kiedyś miałam problem, brałam bromergon ale wtedy bardziej skupiłam się na wyleczeniu trądziku, później już odstawiłam tabletki no i temat wrócił teraz przy staraniach o dziecko...
Wrzucam resztę wyników, będę wdzięczna za wasze spostrzeżenia (badania robione w 22dc na zalecenie lekarza):
TSH 1,750 µIU/ml norma 0,270 - 4,200
FT3 2,67 pg/ml norma 2,00 - 4,40
FT4 1,22 ng/dl 0,93 - 1,70
FSH 3,42 mIU/ml faza lutealna 1,7-7,7
LH 9,08 mIU/ml faza lutealna 1,0-11,4
Estradiol 242,00 pg/ml faza lutealna 22,3 - 341
Progesteron 13,40 ng/ml faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml
Testosteron 35,40 ng/dl norma 8,40 - 48,10
Z góry dziękuje za odpowiedzi Dodam że cykl był bezowulacyjny według monitoringu (pęcherzyk 31,5 mm w 17 dc...
-
Niby wygląda dobrze ale stosunek LH i FSH nie jest dobry.... To przy PCO się podobno pojawia. Miałaś robioną krzywą insulinową i glukozową? i czy lekarz widział inne pęcherzyki?
-
Seli wrote:Niby wygląda dobrze ale stosunek LH i FSH nie jest dobry.... To przy PCO się podobno pojawia. Miałaś robioną krzywą insulinową i glukozową? i czy lekarz widział inne pęcherzyki?
Nie miałam tych badań, o których piszesz... w badaniach na początku cyklu ten stosunek był 1,42 i gin stwierdził, że to jeszcze znośnie ale trzeba też zrobić badania na końcu cyklu bo wtedy będzie widział jak hormony się zmieniają i jak widać jest znacznie gorzej... Inne pęcherzyki były ale małe i tylko jeden dominujący, który finalnie nie pękł... Umrę chyba do tj wizyty w środę -
Nie jestem super znawcą ale tak jest przy PCO, a pęcherzyki zazwyczaj są niedojrzałe. Lubią robić się torbiele z nich.
Zbadaj sobie też tą krzywą. Kwestia ok 100 zł prywatnie, ale trzeba zrobić rano, na czczo. Krzywa insulinowa i glukozowa. Może się okazać,że to problem i unormuje się potem.
Musisz to jednak skonsultować z ginem i endoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:48
-
Seli wrote:Nie jestem super znawcą ale tak jest przy PCO, a pęcherzyki zazwyczaj są niedojrzałe. Lubią robić się torbiele z nich.
Zbadaj sobie też tą krzywą. Kwestia ok 100 zł prywatnie, ale trzeba zrobić rano, na czczo. Krzywa insulinowa i glukozowa. Może się okazać,że to problem i unormuje się potem.
Musisz to jednak skonsultować z ginem i endo
Dziekuje Ci Seli, przynajmniej bede przygotowana na wizytę i bede wiedziała o co pytać bo nie raz jak od niego czegoś się dowiaduje na wizycie to wszelkie pytania wychodzą mi dopiero w domu... jeszcze raz bardzo Ci dziekuje Kochana