X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    to mogę teraz ten progesteron zrobić! :D a jak owulacji nie było? to bez sensu robić? czy zrobic jednak?
    testosteron chce tez zrobic
    Hmm... No będzie bardzo niski :P Jeszcze się załamiesz :P Ale z drugiej strony jak wiesz, że nie było to zrób, zobaczysz jaki poziom bez, a jaki z... Zawsze coś, choć ja bym nie robiła

A 3dc najlepiej bo chodzi jeszcze o to by było to podczas miesiączki, jak ktoś ma krótkie to 3 jak jeszcze 5 masz w miarę krwawienie, nie plamienie to można zrobić. Już się naczytałam o tym... :P bo różnie to piszą wszędzie, dobrze Ineczka ma opisane w pamiętniku to :p ale byś musiała ją gdzieś znaleźć.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten testosteron tez mozna 3dc zrobic?

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testosteron i andosteon, androstendion, dheas nie zależnie od dnia cyklu bo to androgeny, które niby mają najmniejszy wpływ na kobiecy cykl, ale mimo wszystko jakiś tam mają ;) i przy pco, problemach z kory nadnerczy mają znaczenie

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• werni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Dziś tempka 36.77 czekam dalej

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Witam dziewczyny :)

Dziś tempka 36.77 czekam dalej

Nie chcesz iść na betę? Czy masz anielską cierpliwość? :)

werni lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• werni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz raz testowalam i był negatyw. Poczekam jeszcze. Może zatestuje znów w środę ale innym testem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 07:48

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy ;) ja do pracy dzis... Ale ladny dzien jest. Cieply.

werni lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni trzymam kciuki za zmiane dotychczasowego wyniki na teście, póki @ nie ma to jest nadzieja ;)
    Seli to zazdroszcze pogody bo u mnie wręcz przeciwnie- mżawka, buro i ponuro, a jeszcze musiałam wcześnie wstać żeby porobić reszte hormonów... tak czy siak zycze udanego dnia :)

werni lubi tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, a chociaz w miare cieplo?

Milego dnia ;)

dZhdp1.png

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też cieplutko 10stopni :) i pogoda taka sobie, dość jasno, więc może się coś przebije :D

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Juz raz testowalam i był negatyw. Poczekam jeszcze. Może zatestuje znów w środę ale innym testem :)
    ja w poprzednim cyklu miałam tak, że temperatura się długo utrzymywała, okres się spóźniał już 3ci dzień, a ja dzień w dzień maltretowałam te testy, po czym 4tego dostałam... i nie dało sie z tego niczym pomylić :/
    Ale trzymam kciuki za Ciebie, żeby u Ciebie @ nie przyszła !!! :)

werni lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prośbę o pomoc- właśnie dostałam wyniki z dzisiejszych badań, moja prolaktyna to tragedia... 759 mIU/l przy normie 102-496, a po obciążeniu MCP 9484mIU/I :( w środę idę do ginekologa żeby powiedział co dalej bo z tego co się orientuje to przy wysokiej prolaktyne może być słabo z zajsciem w ciaze ale zastanawiam się czy nie powinnam isc do endokrynologa dodatkowo z takim wynikiem... co myślicie, miałyście problem z prolaktyna kiedys? Trochę się przeraziłam...

7u22ugpj8heetxf1.png

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Dziewczyny, mam prośbę o pomoc- właśnie dostałam wyniki z dzisiejszych badań, moja prolaktyna to tragedia... 759 mIU/l przy normie 102-496, a po obciążeniu MCP 9484mIU/I :( w środę idę do ginekologa żeby powiedział co dalej bo z tego co się orientuje to przy wysokiej prolaktyne może być słabo z zajsciem w ciaze ale zastanawiam się czy nie powinnam isc do endokrynologa dodatkowo z takim wynikiem... co myślicie, miałyście problem z prolaktyna kiedys? Trochę się przeraziłam...
    ja kiedyś też tak mocno miałam powiększoną, okazało się, że ze stresu, zrobiłam za kilka dni jeszcze raz i była już w normie. Nie żyjesz w stresie obecnie? Jeśli tak to prolaktyna bedzie podniesiona. Ale jeśli nie to pokaż ginekologowi, da Ci chyba luteinę o ile dobrze pamiętam :>
    ale ja to już bardzo dawno miałam z tą prolaktyną, mogło mi się coś pomieszać, więc może któraś z dziewczyn coś jeszcze podpowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:23

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:

A była robiona na czczo, po przespanej spokojnie nocy, bez wysiłku fizycznego i seksu dzień wcześniej? Może to stres albo coś... Jeśli wszystko wyżej wymienione było zastosowane no to lepiej skonsultować to z endo.

dZhdp1.png

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie ogólnie mam stresującą pracę ale z tą prolaktyną już kiedyś miałam problem, brałam bromergon ale wtedy bardziej skupiłam się na wyleczeniu trądziku, później już odstawiłam tabletki no i temat wrócił teraz przy staraniach o dziecko...

Wrzucam resztę wyników, będę wdzięczna za wasze spostrzeżenia (badania robione w 22dc na zalecenie lekarza):
    TSH 1,750 µIU/ml norma 0,270 - 4,200
    FT3 2,67 pg/ml norma 2,00 - 4,40
    FT4 1,22 ng/dl 0,93 - 1,70
    FSH 3,42 mIU/ml faza lutealna 1,7-7,7
    LH 9,08 mIU/ml faza lutealna 1,0-11,4
    Estradiol 242,00 pg/ml faza lutealna 22,3 - 341
    Progesteron 13,40 ng/ml faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml
    Testosteron 35,40 ng/dl norma 8,40 - 48,10

Z góry dziękuje za odpowiedzi :) Dodam że cykl był bezowulacyjny według monitoringu (pęcherzyk 31,5 mm w 17 dc...

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli było tak jak mówisz, na czczo, po spokojnie nocy, bez wysiłku fizycznego i seksu dzień wcześniej... Więc chyba udam się nie tylko do ginekologa ale i endokrynologa bo moim priorytetem jest dzidzia...

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wygląda dobrze ale stosunek LH i FSH nie jest dobry.... To przy PCO się podobno pojawia. Miałaś robioną krzywą insulinową i glukozową? i czy lekarz widział inne pęcherzyki?

dZhdp1.png

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niby wygląda dobrze ale stosunek LH i FSH nie jest dobry.... To przy PCO się podobno pojawia. Miałaś robioną krzywą insulinową i glukozową? i czy lekarz widział inne pęcherzyki?

Nie miałam tych badań, o których piszesz... w badaniach na początku cyklu ten stosunek był 1,42 i gin stwierdził, że to jeszcze znośnie ale trzeba też zrobić badania na końcu cyklu bo wtedy będzie widział jak hormony się zmieniają i jak widać jest znacznie gorzej... Inne pęcherzyki były ale małe i tylko jeden dominujący, który finalnie nie pękł... Umrę chyba do tj wizyty w środę :/

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem super znawcą ale tak jest przy PCO, a pęcherzyki zazwyczaj są niedojrzałe. Lubią robić się torbiele z nich.

Zbadaj sobie też tą krzywą. Kwestia ok 100 zł prywatnie, ale trzeba zrobić rano, na czczo. Krzywa insulinowa i glukozowa. Może się okazać,że to problem i unormuje się potem.
    Musisz to jednak skonsultować z ginem i endo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:48

dZhdp1.png

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie jestem super znawcą ale tak jest przy PCO, a pęcherzyki zazwyczaj są niedojrzałe. Lubią robić się torbiele z nich.

Zbadaj sobie też tą krzywą. Kwestia ok 100 zł prywatnie, ale trzeba zrobić rano, na czczo. Krzywa insulinowa i glukozowa. Może się okazać,że to problem i unormuje się potem.
    Musisz to jednak skonsultować z ginem i endo

Dziekuje Ci Seli, przynajmniej bede przygotowana na wizytę i bede wiedziała o co pytać bo nie raz jak od niego czegoś się dowiaduje na wizycie to wszelkie pytania wychodzą mi dopiero w domu... jeszcze raz bardzo Ci dziekuje Kochana <3

7u22ugpj8heetxf1.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ