Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie [email protected]#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie [email protected]#

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    to mogę teraz ten progesteron zrobić! :D a jak owulacji nie było? to bez sensu robić? czy zrobic jednak?
    testosteron chce tez zrobic
    Hmm... No będzie bardzo niski :P Jeszcze się załamiesz :P Ale z drugiej strony jak wiesz, że nie było to zrób, zobaczysz jaki poziom bez, a jaki z... Zawsze coś, choć ja bym nie robiła

    A 3dc najlepiej bo chodzi jeszcze o to by było to podczas miesiączki, jak ktoś ma krótkie to 3 jak jeszcze 5 masz w miarę krwawienie, nie plamienie to można zrobić. Już się naczytałam o tym... :P bo różnie to piszą wszędzie, dobrze Ineczka ma opisane w pamiętniku to :p ale byś musiała ją gdzieś znaleźć.

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4163 2685

    Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten testosteron tez mozna 3dc zrobic?

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    testosteron i andosteon, androstendion, dheas nie zależnie od dnia cyklu bo to androgeny, które niby mają najmniejszy wpływ na kobiecy cykl, ale mimo wszystko jakiś tam mają ;) i przy pco, problemach z kory nadnerczy mają znaczenie

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • werni Autorytet
    Postów: 9736 7536

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

    Dziś tempka 36.77 czekam dalej

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Witam dziewczyny :)

    Dziś tempka 36.77 czekam dalej

    Nie chcesz iść na betę? Czy masz anielską cierpliwość? :)

    werni lubi tę wiadomość

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • werni Autorytet
    Postów: 9736 7536

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz raz testowalam i był negatyw. Poczekam jeszcze. Może zatestuje znów w środę ale innym testem :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 07:48

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy ;) ja do pracy dzis... Ale ladny dzien jest. Cieply.

    werni lubi tę wiadomość

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni trzymam kciuki za zmiane dotychczasowego wyniki na teście, póki @ nie ma to jest nadzieja ;)
    Seli to zazdroszcze pogody bo u mnie wręcz przeciwnie- mżawka, buro i ponuro, a jeszcze musiałam wcześnie wstać żeby porobić reszte hormonów... tak czy siak zycze udanego dnia :)

    werni lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, a chociaz w miare cieplo?

    Milego dnia ;)

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4163 2685

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też cieplutko 10stopni :) i pogoda taka sobie, dość jasno, więc może się coś przebije :D

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4163 2685

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Juz raz testowalam i był negatyw. Poczekam jeszcze. Może zatestuje znów w środę ale innym testem :)
    ja w poprzednim cyklu miałam tak, że temperatura się długo utrzymywała, okres się spóźniał już 3ci dzień, a ja dzień w dzień maltretowałam te testy, po czym 4tego dostałam... i nie dało sie z tego niczym pomylić :/
    Ale trzymam kciuki za Ciebie, żeby u Ciebie @ nie przyszła !!! :)

    werni lubi tę wiadomość

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prośbę o pomoc- właśnie dostałam wyniki z dzisiejszych badań, moja prolaktyna to tragedia... 759 mIU/l przy normie 102-496, a po obciążeniu MCP 9484mIU/I :( w środę idę do ginekologa żeby powiedział co dalej bo z tego co się orientuje to przy wysokiej prolaktyne może być słabo z zajsciem w ciaze ale zastanawiam się czy nie powinnam isc do endokrynologa dodatkowo z takim wynikiem... co myślicie, miałyście problem z prolaktyna kiedys? Trochę się przeraziłam...

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4163 2685

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Dziewczyny, mam prośbę o pomoc- właśnie dostałam wyniki z dzisiejszych badań, moja prolaktyna to tragedia... 759 mIU/l przy normie 102-496, a po obciążeniu MCP 9484mIU/I :( w środę idę do ginekologa żeby powiedział co dalej bo z tego co się orientuje to przy wysokiej prolaktyne może być słabo z zajsciem w ciaze ale zastanawiam się czy nie powinnam isc do endokrynologa dodatkowo z takim wynikiem... co myślicie, miałyście problem z prolaktyna kiedys? Trochę się przeraziłam...
    ja kiedyś też tak mocno miałam powiększoną, okazało się, że ze stresu, zrobiłam za kilka dni jeszcze raz i była już w normie. Nie żyjesz w stresie obecnie? Jeśli tak to prolaktyna bedzie podniesiona. Ale jeśli nie to pokaż ginekologowi, da Ci chyba luteinę o ile dobrze pamiętam :>
    ale ja to już bardzo dawno miałam z tą prolaktyną, mogło mi się coś pomieszać, więc może któraś z dziewczyn coś jeszcze podpowie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:23

    Ponad 3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Dziewczyny, mam prośbę o pomoc- właśnie dostałam wyniki z dzisiejszych badań, moja prolaktyna to tragedia... 759 mIU/l przy normie 102-496, a po obciążeniu MCP 9484mIU/I :( w środę idę do ginekologa żeby powiedział co dalej bo z tego co się orientuje to przy wysokiej prolaktyne może być słabo z zajsciem w ciaze ale zastanawiam się czy nie powinnam isc do endokrynologa dodatkowo z takim wynikiem... co myślicie, miałyście problem z prolaktyna kiedys? Trochę się przeraziłam...

    A była robiona na czczo, po przespanej spokojnie nocy, bez wysiłku fizycznego i seksu dzień wcześniej? Może to stres albo coś... Jeśli wszystko wyżej wymienione było zastosowane no to lepiej skonsultować to z endo.

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie ogólnie mam stresującą pracę ale z tą prolaktyną już kiedyś miałam problem, brałam bromergon ale wtedy bardziej skupiłam się na wyleczeniu trądziku, później już odstawiłam tabletki no i temat wrócił teraz przy staraniach o dziecko...

    Wrzucam resztę wyników, będę wdzięczna za wasze spostrzeżenia (badania robione w 22dc na zalecenie lekarza):
    TSH 1,750 µIU/ml norma 0,270 - 4,200
    FT3 2,67 pg/ml norma 2,00 - 4,40
    FT4 1,22 ng/dl 0,93 - 1,70
    FSH 3,42 mIU/ml faza lutealna 1,7-7,7
    LH 9,08 mIU/ml faza lutealna 1,0-11,4
    Estradiol 242,00 pg/ml faza lutealna 22,3 - 341
    Progesteron 13,40 ng/ml faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml
    Testosteron 35,40 ng/dl norma 8,40 - 48,10

    Z góry dziękuje za odpowiedzi :) Dodam że cykl był bezowulacyjny według monitoringu (pęcherzyk 31,5 mm w 17 dc...

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli było tak jak mówisz, na czczo, po spokojnie nocy, bez wysiłku fizycznego i seksu dzień wcześniej... Więc chyba udam się nie tylko do ginekologa ale i endokrynologa bo moim priorytetem jest dzidzia...

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wygląda dobrze ale stosunek LH i FSH nie jest dobry.... To przy PCO się podobno pojawia. Miałaś robioną krzywą insulinową i glukozową? i czy lekarz widział inne pęcherzyki?

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niby wygląda dobrze ale stosunek LH i FSH nie jest dobry.... To przy PCO się podobno pojawia. Miałaś robioną krzywą insulinową i glukozową? i czy lekarz widział inne pęcherzyki?

    Nie miałam tych badań, o których piszesz... w badaniach na początku cyklu ten stosunek był 1,42 i gin stwierdził, że to jeszcze znośnie ale trzeba też zrobić badania na końcu cyklu bo wtedy będzie widział jak hormony się zmieniają i jak widać jest znacznie gorzej... Inne pęcherzyki były ale małe i tylko jeden dominujący, który finalnie nie pękł... Umrę chyba do tj wizyty w środę :/

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem super znawcą ale tak jest przy PCO, a pęcherzyki zazwyczaj są niedojrzałe. Lubią robić się torbiele z nich.

    Zbadaj sobie też tą krzywą. Kwestia ok 100 zł prywatnie, ale trzeba zrobić rano, na czczo. Krzywa insulinowa i glukozowa. Może się okazać,że to problem i unormuje się potem.
    Musisz to jednak skonsultować z ginem i endo

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:48

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie jestem super znawcą ale tak jest przy PCO, a pęcherzyki zazwyczaj są niedojrzałe. Lubią robić się torbiele z nich.

    Zbadaj sobie też tą krzywą. Kwestia ok 100 zł prywatnie, ale trzeba zrobić rano, na czczo. Krzywa insulinowa i glukozowa. Może się okazać,że to problem i unormuje się potem.
    Musisz to jednak skonsultować z ginem i endo

    Dziekuje Ci Seli, przynajmniej bede przygotowana na wizytę i bede wiedziała o co pytać bo nie raz jak od niego czegoś się dowiaduje na wizycie to wszelkie pytania wychodzą mi dopiero w domu... jeszcze raz bardzo Ci dziekuje Kochana <3

    7u22ugpj8heetxf1.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego