#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia91! wrote:Dziekuje Ci Seli, przynajmniej bede przygotowana na wizytę i bede wiedziała o co pytać bo nie raz jak od niego czegoś się dowiaduje na wizycie to wszelkie pytania wychodzą mi dopiero w domu... jeszcze raz bardzo Ci dziekuje Kochana
A to tak jest Często sama tak mam i próbuje tu się doszukiwać -
Ale powiem Ci Natalia, ze progesteron swiadczy o tym, ze ta owulacja jednak sie odbyla.... Bo i ja i tutaj Justyna mialysmy kolo 10 to owulacja byla. Jak jest nizej niz 5 to raczej nie ma. Mialas dobry progesteron.
-
Co do ciąży jestem sceptyczna. Nie nastawiam się ze będzie.
Co do prolaktyny tez podobny wynik miałam ponad 700. Od ginki dostałam bromergon.
Tez musze krzywą zrobić. Owulacje potwierdzone monitoringiem.Natalia91! lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Ale powiem Ci Natalia, ze progesteron swiadczy o tym, ze ta owulacja jednak sie odbyla.... Bo i ja i tutaj Justyna mialysmy kolo 10 to owulacja byla. Jak jest nizej niz 5 to raczej nie ma. Mialas dobry progesteron.
Hmm... to by było dziwne bo przecież ten pęcherzyk był ogromny, ciekawa jestem strasznie co ginekolog na te wyniki powie... z tym PCOS to w ogole możliwa jest owulacja? Bo jakos zle mi się to kojarzy i mam wrażenie ze jeszcze z ta prolaktyna to szansa na dziecko równe są 0
-
Natalia91! wrote:Hmm... to by było dziwne bo przecież ten pęcherzyk był ogromny, ciekawa jestem strasznie co ginekolog na te wyniki powie... z tym PCOS to w ogole możliwa jest owulacja? Bo jakos zle mi się to kojarzy i mam wrażenie ze jeszcze z ta prolaktyna to szansa na dziecko równe są 0
Jest, jak najbardziej. Musial inny peknac. Progesteron wskazuje na owulacje.Natalia91! lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Co do ciąży jestem sceptyczna. Nie nastawiam się ze będzie.
Co do prolaktyny tez podobny wynik miałam ponad 700. Od ginki dostałam bromergon.
Tez musze krzywą zrobić. Owulacje potwierdzone monitoringiem.
Ja na monitoringu pierwszy miałam potwierdzona owu, na drugim był pęcherz 31,5 i gin stwierdził ze nie było ale ten progesteron wyszedł wysoki wiec już sama nie wiem... podpytam w środę na wizycie. A ile już przyjmujesz bromergon? Udało się coś zbić? -
Seli wrote:Jest, jak najbardziej. Musial inny peknac. Progesteron wskazuje na owulacje.
Dzieki Seli, jesteś niezastąpiona! powiem Ci ze ja mimo tej diagnozy jakaś cicha nadzieje miałam bo zalewałam się śluzem płodnym, normalnie czułam prace jajników ale już byłam pewna ze się sama wkręcam ale może jednak coś w tym było, mam nadzieje ze maz ma silne nasienie i może jakiś żołnierzyk doleczyl bo po tej diagnozie trochę odpuściliśmy -
A robisz wykresy? Moze cos tempka by pomogla... Ja sie zapisalam do ginki by sprawdzic jak tam po tych czopkach... I ja czuje, ze mam dwie owulacje zobacze jak wyglada jajnik w tym miesiacu. Mam podejrzenie pco
-
Nie robie wykresów ani nie mierze temp, narazie zdaje się na te monitoringi i swoje obserwacje ae może zacznę... a kiedy odstawisz te czopki i możesz wrocic do starań? I przyjmujesz je właśnie z uwagi na wcześniejsze pco? Podpytuje bo forum śledzę tak systematycznie od niedawna...
werni lubi tę wiadomość
-
Czopki mam 9 dni, potem przerwa i w kolejnym cyklu znow 9 dni... sa one na zrosty. Mam endometrioze i sie zrobily po operacji pewnie. Do staran wroce kolo maja...
Ja odpuszczam monitoring na teraz bo to bezsens ale widze, ze mam dwie owulki. Dwa razy sluz, szyjka, skok lh... huh. Nie wiem na ile one sa "dobre"... i czy te czopki cos daly bo tylko jednego dnia byl jakis efekt. -
Powinnam brać go cały czas ale zrobiłam przerwe. Jak nie wyjdzie w tym cyklu to zbada prolaktyne jeszcze raz i pójdę do ginki po receptę jak znów będzie wysoka.
Natalia91! lubi tę wiadomość
-
Loo, szkoda ze musiałaś teraz odpuścić jak te owulacje dwie się trafiły ale wyleczysz się pieknie i będzie ciało przygotowane na dzidzie a to starania o pierwszego bobasa czy masz już jakies pociechy? Ja tez mam nadzieje ze moje dolegliwości szybko zalecze co umożliwi mi urodzenie zdrowego potomka
-
werni wrote:Powinnam brać go cały czas ale zrobiłam przerwe. Jak nie wyjdzie w tym cyklu to zbada prolaktyne jeszcze raz i pójdę do ginki po receptę jak znów będzie wysoka.
Cały czas od kiedy? Może udało Ci się już zbić podczas poprzedniego opakowania... dziewczyny pisały ze czasami już po 2 mscach z bromergon prolaktyna ładnie spadła -
Oj to dawno było z jakieś dwa lata około jak nie biorę. Dużo wtedy stresu miałam. Może teraz będzie lepiej.
Natalia91! lubi tę wiadomość
-
Natalia91! wrote:Loo, szkoda ze musiałaś teraz odpuścić jak te owulacje dwie się trafiły ale wyleczysz się pieknie i będzie ciało przygotowane na dzidzie a to starania o pierwszego bobasa czy masz już jakies pociechy? Ja tez mam nadzieje ze moje dolegliwości szybko zalecze co umożliwi mi urodzenie zdrowego potomka
Nie, jestem o rok mlodsza ja rocznik 92. Nie mam dzieci... Nie wiem czy te dwie owulacje dalyby cos. Jedna raczej byla "dobra" :pNatalia91! lubi tę wiadomość