#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem wam dziewczyny, że na codzień pracuję z dziećmi to super doświadczenie, wiele satysfakcji z pracy ale z drugiej strony.. Czasem mam to uczucie niesprawiedliwości pewnie każdej staraczce kiedyś ono w końcu dokucza.. Moja koleżanka z pracy jest w 4tej ciąży i zaczęła opowiadać, że jej nie chciała a że wpadka itd.. A ja tylko zacisnelam zęby..
-
KattQ wrote:Już trzeci raz podchodzę do napisania tej wiadomości czy jest tu jakiś limit słów? Bo poprzednim razem odcięło mi pół wiadomości. Co do owu sprawdzam testami staramy się 2 dni no przed, oczywiście w dzień owu i 2 po dla pewności.
Powiem CI tak: u mnie np. jest mnóstwo płodnego śluzu, nie da się tego pomylić z niczym innym, mam tak przed ok 5 dni, potem skok temp (książkowy bo z 36,2 na 36,8 ), więc jest duża różnica. I tak jest co miesiąc. Po czym okazało się, jak byłam na usg, że 2 miesiące temu miałam cykl bezowulacyjny. Pomimo tempki i śluzu. Więc może tu jest błąd? Powinniście się kochać cały cykl! a nie tylko przed i po owu. Możliwe, że po prostu nie trafiacie. Ale badania zróbcie i monitoring, koniecznie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:20
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
KattQ wrote:Powiem wam dziewczyny, że na codzień pracuję z dziećmi to super doświadczenie, wiele satysfakcji z pracy ale z drugiej strony.. Czasem mam to uczucie niesprawiedliwości pewnie każdej staraczce kiedyś ono w końcu dokucza.. Moja koleżanka z pracy jest w 4tej ciąży i zaczęła opowiadać, że jej nie chciała a że wpadka itd.. A ja tylko zacisnelam zęby..Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
KattQ wrote:Co do rodziców są dla nas bardzo kochani jesteśmy zarówno z moimi jak i mojego partnera rodzicami mocno związani emocjonalnie. Jednak nie chcemy z nimi na ten temat rozmawiać nie chodzi o to że jest to dla nas wstydliwe czy krępujące, nie chcemy tłumaczyć co i jak same wiecie.. Dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy to naprawdę poprawia samopoczucie oby wszystkim udało doczekać się upragnionego maleństwaPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Andry widzę, że skasowałaś komentarz. No właśnie każdy lekarz ginekolog Ci powie, że powinnaś się kochać co 2-3 dni przez CAŁY cykl. Tutaj nawet wklejam linka. Kat poczytaj sobie https://www.mamaginekolog.pl/zrobic-zeby-zrobic/Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Cześć Dziewczyny można do Was dołączyć?
Z mężem staramy się o pierwsze dziecko. To już 14 cykl starań i chyba niebawem rozpocznę 15
Dopiero zaczeliśmy diagnostykę. Mąż wyniki nasienia ma rewelacyjne, więc szukamy przyczyny po mojej stronie.
Podczytałam kilka ostatnich postów i widziałam, że pisałyście o progesteronie. Ja hormony robiłam w sobotę i progesteron w 22 dc miałam 11 (norma 9-25) więc słabiutkoAdry lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Jestem w trakcie szukania lekarza który by mnie odpowiednio poprowadził Ostatnio jak mąż robił badania to w tej samej placówce został mi polecony lekarz, spec od problemów z zajściem w ciążę i muszę się do niego umowić
Bo tak chodziłam a to do jednego, a to do drugiego, ale jakoś żaden mi nie podpasował.
No ale wiadomo, że na pewno będę musiała chodzić na monitoringi, pewnie dostanę skierowanie na HSG
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Robiłam Przede wszystkim skupiłam się na tarczycy, bo 3 lata temu miałam zdiagnozowaną nadczynność i w USG wyszło zapalenie. Ale TSH, FT3, FT4 mam idealne tylko p/ciała anty TG wyszły mi delikatnie podwyższone, ale wczoraj byłam na wizycie u endokrynologa i wszystko jest pod kontrolą
Skontrolowałam też prolaktynę, ale też jest ok. Wyszedł wynik 11 (norma 2-29) plus morfologia, elektrolity, witamina d3, b12, kw foliowy wszystko jest ok
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Ciezko stwierdzic co nalezy zrobic (nogi do gory, pupa do gory;)) i ile razy w miesiacu starac sie zeby zaskoczylo. Znam dwa malzenstwa ktore w udanym cyklu wspolzyly tylko raz. Jedna starala sie o pierwsze a druga o drugie dziecko.
Chyba trzeba sie starac jak najczęściej sie da ale nie gubiac przy tum przyjemnosvi z tego. Wiem ze to trudne po wielu nieudanych miesiacach niestety .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:32
-
My z mężem jak tylko skończy mi się okres to też działamy co 2 czasem co 3 dni i jest to dla nas zarówno pożyteczne, bo jest ta regularność w staraniach jak i przyjemne
Multiwitamina HSG w moim przypadku pewnie będzie koniecznością. Jestem po operacji ginekologicznej, więc jest jakieś ryzyko, że po tej operacji mogą być zrosty i uniemożliwiają one zajście w ciążę. A monitoring to pewnie też podstawa będzie
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Dokładnie jeśli chodzi o przytulanie codziennie to tak jak tu wspomniała Adry, jest to dla nas ważne, bardzo chcemy dzidziusia, ale nie chcę żeby nasza bliskość miała tylko jeden cel. Staramy się nie zwariować w tym wszystkim. Jutro testuję..
-
KattQ wrote:Dokładnie jeśli chodzi o przytulanie codziennie to tak jak tu wspomniała Adry, jest to dla nas ważne, bardzo chcemy dzidziusia, ale nie chcę żeby nasza bliskość miała tylko jeden cel. Staramy się nie zwariować w tym wszystkim. Jutro testuję..