#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
Ide dzis po 17 do gina nowego. Mowil ze chce obejrzec co tam sie dzieje, zobaczyc czy jest pecherzyk dominujacy i moze da mi skierowanie na histeroskopie zeby usunac polipa. A jak u Ciebie multi?
No i zaczęłam brac euthyrox. Zobaczymy efekty za 4 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 12:44
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:To zaczynasz z nowym monitoring. Może i dobrze.
U mnie ok. 7dc w sobotę wizyta. Bez stymulacji ten miesiąc
Nie nie to nie monitoring. Raczej chcial sam ocenić co tam w środku mam bo mowilam o tym polipie. No to ogólnie jest zle. Pęcherzyk dominujacy jest. Jutro po jutrze owu. Polip jest malutki, ale za to powiedzial ze mam zaawansowana endometrioze. Powiedzial ze musze miec to od dawna bo wyglada zle. Przykro mi bo badam sie co rok albo co dwa i mowilam o bardzo bolesnych @ i zaden lekarz mi o tym nie powiedzial. Ogólnie jestem zalamana. Bez szpitala sie nie obejdzie a o macierzynstwie to chyba mogę zapomnieć -
Multiwitamina wrote:O kurczę...Nie fajnie. Przykro mi i tule bardzo. Ale spokojnie. Nie jedna z endometriozą zaszła. Najpierw niech Ci ureguluje tam sprawy, podleczy nawet jakbyś musiała zrobić chwilkę przerwy. Poprowadzi monitoring i zobaczysz. Chyba nie może być tak krytycznie? Może musisz tylko się podleczyć? W szpitalu zabieg na tego polipa? Może targuj się o histeriskopie? Jak Cię ten lekarz skazał na straty szukaj innego ! Do skutku! Któryś musi Cię wyciągnąć z tego.
Trzymam za Ciebie kciuki i przytulam na pocieszenie. -
Beatrix_ wrote:Ide dzis po 17 do gina nowego. Mowil ze chce obejrzec co tam sie dzieje, zobaczyc czy jest pecherzyk dominujacy i moze da mi skierowanie na histeroskopie zeby usunac polipa. A jak u Ciebie multi?
No i zaczęłam brac euthyrox. Zobaczymy efekty za 4 tygodnie.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Beatrix_ wrote:Nie nie to nie monitoring. Raczej chcial sam ocenić co tam w środku mam bo mowilam o tym polipie. No to ogólnie jest zle. Pęcherzyk dominujacy jest. Jutro po jutrze owu. Polip jest malutki, ale za to powiedzial ze mam zaawansowana endometrioze. Powiedzial ze musze miec to od dawna bo wyglada zle. Przykro mi bo badam sie co rok albo co dwa i mowilam o bardzo bolesnych @ i zaden lekarz mi o tym nie powiedzial. Ogólnie jestem zalamana. Bez szpitala sie nie obejdzie a o macierzynstwie to chyba mogę zapomniećPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Chodzilam do gin endo ale juz stracilam cierpliwość. Trafilam do niej w lutym z wynikami tsh, ktore zlecil mi internista na wypadajace wlosy. Ona dala jod i kazala wrocic za 4 miesiace. Wydalo mi sie to dziwne bo mowilam ze staram sie o dziecko i wszędzie jest napisane zeby zrobic przeciwciala i zbijac przynajmniej poniżej 2 ale nie wiedzialam co mam robic to bralam. Dala mi tez na prog, prol i estriadol i mialam wrocic z wynikami a pw miedzy czasie mialam tez usg. Wrocilam z wynikami i z tym polipem tez kazala czekac 3 miesiace czekac bo moze sie zluszczy przy miesiaczce. Poczytalam ze nic sie nie zluszczy i trzrba go usunac. Wkurzylam sie bo nie chce cuagle czekac i zrobilam caly panel tarczycowy i w necie poszukalam lekarza gino- endo prywatnie. Na piereszej wizycie mi dal euthyrox gdzie tsh mi wzroslo od stycznia juz prawie do 4.a z polipen tez powiedzial ze nic sie nie zluszczy i dzis mialam przyjsc na usg zeby sam ocenil. No i efekty jego oceny sa jakie są. Mam duza torbiel czekoladowa i endometrioze. Powiedzial zebym zrobila prog i wrocila i ze bez szpitala sie nie obejdzie...
-
Multiwitamina wrote:Ale laparoskopia ma Ci te skupiska endometriozą usunąć prawda? Będzie dobrze zobaczysz . Troszkę czasu i coś się ruszy do przodu.
-
Beatrix_ wrote:Chyba ma usunąć i ta torbiel. Narazie to nic nie wiem jestem smutna i zla ze to wszystko nie w ta stronę. Co wizyta to cos
to dobrze, że zmieniłaś i to dość szybko. Ja u jednego zmarnowałam 4 miesiące (byłam wytrwalsza:D), aż mój mąż stracił cierpliwość i kazał mi zmienić gin. Mnie gość też już denerwował, ale pewnie bym jeszcze do niego chodziła i zmarnowała kolejne kilka miechów. A tak to jestem pod opieką kogoś innego. Czy jest lepiej? tego jeszcze nie wiem, ale ta pani dr wykazuje większe zainteresowanie sytuacją niż tamten. Więc na plus.
Tak jak u CIebie ten nowy gin wydaje się konkretniejszy, tak moja nowa dr podobnie. Szkoda tylko, że człowiek nie wie od początku i nieświadomie chodzi do jakichś dziadówBeatrix_ lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
KattQ a co u Ciebie?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
Nastroj sredni, naczytalam sie o tej endometriozie i chyba naturalnie to nie ma wielkich szans. Do tego robiąc ta laparoskopie zeby usunac ta torbiel czekoladowa moga usunąć tez jajnik jak bedzie taka potrzeba. Teraz jestem w 13 dniu cyklu a ochoty na przytulanki nie mam juz wcale. Wczoraj tez nic nie bylo. Także tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 19:28
-
Hej dziewczyny ja dziś zgodnie z wyliczeniami ovu ale zobaczymy co na to test w tym cyklu kompletnie mi się nie chcę jakoś jestem na nie i coś ostatnio potrzebowałam trochę przerwy od forum, ale cały czas trzymalam za was kochane kciuki. Adry nie zagląda do Nas? Jak u was jak nastroje? Jak nowe cykle a może jakieś dobre wieści?