Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój totalnie nie potrafi gotować ale się stara :) W najgorszym wypadku zamawia pizze :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bardzo dobrze gotuje. Głównie to on robi obiady w tygodniu i wszystko na święta. Ja na święta głównie ciasta piekę.

A co do wspierania to też gdyby nie on to po tych sześciu latach powinnam być w wariatkowie.

• werni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam szczęście zawsze trafiam ze facet potrafi gotować. Jeden z moich byłych jest szefem kuchni i kiedyś nawet gotowa dla prezydenta. Teraz zostaliśmy kumplami i razem robimy biznes. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mąż tak średnio gotuje, ale ważne, że gotuje :D jak się postara to potrafi cos bardzo dobrego zrobić, najgorzej jak używa własnej fantazji do komponowania potraw... to wtedy nieraz ciężko to zjeść, ale jako dzielna żona jakoś daję radę :D

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż nawet potrafi czasem coś tam podpyta ale ugotować potrafi i robi najlepszą pizze na świecie :)

A jak tam dziewczyny wasze obserwacje dzień dzisiejszy? ja za ja jeszcze 5 dni i idę do gina a nie mogę się już doczekać :) a z drugiej strony boję się co mi powie. Kurde ostatnio jakas dziewczyna napisała do mnie do fb z grupy i kurde takich rzeczy mi naopowiadała że nie mogłam zasnąć jakaś masakra.

Robiła cytologie i wyszła jej źle okazało się że ma mięśniaka a dodatkowo jeszcze hpv. I poszła z tymi wynikami do ginekologa i ta ginekolog jej powiedziała że już widać 2 mięśniaki. Powiem wam ona mi to tak opisała i jeszcze wysłała zdjęcia tych mięśniaków z USG no jakaś tragedia ja nie mogłam zasnąć. I już nie rozmawiam z ta dziewczyna ja wiem to bardzo przykre i bardzo jej współczuje ale to nie na moje nerwy.

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miesniaka ale cytologia i reszta ok. Zobaczymy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u mnie owu za pasem :) więc no ten tego ;)

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziewczyny nawet nie zapisuje temperatury bo bez sensu. Mam 38. ;/
    Czuje sie strasznie.
    Powiem wam ze moj maz robi najlepsza jajecznice :p a reszta to jak sie postara to tez mu wyjdzie ;) ostatnio jak bylam w pracy a on mial wolny dzien to wracam a tu takie zapachy ziemniaczki pieczone do tego miesko salatka. Bylam w szoku. A na stole bukiet roz ;) kocham go ;)

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajecznica ;)
    Moj co dwa tygodnie kupuje mi kwiaty albo co tydzien. Zalezy jak postoja. Tylko kot je meczy :p

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez czesto kupuje. Ostatnio jak mialam taka zlosc ze az sie rozryczalam bo mnie tak wkurzyl to bylo przed @. Pojechal niby ustawic zbierznosc w aucie a wrocil z kwiatami. :) My mamy cieplo w domu wiec tez az tak dlugo teraz nie trzymaja. Latem tak bo wtedy mamy fajnie chlodno ;)

Czekamy...
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mąż nie może mi przynosić kwiatów, bo na większość mam alergię :D
    zamiast kwiatów mam swoje ulubione słodycze :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Wczoraj byliśmy się zapisać do genetyka. Termin 3 lipca :( Po porostu można się pochlastać. Dzwoniłam dzisiaj do Łodzi, terminy są na początek marca... Ale nie wiem czy jest sens jeździć z Poznania do Łodzi... Próbuję też od kilku dni umówić się do hematologa... W końcu i tak będę musiała też tam podejść. Z tego co słyszałam czeka się też bardzo długo. Porażka ta nasza służba zdrowia.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slodyczy wole unikac ;D sama lubilam ich duzo kupowac a nagle mi sie odwidzialo ;p

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lezy tyle tego ale ja nie jem.. Pozniej rozdaje ;p wole mandarynki teraz ;)

Czekamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Wczoraj byliśmy się zapisać do genetyka. Termin 3 lipca :( Po porostu można się pochlastać. Dzwoniłam dzisiaj do Łodzi, terminy są na początek marca... Ale nie wiem czy jest sens jeździć z Poznania do Łodzi... Próbuję też od kilku dni umówić się do hematologa... W końcu i tak będę musiała też tam podejść. Z tego co słyszałam czeka się też bardzo długo. Porażka ta nasza służba zdrowia.

Masakra z tymi terminami :(

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    Justyna u mnie owu za pasem :) więc no ten tego ;)

hej kochana no u mnie dzisiaj 13dc kalendarzyk mi pokazuje że to dni płodne ale kiedy owulacja i czy w ogóle będzie to nie mam pojęcia. Przyjęliśmy w tym mc z mężem że kochamy się co 2 dzień tak jak nam lekarz kazał i zobaczymy :) W poniedziałek się dowiem czy była owulacja :)

Bo ja z tej mojej temperatury to nic nie mogę wywnioskować za krótko ją jeszcze mierzę

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Powiem wam ze moj maz robi najlepsza jajecznice :p a reszta to jak sie postara to tez mu wyjdzie ;) ostatnio jak bylam w pracy a on mial wolny dzien to wracam a tu takie zapachy ziemniaczki pieczone do tego miesko salatka. Bylam w szoku. A na stole bukiet roz ;) kocham go ;)

Oj tu bym się kłóciła czy najlepsza bo mój mąż tez robi taka jajecznicę, ze mogłabym ją jesc na śniadanie, obiad i kolacje :D niestety zazwyczaj jem ją tylko w weekend bo tylko wtedy mąż rano ma czas na przygotowanie śniadanka :) a tak to do gotowania go nie ciągnie- jego popisowe danie to jajka smażone z ziemniakami na parze :D niby zwykle jaja a jakie pyszne :D

7u22ugpj8heetxf1.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jak długo masakra.

A ja właśnie się zjadam kopytkami w sosie serowym w pracy :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze kupić ten wiesiolek bo mało mam śluzu albo tak mi się zdaje

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Musze kupić ten wiesiolek bo mało mam śluzu albo tak mi się zdaje

No powiem ci że ja jestem pod wrażeniem nie widziałam u siebie śluzu odkąd się staram czyli 12 miesięcy. A zaczęłam brać wiesiołek jakiś miesiąc temu i cud mój śluz się ujawnił. Ale tez słyszałam że u niektórych kobiet on podobno jest w środku i nie widac go na zewnątrz.

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ