X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    No powiem ci że ja jestem pod wrażeniem nie widziałam u siebie śluzu odkąd się staram czyli 12 miesięcy. A zaczęłam brać wiesiołek jakiś miesiąc temu i cud mój śluz się ujawnił. Ale tez słyszałam że u niektórych kobiet on podobno jest w środku i nie widac go na zewnątrz.
    Jęli zaobserwowałaś u siebie płodny śluz to możesz go śmiało zanotować na wykresie. Pomoże to systemowi w wyznaczeniu owulacji. :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• werni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasami się zdarzy ze mam go dużo a czasami susza

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • monikaa1990 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już tydzień po owulacji a sluz nadal plodny pomieszany z kremowym . Sama nie wiem dlaczego tak jest . Do tego dzisiaj dosyc wysoki skok temperatury 37.04 . Jak na mnie to na prawdę dużo ;) zobaczymy czy za tydz @ przyjdzie ...

eikt9n73fxogpxgo.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikaa1990 wrote:
    a ja już tydzień po owulacji a sluz nadal plodny pomieszany z kremowym . Sama nie wiem dlaczego tak jest . Do tego dzisiaj dosyc wysoki skok temperatury 37.04 . Jak na mnie to na prawdę dużo ;) zobaczymy czy za tydz @ przyjdzie ...
    Na jakiej podstawie wiesz ze jesteś już tydzień po owu ?

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• monikaa1990 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obserwacje , zawsze jest tak samo .ból jajnika , spadek temp , śluz płodny , test owu pozytywny . tak wiem wiem tylko lekarz może to stwierdzić ale obserwuje siebie ponad pół roku i raczej wszystko na to wskazuje :)

eikt9n73fxogpxgo.png
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Jęli zaobserwowałaś u siebie płodny śluz to możesz go śmiało zanotować na wykresie. Pomoże to systemowi w wyznaczeniu owulacji. :)

Wiesz co ja nie potrafię nawet stwierdzić jaki to jest śluz bo on jest taki kleisty.

• olciaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Wiesz co ja nie potrafię nawet stwierdzić jaki to jest śluz bo on jest taki kleisty.
    Śluz płodny jest jak białko kurze. Mi się nawet kojarzy z „katarem” :)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od zawsze jest śluz żółty ja nie mam białego niestety i to chyba od nadżerki tak mam bo infekcje mi wykluczyli

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z bólu się zwijam...

A wyleczona nadżerka?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bo ginekolog mi powiedział że po ciąży dopiero się ja usunie albo przy porodzie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Nie bo ginekolog mi powiedział że po ciąży dopiero się ja usunie albo przy porodzie.

emm... Zmień ginekologa? Bo zwykła infekcja to problem a co dopiero nadżerka. Nie mówiąc o tym, że nieleczona przysparza sporych problemów...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam leciutka nadzerke ale tez lekarz mi powiedzial ze z tym mozna zyc i niczemu to nie przeszkadza. :/

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja już zmieniłam ginekologa i powiedział mi to samo. nawet jak byłam w lutym w szpitalu to tez mi powiedzieli że się ja usunie przy porodzie i ona w niczym nie przeszkadza.

Zmieniam gina 4 raz i każdy mówił mi to samo

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy pewnie od stopnia nadżerki, bo robi się badania i jeśli można zostawić to ok, ale są takie, które prowadzą do zakażenia, a nawet nieleczona nadżerka powoduje raka szyjki... Jak miałyście robione wymazy, cytologie no to chyba ok :P Ja słyszałam o zamrażaniu czy tam wypalaniu i to jak najszybciej bo może mieć duże konsekwencje to, ale doczytałam,że są różne jakby stopnie zagrożenia, więc chyba trzba pilnować.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mialam robiona cytologie i wyszla ok. Wiec chyba narazie nie musze sie tym martwic.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tak :)

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro moje urodziny. Ciekawe czym moj maz mnie zaskoczy. ;) Mam nadzieje ze nie zapomni ;p bo to bedzie napewno zaskoczenie. ;)

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za miesiąc :) mój mąż wszystkie daty pamięta, a już każdą rocznicę by świętował :P to mi się zdarza zapomnieć :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ogolnie to tez pamieta kiedy ja mam i rocznice slubu pamieta ale czasem zapomni kiedy on ma ;p hihi.

A On zawsze sie musi zastanowic kiedy mam urodziny a kiedy imieniny bo mam po 2 dniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 16:46

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Moj ogolnie to tez pamieta kiedy ja mam i rocznice slubu pamieta ale czasem zapomni kiedy on ma ;p hihi.

Nie... Mój pamięta wszystko. Rocznice poznania, rocznice ślubu, imieniny, urodziny... Na początku nawet półrocznice sobie wymyślał (pewnie dla ciasta i tortu, dobrego obiadu itp:P ) :)

dZhdp1.png

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ