X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo dużo niestety moja ginekolog się bardzo ceni.

Ale teraz pójdę raz spróbować z tego polmedu na PZU i zobaczymy jak będzie

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, jak masz możliwość to trzeba spróbować :)

Ej, ból przeszedł, totalnie. Zero. Normalnie szok, nie wiem o co chodzi. Ciesze się, ale to jakieś dziwne anomalie :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nagle przestało cię boleć? przecież przed chwilą cierpiałaś.

Ale to dobrze że przeszło

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz kurcze to ciekawe. ;) pewnie przestraszylas sie ze wysylamy cie do lekarza to zaraz przeszlo ;p ;)
    A tak powaznie to dobrze. ;)

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze,że nie boli, ale normalnie... Nie wiem co myśleć, szok :) A już umierałam, płakałam i męża nastraszyłam :P nie wiem co to było. Chyba pojawię się w następnym tygodniu jak nie dostanę okresu u tej ginekolog. Bo w sumie ogólnie źle się czuje od tygodnia, zatoki, gardło, kaszel, mięśnie i jakaś alergia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny a ja mam mnóstwo takiego rozciągliwego śluzu teraz nagle zaczął lecieć poszłam się załatwić a tu cała wkładka tego śluzu szok wow wiecie jak się ucieszyłam. Kurde super ten wiesiołek dlaczego ja wcześniej go nie jadłam.

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Kurde dziewczyny a ja mam mnóstwo takiego rozciągliwego śluzu teraz nagle zaczął lecieć poszłam się załatwić a tu cała wkładka tego śluzu szok wow wiecie jak się ucieszyłam. Kurde super ten wiesiołek dlaczego ja wcześniej go nie jadłam.

Hehehe :D ja mam ogólnie dużo śluzu i wiesiołek chyba u mnie inaczej podziałał, muszę go odsprzedać czy coś :P albo brać jedną tabletkę bo ma dużo dobrych właściwości.

W ogóle pomyślałam sobie o tym by zrobić sobie dietę, w sensie takie dobre nawyki na moje problemy, ale tak bym nie płakała jedząc :P i poczytałam książki to mam listę co kupić, np. orzechy, zioła itp. :)

dZhdp1.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam orzechy mam je zawsze przy sobie w pracy w domu orzechy są bardzo zdrowe. A u mnie zdrowe odżywianie jest bardzo ważne Libię zdrowo jeść nie dlatego za taka moda i chce być fit bo do fit mi daleko

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś "fit" nie jestem :) A moje odżywianie to jakaś męka, w sensie mam od zawsze z nim problemy, to już grubsza sprawa :) I tak sobie czytam dokładniej o Hashimoto i tutaj facet pisze, że to w głowie leży i od głowy się psuje :P a do tego może to zależeć od wątroby, trzustki i nerek i same obniżenie tsh czy leczenie tarczycy nie wystarczy. Lepiej zadbać o zniwelowanie stresu i brzuch :)

A do tego zakupiłam dziś foodpharmacy i tam są świetne przepisy. Dąbrowskiej też kupiłam przepsiy bo mi się spodobały, pomieszam sobie i zobaczymy.

dZhdp1.png

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli widzę, że zanim wróciłam od lekarza to tutaj jakieś anomalie się wydarzyły... Dziwna sprawa z tym bólem, że taki silny i że tak raptownie przeszedł... Ale w sumie dobrze, że przeszedł ;)

Ja też miałam faze na takie zdrowe odżywianko głównie z uwagi na nadchodzący ślub, teraz niestety entuzjazm trochę opadł i pracy się więcej zrobiło i nawet nie bardzo kiedy mam gotować, a szkoda bo bardzo lubię :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwnie, dziś już niemal nic nie czuje. A tempka skończyła.
    I się zastanawiam bo na początku cyklu ginka widziała pęknięcie po pęcherzyku. I po szyjce i po śluzie wtedy się zgadzało, więc to coś wczoraj nie mogę zaliczyć do owulki. Nie wiem co to naprawdę głupieje :P

Ja też... Nie mam czasu :P a właściwie to leniwa jestem, gotuje ale nie tak jakbym chciała, teraz będą ferie to zobaczymy.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety ja juz dzisiaj od 5 nie spie.. Nie moge spac. ;( Nie wiem co jest..

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Kobiety ja juz dzisiaj od 5 nie spie.. Nie moge spac. ;( Nie wiem co jest..

Ja od 4 :P ale jakoś wstałam i nawet nie jestem zombie :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. No ja jestem tak zawalona tzn zatoki ze az mnie uszy bola.. :( biore leki ale nic nie pomaga. A nie chce brac nie wiadomo czego bo nie chce zaszkodzic staraniom..

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami chyba lepiej wziąć niż to ma się przeciągać.
    Poza tym przepłukać nos trzeba np. fixin i do tego okład ciepły, inhalacja, to nie jest szkodliwe, sól morska daje radę ;)

dZhdp1.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana idź do lekarza bo może Tobie sie angina rozwija. Ja dzisiaj troszkę za spalam do pracy ale takie głupoty mi się snily ze szkoda gadac.

U mnie dzisiaj tempka urosła i zobaczymy czy będzie teraz rosła czy spadnie przed okresem

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też wybiła :P I to nawet sporo więc nie wiem o co kaman :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby nie mam goraczki bo pod pacha mam 36.0 a w pochwie 37,4 ? I nie wiem ?

Czekamy...
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Ja niby nie mam goraczki bo pod pacha mam 36.0 a w pochwie 37,4 ? I nie wiem ?
    podobno najlepiej mierzyć w jednym i tym samym miejscu, bo sa różnice tego typu właśnie. Zmierz pod językiem ;)
    wszystkiego najlepszego tak w ogóle! <kwiatek>

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mierze w pochwie wiec nie powinno byc takiej roznicy. Chyba ze prz3z przeziebienie.
    A i dziekuje bardzo za zyczenia ;*

Czekamy...
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ