X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda sie ;) Czekamy a Ty sie czyms leczysz? Masz jakas diagnoze?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie.. Czekam na wizyte w marcu.. Wszystko sie wyjasni..

Czekamy...
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja mam jakieś dobre przeczucia w tym cyklu nie wiem dlaczego jakoś tak jestem pozytywnie nastawiona na ten cykl :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy wrote:
    Narazie nie.. Czekam na wizyte w marcu.. Wszystko sie wyjasni..

Ale 4 lata staran i nie masz diagnozy?...
    A jakies badania robilas?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej no to faktycznie po 4 latach starań a nie masz diagnozy? musisz zrobić jak najwięcej badań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu 4 lata bez diagnozy?

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Kurde a ja mam jakieś dobre przeczucia w tym cyklu nie wiem dlaczego jakoś tak jestem pozytywnie nastawiona na ten cykl :)

I prawidłowo! Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu - w końcu nowy rok = nowe nadzieje :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    I prawidłowo! Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu - w końcu nowy rok = nowe nadzieje :)

Tak dokładnie nie wiem chyba widok tego śluzu dał mi jakieś nowe nadzieje :) wiem że to dziwnie brzmi ale jakoś mam dobre przeczucie że wszytko się poukłada

Natalia91! lubi tę wiadomość

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam szczerze ze przez te 4 lata to nie byly takie starania ze musi byc i juz. Zawsze mowilam ze bedzie to bedzie. Dopiero teraz zaczelam cos z tym robic i myslec o tym. Bylam u lekarza ale stwierdzil ze wszystko w porzadku. Robilam podstawowe badania i wyszly ok.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale mowilas, ze 4 lata bez zabezpieczenia i nic? Powinnas podstawowe hormony zrobic i monitoring owulacji. Nie rozumiem dlaczego po takim czasie nie zrobilas.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zczerze to nie czulam jakiegos parcia na to. Bylam glupia a teraz tego zaluje.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz rob... zanim leki jakies dadza albo zaczna leczyc to sie schodzi. A z czym idziesz do gina? Bo bez badan to tez niewiele Ci powie. I czekasz do marca jeszcze? To teraz ja nie rozumiem :p bez badan, bez szukania przyczyn bierne czekanie.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizyte w klinice nieplodnosci po czym biora do szpitala i robia badania..

Czekamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Seli ja męża na pierwsza wizytę do androloga wysłałam z kompletem badań za prawie 200 zł bo szkoda mi było cZasu i płacenia potem kolejnego 140 zł za wizytę druga A tak wykluczył problemy hormonalne zrobił usg i było wiadomo co jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 13:41

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie potrafila tyle czekac i nic nie robic. Podziwiam za cierpliwosc :p

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    Dokładnie Seli ja męża na pierwsza wizytę do androloga wysłałam z kompletem badań za prawie 200 zł bo szkoda mi było cZasu i płacenia potem kolejnego 140 zł za wizytę druga A tak wykluczył problemy hormonalne zrobił usg i było wiadomo co jest

No wlasnie. Czas to pieniadz. Jak pisalam, my odlozylismy ale kurde lecze sie i z niczym nie zwlekam bo nie chce sobie zagrodzic totalnie drogi. Tez wiem na czym stoje bo nieleczone choroby rosna. I do kwietnia powinnam skonczyc kuracje. Wiec ile to czasu w ogole nawet od dzis.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy ma swoje zdanie.. Pewnie gdybym miala jeszcze raz zaczynac od poczatku to napewno postapilabym inaczej.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mozesz dzis nawet isc do gina i rozpisac badania. Juz bys byla do przodu o miesiac. Nie mowiac, ze i maz powinien sie przebadac.

Magda - mbc, Madzix88 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale mozesz dzis nawet isc do gina i rozpisac badania. Juz bys byla do przodu o miesiac. Nie mowiac, ze i maz powinien sie przebadac.
    Albo do lekarza pierwszego kontaktu, po skeirowania na morfologię, tsh, ft3, ft4, krzywą cukrową itp.

Ja po pierwsze skierowanie poszłam do rodzinnego, reszta od gina :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skad wiesz ze tego nie zrobi ? We wtorek ma badania.. Nie chce mi sie na ten temat rozmawiac ;)

Czekamy...
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ