X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Mój mąż śniadania kupuje zawsze po drodze a obiady sobie zamawia :) Ja nie mam kiedy gotować zbyt późno jesteśmy w domu to wtedy już jemy kolację.

Ja się wyspałam ale tak mi się chce spać że oczy same mi się zamykają. Dzisiaj temperatura ładnie do góry skoczyła 36,86 i dziewczyny ten kalendarzyk na ovufriend mówi u mnie nie prawdę ja dzisiaj jest 7dpo a nie 4 wczoraj mi to gin potwierdził więc widzicie jak to jest nie można się sugerować tym kalendarzem
    wiadomo ze ten kalendarzyk jest tylko ORIENTACYJNY. Ja mam apkę w telefonie i ją muszę modyfikować, bo nie jest dokładna jeśli chodzi o dni płodne i owulację. Jest rożnica kilka dni w tą czy w tą. Może jakby mieć idealne cykle i idealnie równie okresy to pewnie by się zgadzało z kalendarzem, a tak to trzeba ją dostosować pod siebie ;) tyle, że ja mam nieregularne cykle i kilka dni lubi mi się czasem przesunąć, co uważam za normę. Gdyby sie przesuneło o wiecej niż tydzień to bym wtedy dopiero myślała, że coś jest nie tak

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam to samo nie sugeruje się tymi wykresami za bardzo. ja tez mam fajna apkę mój kalendarzyk jest super i powiem wam wole to na telefonie niż tutaj.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem tak jeżeli owulacje miałam 7 dni temu (tak wynika z monitoringu) to znaczy że była w 12dc od owulacji miesiączka powinna wystąpić od 12 do 16 dnia. czyli u mnie za 9 dni 25.01.18 i to wtedy będzie 28 dzień cyklu

Czyli wychodzi że ja mam cykle 28 dniowe a nie 30

Owulacja 9.01.18 (12dc)

Obecnie z wyników badań wynika że jestem w fazie luealnej czyli po owulacji :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ona sprawdziła to, że było 7 dni temu?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiem jako ona to widzi wczoraj powiedziała że owulacja była jakieś 6 dni temu.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A jak ona sprawdziła to, że było 7 dni temu?

Ale wydaje mi się że poprzez USG nie ma problemu by zobaczyć czy owulacja się odbyła.

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:30

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja robiłam wczoraj badania i wyszło że jestem w fazie lutealnej.

Progesteron 10,40

normy:
    Faza Folikularna-0,057-0,893
    Faza owulacyjna-0,121-12
    Faza lutealna-1,83-23,9

Endomonium? co to jest ja miałam robiony jeszcze

TSH
    estriadol
    folikulotropina
    progesteron
    prolaktyna
    testosteron

Czekam na wynik jeszcze ft4 i FT3

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo podobno płyn się szybko wchłania, a ciałko też jest krótko widoczne, wydawało mi się, że góra dwa dni a nie tydzień... :P

Endometrium to ścianka macicy, jej grubość jest ważna.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:31

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi ginka powiedziała... Ale byłam 2 dni po owulacji to powiedziała, że już niewiele można zobaczyć...

dZhdp1.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też nie wiem jak to jest wczoraj mi powiedziała że około 6 dni temu.

Ale ja już czuje że dostanę @ bo strasznie mi się zwiększył apetyt jak przed @ co chwile jestem głodna.

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdzie Tobie do okresu :P

dZhdp1.png

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakieś 7 dni z kalendarzyka wynika że 13 a ja dzisiaj jestem co chwile głodna jak przed @. Zawsze przed okresem jem jak szalona.

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tydzień aż przed okresem ? :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesli mnie mogly piersi i brzuch bolec ponad 2 tyg przed @ to co tam apetyt tydzien przed ;p aaaa moze to cos innego ? Tylko za wczesnie jeszcze ?? Trzymam kciuki ;*

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to też nie jest prawidłowo jak 2 tyg przed boli Cię .... Ilu dniowe masz cykle?

Apetyt i inne objawy pojawiają się dużo później :)

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz tak mialam. Dlatego myslalam ze jestem w ciazy bo to takie dziwne bylo. Bylam na becie nawet ale nieee.. Okres nadszedl.

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawi mnie ilu dniowe masz cykle :) Bo normalnie jak są te 28-30 no to masz te 2 tygodnie do owulacji i a co? potem zaraz boleści okresowe?

Ja wiem co to znaczy... Ja miałam tak cały cykl... Od okresu do okresu :P ale to wyleczyłam, teraz nie mam totalnie objawów co też nie jest dobre :D skrajności.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisalam wczesniej kiedys. Ze raz mam okres raz nie tak wiec mam dlugie cykle. Ale ja wiem ze jest to na tle nerwowym. I moja znajoma ma to samo..

Czekamy...
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ