Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne #problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
Odpowiedz

#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Oj tak są różne badania :) faceci mają dobrze nie mają tyle :)

Mają swoje :P też przerażające :P :D ale o tym nie czytamy ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że przeraża mnie ta wizja wykonywania tych wszystkich badań i co chwilę latania to do laboratorium to do lekarza OMG :> a to pewnie wszystko przede mną... :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mam dosc ;p a to dopiero konczy mi sie 4 cykl... A teraz 3 mam zaplanowane leczenia...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam o tym teście na wrogość ale nie robiliśmy.
    ja mojemu mezowi zaczynam od jutra suplementować 4 000 witaminy D3 + k2 bo badał ostatnio i przy normie od 30 ma 22
    badane bylo u meza nie pod katem płodności ale innych objawów ale przy okazji wyczytałam ze ma duży wpływ tez na płodność u kobiet i u mężczyzn wiec jutro tez ide ja zbadac

• werni Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mojemu kupiłam witaminy to powiedział ze mu pomagają to się ucieszyłam :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoniłam wczoraj do mojego lekarza i wiecie co powiedział że ja te wyniki mam idealne a jeżeli chodzi o ten progesteron to jest bardzo dobry nie jest za niski Chodzi o to że mam w normie ng a 15 musi być w tej normie nmoil nie wiem jaka to różnica bo już go nie pytałam ale powiedział że progesteron jest bardzo dobry.

• Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Jak mojemu kupiłam witaminy to powiedział ze mu pomagają to się ucieszyłam :)

Ja też mojemu mężowi cały czas kupuje witaminy :) Trzeba o nich dbać :P

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak trzeba :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Dziewczyny dzwoniłam wczoraj do mojego lekarza i wiecie co powiedział że ja te wyniki mam idealne a jeżeli chodzi o ten progesteron to jest bardzo dobry nie jest za niski Chodzi o to że mam w normie ng a 15 musi być w tej normie nmoil nie wiem jaka to różnica bo już go nie pytałam ale powiedział że progesteron jest bardzo dobry.

No to tylko sie cieszyc ;) Bedzie dobrze ;)
    My wczoraj znowu zaszalelismy ;) dawno nas tak nie ponioslo ;p

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku u nas tak wieje ze szok. Az prad mi wylaczyli na chwile. I sie zdenerwowalam bo maz napalil w piecu i boje sie zeby mi sie woda nie zagotowala jak mi wylacza prad. I nie bede wiedziala co zrobic ;/

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, a mój zaspał a mi też się dobrze spało :) Jakaś maseczka, kąpiel, śniadanko i chyba siłownia.

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz o 6:05 wstalam razem z mezem zeby mu sniadanko i kawke w termosik uszykowac do pracy. W koncu snieg u nas pada. ;) ale wieje okropnie. ;\

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas śniegu nie ma :) Mi mąż jeszcze kawę zdążył zaparzyć hehehe :) W sumie nie spojrzałam tylko czy obiad sobie wziął do pracy czy same rogaliki :P

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to pewnie tylko rogaliki ;) ;p moj pewnie by tak zrobil ;) hm.. Narobilas mi apetytu na rogaliki moze tez upieke. ;) z takimi mamusinymi powidelkami ;) mmm..

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wziął obiad bo zadzwonił :P Myślałam, że czegoś zapomniał ale chciał opowiedzieć, że śniło mu się, że kupowaliśmy kotka nowego... :D A mi się śniło, że chciałam kupić w sklepie garnek i pani powiedziała, że kobiet w ciąży to ona nie obsługuje i jak powiedziałam, że nie jestem to dalej mi tego garnka nie pokazała :P

Mi super wyszły, jak mamusine <3 ale mam ochotę na torta, z kremem i biszkoptem pełnym % :D

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dzis mam tyle energii w sobie ;) chyba po wczorajszym wieczorze ;) chyba musimy tak czesciej szalec ;)

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks, w ogóle przytulanie, daje endorfiny, bo bliska osoba itp. :) Więc jak najbardziej wskazane :P :)

dZhdp1.png

• Czekamy Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jakie zachcianki ;) jak kobieta w ciazy ;p ;) ??? Ja ostatnio nie mam apetytu na nic. Rogaliki tez zrobie i pewnie zjem jednego i bedzie to na tyle.. Ja tak mam.

Czekamy...
  • Czekamy Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Seks, w ogóle przytulanie, daje endorfiny, bo bliska osoba itp. :) Więc jak najbardziej wskazane :P :)

No wiem wiem.. ;) I dawno nie bylo az tak goraco ;) brakowalo nam tego. ;) maz tez jakis taki dzisiaj od rana usmiechniety wstal ;)

Czekamy...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, chyba daleko mi do zachcianek ciążowych :) Poza tym to chyba mit wielki :)

dZhdp1.png

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ