#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
Najlepiej mieć poniżej, euthyrox dostaniesz, nic strasznego. A progesteron też możesz dostać, albo luteina albo dupek i bedzie gicior
-
Czekamy wrote:A powiedzcie mi prolaktyna np 19,65. Jest dobra czy nie ?
zależy jakie normy miałaś na niej -
A w jakim dniu robiłaś? bo to też od tego zależy, ale jak mówisz norma do 25 to raczej dobrze
-
Acha, chodzi o dzień cyklu bo normy wtedy są różne do różnych faz
-
Czekamy wrote:No nie pamietam ktory to byl dzien. Przy moich nieregularnych cyklach to nie wiem.
5-25 ng/ml - prawidłowa norma,
powyżej 25 ng/ml - nieregularne miesiączki i cykle bezowulacyjne,
powyżej 50 ng/ml - zdarza się zupełne zatrzymanie miesiączkowania,
powyżej 100 ng/ml - istnieje ryzyko guza przysadki.
coś takiego znalazłam, a przy nieregularnych cyklach coś jest nie tak, ale sama prolaktyna tego nie pokaże. -
Czekamy wrote:No bo skoro prolaktyne mam w normie tsh tez mam w normie a cykle neregularne.. Ciekawe.. Zobaczymy.
Pamiętaj, że hormonów jest dużo więcej A samo tsh to też za mało. Poza tym powinno być poniżej 2, koło 1 mimo, że norma jest 4.
Do tego może być wina wagi (nadwaga, niedowaga), no nie wiem -
werni wrote:Ja mam niestety niedowage i pewnie przez to nie mogę zajść
A robilyscie test na wrogość śluzu?
A co to za test? -
Nie robilam go ale kiedyś dziewczyny pisały ze robiły. Biorą nasienie od partnera i w laboratorium sprawdzają ze sluzem. Juz za bardzo nie pamiętam na czym polega. Ale czasami się zastanawiam nad nim.
-
werni wrote:Nie robilam go ale kiedyś dziewczyny pisały ze robiły. Biorą nasienie od partnera i w laboratorium sprawdzają ze sluzem. Juz za bardzo nie pamiętam na czym polega. Ale czasami się zastanawiam nad nim.
Słyszałam o różnych badaniach nawet jak jest po seksie... Nie wiem jak badają to