prolaktyna-bromergon
-
WIADOMOŚĆ
-
Wcześniej piłam. Podobno przy bromku nie powinno się, w pierwszym miesiącu piłam, bo byłam na kilku szkoleniach i imprezach, ale teraz odstawiłam całkiem. Jedynie jak będą naprawdę szczególne okazje.24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
no podobno nie powinno sie ale ja przy bromku pilam wino i nic mi nie bylo. na poczatku sie balam strasznie nawet lyka wypic ale potem sie zorientowalam ze nic mi nie jest wiec nawet pol wina potrafilam wypic. a wogole zeby zaspokoic pragnienie alkoholowe to kup sobie piwo bezalkoholowe, niezle oszukuje umysl
-
A rzeczywiście! Hehe Ty Spryciulo24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
ja miałam dwa razy około 55 przy normach do 26 i ostatnio miałam 75 więc zaczęłam brać bromergon, biorą 2 cykl co prawda parodel bo ogólne źle znosze ten lek, biorę tylko połówkę, miałam przerwę 2dniową i boję się, że znów mi skoczyła ta prl bo piersi znowu cieższe, a w poprzednim cyklu nie były. Ciekawe to jest dla mnie bo zawsze miałam cykle jak w zegarku 28 dni, nie bolały mnie piersi, dopiero po jakiś 3 miesiącach starań zaczeły i po woli zaczał mi się skracać cykl teraz mam 26 dni, ale czytałam ze przy wysokiej prl to może trwać cykl nawet 50 dni więc nie wiem skąd u mnie taka wysoka skoro cykle regularne, ale widocznie blokowała mi owulację - mam nadzieję, że w niej tkwi problem.
-
Rosolina - pełnego monitoringu nie miałam, 3 razy robiłam USG w okolicach 11 -14 dc, za pierwszym razem przed braniem bromergonu w 14 dc cyklu miałam pęcherzyk 33 mm, drugim - mi nie powiedziała;/ a za trzecim w tym cyklu w 11 dc miałam 24 mm, więc podejrzewam, że nie pękały mi pęcherzyki. Lekarka długo nie dawała mi bromergonu, mówiła,że próbować, ale w końcu stwierdziła, że może to jednak prolaktyna. Ona jest taka jakby to ująć jak najmniej chemii, znam ją długo, czasem mnie wkurza bo trochę się wlecze, ale na pewno mnie nie olewa. Co do tych cykli to śmiać mi się chce,kiedyś byłam na usg w 16 dc u innego lekarza i mi powiedziała, że owulacja była i 24 dc dostałam okres.
-
nick nieaktualnyWitajcie! Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was brała na obniżenie prolaktyny Parlodel? Przepisała mi go moja ginekolog-endokrynolog. Od 1,5 roku staram się o dzidziusia i zlecono mi wykonanie badań:
TSH 3 gen - wynik 1,430
Hormon folikulotropowy - wynik 6.68
Prolaktyna - wynik 65,55
to wysoki wynik prawda?
Jakie miałyście skutki uboczne przy zażywaniu Parlodelu?
Pozdrawiam -
Hej ja biorę Parodel, wcześniej brałam Bromergon przez 3 tygodnie, ale ze względu na skutki uboczne gin zmieniła mi na Parodel, ale biorę tylko pół tabletki. Po bromergonie spadła mi bardzo szybko, ale miałam drętwienie języka, duszności ogólnie nieciekwie, chociąz dopiero po 3 tygodniach. Teraz zaczełam barć pół tego parodelu i w nocy dzis znowu się obudziłam, język taki jakby mi zniczulenie ktoś wbił. Nie ma rady, a to tylko pół tabletki, ale na każdego działa inaczej, są dziewczyny które biorą po 3 tabletki, a mam koleżankę która nie mogła brać ćwiartki, dziewczyny tu polecają diostinex, ale ja chyba zrezygnuje w ogóle, albo będe brała co drugi dzień bo mój organizm jak wezmę 2 cała tabletki czyli 4 dni po połówce się buntuje, tak jakby za dużo leku. W tym tygodniu ide na kontrole, miałam na poziomie 75 i już w pierwszym cyklu spadł mi na 5. ja to myślę, że może jak jest za niska to się coś dzieję? no bo brałam przez 3 tygdonię całą i nic mi nie bło, no może nos zatakany miałam ale to pikuś jest. Dobrze jest brać na noc.
Sandrina90 lubi tę wiadomość
-
Skali sprobuj z dostinexem bo on ma inny skladnik niz parlodel i bromek. parlodel i bromek maja oba bromokryptyne wiec tak naprawde nie wiem jaka jest roznica miedzy nimi poza cena. moze ty jej nie tolerujesz. a dostinex ma cos zupelnie innego.
ps. a w sumie co ja pisze. przeciez ty juz zaciazylasWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:34
-
nick nieaktualnySkali89 ja miałam brać przez 6 dni pół tabletki na wieczór. Pierwsza noc z tabletką nie przespana, zatykał mi się nos, następne dni i noce już były ok.
Po tych 6 dniach przeszłam na całą tabletkę no i znowu pierwsza noc z całą tabletką nie przespana, kręciło mi się w głowie, zatykał nos. Wstałam w nocy się napić - to myślałam, że nie wrócę o własnych nogach do łóżka tak mnie zakręciło, ale teraz już jest znowu ok. Niby mam brać przez 3 msc wstępnie i dawki nie zwiększać. Może organizm musi się przyzwyczaić do brania tego leku. -
Mi na początku nic nie było, oprócz nosa. Dopiero po 3 tygodniach miałam atak, tydzeń temu kolejny i wczoraj trzeci, a barałam najpierw pół, potem 1, później znowu pół. A teraz od wczoraj nie biorę, może dziś wezme ćwiartkę, kutro ide sprawdzić poziom. Może być tak,że mój organizm nie toleruje i nic nie zrobie, mi drętwieje język, i brakuje powietrza budzę się równo po godzinie od tego jak wezmę tabletkę. Może to też na tle nerwowym, że wiem jaka była rekacja i sama ją stresem wywołuje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi spadła już po 2 tygodniach, mam koleżankę, która starała się ponad rok, miała podwyższoną prl po obciążeniu,wzieła 3 razy po 1/4 bromergonu i nie była w stanie więcej,odstawiła i wtedy zaciążyła:) więc wygląda na to, że szybko zbija. Ja do tej pory tylko prl i tsh badałam i tak sobie czekam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny