Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama wlosy farbuje ale wzielam sie ostatnio za je podcinanie. Tak co 2 miesiac i fryzjerka sama powiedziala ze widac poprawe. Nie susze suszarka tylko raz na jakis czas prostuje je prostownica. Codziennie uzywam jedwabiu na wlosy i mam serum z avonu na zniszczone koncowki. Plus jeszcze w hebe kupilam sobie maske na wlosy to prawie codziennie uzywam. Zadnych suplementow nie biore bo nie trafilam sobie jeszcze zadnym, ale my kochane lykamy kwas foliowy a to tez ponoc pomaga ;)

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cachaarel wrote:
    Chyba przeziębiłam sobie pęcherzy :(
    Sikam co chwilę i wgl..
    Po za tym chyba owu nadchodzi, bo podbrzusze pobolewa i jajniki też..
    Testy jeszcze negatywne.. jeju cykle 37dniowe powinny nieistniec
    To nie dobrze kochana z tym pecherzem.
    Tez jestem za tym zeby takich dlugich cykli nie bylo. Ja sie znowu pytam po co w szkolach ucza o cyklach 28 dniowych ? O.o

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole nie uczą niczego co przydaje się w życiu. Dlatego poszłam na pedagogike i zreformuje oświatę haha .
    A tymczasem dalej w oczekiwaniu na owulacje haha

gabi544, Paulette, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :-)
    Cachaarel- reformuj, bo to, czego uczą w szkołach, jest całkowicie oderwane od rzeczywistości :-D
    A mi dziś program wyznaczył owulke :-D choc pewnie i tak jej nie było :-P a jak tak to pewnie za niski progesteron (patrz moje tempki)...

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierze tempki i nie znam się na tym :(
    Za to niebawem będę specem od testów owu haha. Liczę, że owu będzie gdzieś za 2-3dni, max za 4. Jak na razie walczymy z tematem i jesteśmy już tak zdeterminowani, że mój powiedział, że jak się nie uda to mam mu zrobić listę jakie badania ma zrobić.
    Byliśmy w sobotę na zakupach w Katowicach i kupiliśmy pierwsze New balance dla przyszłego dzidziusia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cachaarel zmieniaj tą oświatę :P mam nadzieję, że moje dzieci już będą się mądrych rzeczy uczyły po Twoich reformach :D

Gabi ja tak się nie znam na tych wykresach, ale jeśli owulację wtedy miałaś to już niedługo zbliża się termin @ i testowania :) tak bardzo bym chciała żeby Ci się udało <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to dziś z mamą rozmawiałam no i powiedziała mi, że jak uda mi się zajść w ciążę to żebym niczym się nie przejmowała, bo ona mi pomoże jak się tylko da :D już nawet powiedziała że znajdzie jakąś opiekunkę na 4 h (bo moja mam pracuje na pół etatu własnie na te 4 h) to by je zabierała ze sobą do jakieś kobitki zostawiała na te 4h a ja żebym nie musiała szkoły przerywać i później żebym nie miała przerwy i od razu do pracy poszła :D

a i Gabi miałam już dawno napisać, ale zapomniałam :D

pisałaś, że będę pierwszą dziewczyną w grupie, która zajdzie w ciażę. Ale podobno do mojej grupy już chodzi jakaś ciężarna tylko jeszcze jej nie widziałam :D czy ona się liczy? czy ja będę druga czy nadal pierwsza??? ;>

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra kochane chyba idę się szykować. dzis mam tylko anatomie (2h) czas sobie trochę włosy poniszczyć prostownicą :P niby mam na 13:50 ale zanim się uszykuje :P to będę później jechała na złamanie karku, bo ja zawsze tak robię :D wlekę się, bo mam dużo czasu a później bieg, a najlepsze jest to, że zawsze i tak jestem przed czasem. Ogólnie nie lubię się spóźniać. Z jednej strony do dobre, a na czasy zbyt się przez to spinam :P tak źle i tak nie dobrze :D a najgorzej, bo nie chce mi się Was opuszczać :) pewnie dopiero jutro się odezwe :) miłego dnia Wam życzę :*

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Paulette :*

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - wiesz - ja sądzę, że Ty będziesz pierwsza i koniec! :D bo wiesz - Ty zajdziesz podcza nauki, podczas roku szkolnego ;)
    Ale masz super mamę - zazdroszczę Ci, naprawdę :) grunt to mieć wsparcie w rodzinie. :)
    Kochana dziękuję za te słowa, że mi tak kibicujesz, ale powiem Ci, że czuję, że to nie to, nie ten cykl.. I nawet nie mam jakiegoś parcia na testowanie, bo już psyhicznie podeszłam do tego, że jest bezowu itd.. Testy leżą, a mnie wogóle do nich nie ciągnie. ;)
    @ przewiduję między czwartkiem a poniedziałkiem za tydzień. Mogłabym zrobić test, ale nie chcę w swoje urodziny zobaczyć jednej kreski.. Ten widok już znam za dobrze. Może, jak wrócimy znad morza i okresu nadal nie będzie to zatestuje. Na razie o tym nie myślę.
    Ucieka Kochane, bo szef już krzywo patrzy. Potem się pokażę - młego dzionka dziewuszki ;) <3

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Witam się z dobrym humorkiem :) wczoraj rano tempka niska ale bolały mnie jajniki od soboty, zrobiłam więc popołudniu test owu i pozytywny! :) dziś rano poszła delikatnie tempka w górę, pospałam jeszcze 2 godziny i po obudzeniu zmierzyłam jeszcze raz z ciekawości i było już 36,80 :) czyli miałyście rację, owu dopiero przyszła :D bardzo się cieszę bo miałam już okropne obawy :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz koleżanki młodsze ale czasem warto posłuchać :) moja owu też już na dniach :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to! ;) może ciążę mi tak przepowiecie co? :P
    Czyli na dniach starania? ;) mąż gotowy? :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy starania od 9dc haha ale w pełnej gotowości ;)
    Trzymam kciuki:)

Wysłany: 8 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja za Ciebie również :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Otóż to! ;) może ciążę mi tak przepowiecie co? :P
    Czyli na dniach starania? ;) mąż gotowy? :P
    Jak juz wzrasta tempkach to seks dzisiaj. Zeby nie przegapić owu;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.

Wysłany: 8 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Jak juz wzrasta tempkach to seks dzisiaj. Zeby nie przegapić owu;)
    Od rana nie próżnujemy :D

cachaarel lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa daj więcej wirusów bo się przydadzą :D

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Od rana nie próżnujemy :D
    No proszę powodzi się koleżance :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj powodzi :D a teraz to już bucham jak wulkan, 37,20 na liczniku :D

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ