Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej dziewuszki przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi,, choć nie miałam za bardzo jak wczoraj piosać. Cinamon cookie - mam nadzieję, że jednak wszystko jest w porządku i te tabletki nie wyrządziły szkody, choć na tym się nie znam, bo tabletek nie brałam nigdy, a i tak od 9 miesięcy w ciążę nie mogę zajść choć powiem Ci, że 3 miesiące to naprawdę niedługi czas starań
Cachaarel - dziwne faktycznie z tym okresem. Ale podobno wysoka prolaktyna może takie skutki mieć. A na jakim poziomie miałaś wtedy TSH?
Ja odebralam wczoraj wyniki progesteronu - i nie wiem, co o nich myśleć. No bo tak: lekarz powiedział, że jeśli wynik będzie powyżej 5, to znaczy, że owu była,żeby poatrzeć na normy dla fazy lutealnej. Na wyniku mam normę dla tej fazy: 5,3 - 84. A ja mam wynik: 5,31 i wydaje mi się, że owu jednak nie było... Nie mam pojęcia, jak to zinterpretować. A z drugiej strony ból owulacyjny czułam mocny. Ale moja tempka nie pozostawia złudzeń. Ehh nie wiem - we wtorek podskoczę do niego na dyżur do szpitala to się dowiem. Jeśli nie było jednak,to zaczynam od kolejnego cyklu stymulację - zawsze jakaś nowa nadzieja i kolejny "kop" do działania
Aa - poszłam wczoraj do rossmana po odżywkę do włosów i weszłam w alejkę z kosmetykami dla niem0owląt (jakoś tak automatycznie) - no i była promocja testy ciążowe za 2,99. Więc jakoś tak odruchowo kupiłam 2 a wyszłam bez odżywki
przyszłam do męża i mówię, żeby mi schował te testy i dał dopiero wtedy, jak będzie realny powód, żeby je wykonać. ( on podchodzi do tego z większym dystansem niż ja)cachaarel lubi tę wiadomość
-
Gabi, żeby bez monitoriungu powiedzieć, że owu była to progesteron musi być co najemnej 19. Jeśli jest mniej to owulacja jak najbardziej mogła być, ale nie można tego powiedzieć na 100%
w poprzednim cyklu gdzie raczej nie miałam owu, to proga miałam 10.
Cachaarel ja prolaktynę 1000 zbiłam do normy tylko niepokalankiem, ale nie casgnusem, a tym dostępnym na allegrogabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam nadzieję, że nie macie powodów do obaw i wszystko będzie dobrze.
Ja anty nigdy nie brałam, ale w ciążę też zajść nie mogę. Czasem się zastanawiam czy to dobrze czy źle na każdą z nas to wszystko inaczej działa...
Mi do owulki jeszcze ze 2 porządne tygodnie więc kochane liczę na Was i na Wasze wiruski -
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:Gabi, żeby bez monitoriungu powiedzieć, że owu była to progesteron musi być co najemnej 19. Jeśli jest mniej to owulacja jak najbardziej mogła być, ale nie można tego powiedzieć na 100%
w poprzednim cyklu gdzie raczej nie miałam owu, to proga miałam 10.
Cachaarel ja prolaktynę 1000 zbiłam do normy tylko niepokalankiem, ale nie casgnusem, a tym dostępnym na allegro -
Tak. Dziewczyny nawet po 3 miesiące nie maja okresu.
U mnie nawet po 50 dni bylo. Według temperatur niby ów byla ale na usg nic nie bylo widac. Dzien przed okresem miałam niepekniety pęcherzyk. Takze potrzbny jest monitoring tez po ów bo przy luf temperatury sa ok a i pęcherzy nie pękagabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:Tak. Dziewczyny nawet po 3 miesiące nie maja okresu.
U mnie nawet po 50 dni bylo. Według temperatur niby ów byla ale na usg nic nie bylo widac. Dzien przed okresem miałam niepekniety pęcherzyk. Takze potrzbny jest monitoring tez po ów bo przy luf temperatury sa ok a i pęcherzy nie pękaPaulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCachaarel- -tak jak mówi Paula - grunt pozytywne myślenie
Cinamon cookie-moze faktycznie masz troszkę późniejsza owulacje?
Kurcze dziewczyny a ją się przebudzilam i tak mnie gardło boli, że aż przez chrypke mówić nie mogę.. A takie glupkowate sny miałam - że mieszkanie mi się spaliło, wszystko poszło z dymem. Obudziła się taką przestraszona..
Paula - jak tam w szkole? jakieś znajomości blizsze się nawiązały?Paulette lubi tę wiadomość
-
Ej no laski przecież musi Wam się udać!
Gabi ja ostatnio miałam cykl 37dniowy, przed ostatnio 34..
Teraz walczymy cały czas. Mam nadzieję, że testy w końcu pokażą mi owu (pęcherzyki pękają) i się uda. Obawiam się jedynie, że za bardzo się nastawiłam, jeżeli tym razem się nie uda mój M obiecał zrobić wszystkie badania jakie są możliwe. -
Paulette wrote:może kochana dopiero teraz będziesz miała owulację? Trochę temp wyszła na prostą i może teraz na dniach wystąpi ? Oby tak właśnie było