Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki co u Was?:) Cachaarel jak wyszły testy? Była owu?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc cinnamon cookie, testy nie wiem czy wyszły, bo ciemne kreski są ale nie tak jak kontrolna więc stosując się do instrukcji- negatywne.
    Ostatni owu była w 23dc więc jeszcze czekam :) Jak na urlopie? U mnie leje, właśnie wchodzę do pracy..
    Pozdrawiam dziewczyny :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :*
    Gaabi z takimi trzema sie troche blizej zakolegowalam zobaczymy jak to bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dziękuję Kochane moje :* niby nadzieja jest zawsze... Ale fakty mówią same za siebie :/
    Trzymam caly czas kciuki zeby jednak sie udalo :*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon cooke trzymamy kciuki :*
    Paulette miłego dnia w szkole :) zazdroszczę zapału- ja nie chcę studiować, a muszę grrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 07:21

cinnamon cookie, Paulette lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzymajcie kciuków bo tylko Wam zbieleją ;) a naprawdę nie ma po co... Temperatura w dole więc nic z tego :( trudno.. Byle do @, jestem już zapisana do bardzo dobrego gina na 30 i zobaczymy co tam się u mnie dzieje... Może w ogóle owulacji nie było :/
    Na urlopie super, już się kończy powoli, pogoda trochę zmarniała, ale w te upały też żyć się nie dało, więc z dwojga złego lepiej niech pokropi deszcz niż ma kropić ze mnie całej :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie najważniejsze, że urlop udany :) szkoda tylko, że już Ci się kończy. Wrócisz, pójdziesz do dobrego lekarza. Powie co i jak i następny cykl jest Twój.! <3

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest Paulette :) :* oby tylko nie było jakiejś kiepskiej diagnozy... a urlop się kończy ale wypoczęliśmy i w sumie nawet chce się już do domu :)

Paulette lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już jajniki i macica bolą więc nie ma żartów. Owu powinna być za Max 5dni .
    Cinnamon cookie dobrze, że znalazłaś dobrego gina bo to podstawa. Ja też mam super gina i super endo więc się nie martwię na razie. Chociaż chciałabym aby to był szczęśliwy cykl, bo walczymy na całego

Wysłany: 4 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki by był :* a że dobry lekarz to podstawa to wiem.. O tych co się nie znają to dziewczyny tu dużo piszą, strata czasu i pieniędzy... I często nerwów :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon cookie a powiedz mi Ty chorujesz na coś/masz coś zdiagnozowane? Bo kurczę może po prostu nie możecie się wstrzelic w termin albo coś:) bo ja np choruje i dlatego mam problem z zaciążeniem.
    Mam nadzieję, że nic Ci lekarz nie zdiagnozuje i wyslesz mi wiruski za miesiąc, bo Gabi i Paulette to pewnie zaraz zaciążą :D :*

Wysłany: 4 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mam nic zdiagnozowanego... Jedyne moje obawy to to, że ponad 5 lat brałam anty, odstawiłam w tamtym roku w lipcu i nie wiem czy mi się cokolwiek odblokowało... Czy w ogóle mam owulacje.. Nowy gin powiedział mi, że te tabletki które brałam można brać max 6 miesięcy, a ja brałam tyle lat :/ więc nie wiem co tam się dzieje... Dlatego nie mogę się doczekać tej wizyty, kiedy w końcu dowiem się coś więcej..

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie tabsy bralas ?

Wysłany: 4 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprest.. Wcześniej co ginekolog to inne, Yasmin, Yasminelle, kiedyś nawet Diane po których przytyłam ponad 10kg :O ale najdłużej właśnie Cyprest... Brałam głównie na trądzik.. Oczywiście po ok 7 miesiącach od odstawienia miałam taki wysyp, że poezja :/ ale głównie na plecach i dekolcie a nie na twarzy... Nigdy więcej tego gówna :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam atywie brałam na rzekome pcos.

Wysłany: 4 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzekome? Super brzmi :) ahhh uwielbiam naszych lekarzy :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to było. Trafiłam do gin bo nie miałam rok okresu. Stwierdziła policystyczne jajniki. Za du kasy brała więc zmieniłam i teraz ten gin mi powiedział, że nie mam pcos więc nie wiem. Powiedział, że wszystko dla niego jest ok. Owu jest, @ jest, jajniki ok, Endo też wiec nie wiem haha

Wysłany: 4 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a ten brak okresu przez rok to tylko raz i więcej się nie powtórzyła taka przerwa? Nie wiem co tu doradzić, a ten nowy gin to jakiś polecany?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak @ spowodowany był prawdopodobnie wysokim tsh i prolaktyna. Nigdy wcześniej ani później tak nie mialam. Dostałam na to lutke i anty właśnie. Teraz cykle różne ale owu jest i @ też. Ten gin co do niego teraz chodzę jest spoko. Same pozytywne opinie i widać, że z powołaniem. Wiadomo- co człowiek to inna opinia. Moja teściowa chodzi też do bardzo dobrego gina i też myślałam, żeby iść do niego na konsultacje, bo do niego babki z całej malopolski przyjeżdżają ale sama już nie wiem.

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owu dopiero teraz zacznie się rozkręcac. Dzielnie robię testy i mecze swojego M. Jajniki powoli dają o sobie znać. Spadam do pracy, odezwę się później. Miłego dnia dziewczyny :*

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ