Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 minuty i Paula kończy zajęcia ;)
    nie przejmuj się KOchana, może się zgracie jeszcze. A raczej nie może tylko na pewno :)
    Cachaarel - to nie mam pojęcia, jak to u Ciebie z tą owulką. U mnie też cykl świruje w tym miesiącu :D tempka stoi, mi się wydaje, że owu była. Ajj :D masakra.
    Do jakiego lekarza czekasz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:36

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie naszukałam sobie suplementów do comiesięcznych zakupów w aptece, pododawałam do koszyka i czekam teraz na wypłatę. Wiem, że w tym miesiącu się nie u dało, więc na kolejny szykuję już cały arsenał: znowu spróbuję wiesiołka (znalazłam 150 sztuk za 21 złotych), zamawiam też wielkie pudło kwasu foliowego ( nie będę co tydzień do apteki latać :D ) no i siemię lniane mi nie pomogło, to tewraz zamawiam olej lniany. NIe wiem, jak moje ciało zniesie taką dawkę i taką postać ( postać płynna, rano i wieczór po 2 łyżki - bleee :P ), ale żeby być w stanie błogosłwionym to zniosę nawet najgorsze świństwa :D nooo i wiesiołka mam zamiar zażywać po 6 tabletek dziennie - jak to nie pomoże na śluz to się zacznę martwić wtedy :D
    noo a dodatkowo ten olej lniany ma podobno jakieś kwasy omega-3 i 6, bardzo ważne dla mózgu dziecka, więc gdyby się udało to taki bonus dla Fasolki na początek, żeby z nami została ;)

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie ogarniam haha. Właśnie mnie zaczął brzucha boleć tak jak Ostatnio przed owu więc bede testować wieczorem no i serduszka też będą haha.
    Czekałam do rodzinnego po receptę na moje leki ale z nią nie gadam na temat ciąży bo to stara baba i się zacznie ze za młoda jestem ze to że tamto. Bla bla bla.

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie. tak jak Pauli mówiła - tylko że u niej to było o tyle nie na miejscu, że ją pouczała ginekolog :D
    powiem Ci, że my to mamy przekichane. Czemu nie może być tak, że cały miesiąc jesteśmy płodne. Wiecie, o ile skróciłoby to czas oczekiwania na dziecko? a tak to musimy czekać - po owu 14 dni ok do miesiączki. i 2 tygodnie uciekają :P nie byłoby tak lepiej? :P noo.. ewentualnie miesiączka mogłaby być okresem niepłodnym :D

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no mogłoby tak być :)
    Jutro idę na morfologie i ob, bo mam cos z palcem. Zobaczymy czy te chociaż się poprawiły

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co nam cinnamon cookie z urlopu przywiezie haha :D

gabi544, Paulette, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj tak :) bardzo ciekaawe. Może nas zaraz w końcu wiruskami i przejdziemy wreszcie na tamtą stronę, bo tak szczerze to ja fiolet uwielbiam :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sie z palcem dzieje? miałaś jakieś problemy z mofologią?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam kochane do domu. Troche musialam z planem dojsc do ladu bo ciagle jakies zmiany wprowadzaja :P

Ogolnie to mi smutno, bo plan zapisywalam w kalendarzu w torebce i przewrocilam strone a tam styczniowy wynik bety :( i zaznaczone dwa sikance ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulę Cię mocno Kochana. Ja też czasem to wspominam, to jest ciężko. Ale pisałam już w Twoim pamiętniku, że od momentu dnia porodu jakoś łatwiej to znoszę, tzn. łatwiej znoszę stratę, nie starania. Z tym drugim nadal jest ciężko.
    Ale ciągle mam swoje testy i czasem na nie patrzę i przypominam sobie tylko i wyłącznie ten szczęśliwy dzień. To była po prostu istna masakra... ;)
    Nie wracam myślami do tego wieczora w szpitalu - chce o nim zapomnieć, choć to nie znaczy, że chcę zpomnieć o dziecku..
    Kurcza aż się uśmiechnęłam, jak sobie przypomniałam ten piękny poranek i test, który mnie tak zszokował, ale i ucieszył. ojjj - jak bardzo ucieszył :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:03

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam Was mocno kochane :*
    Strata jest ciężka, a dziecka to już na pewno niewyobrażalna..
    Ostatnio miałam kiepska morfologie, a co do palca to nie wiem ale jak chodzę to naciskam poduszka o podłogę i czuje jak boli mnie i drętwieje mi palec. Lekarka kazała zrobić ob i morfologie czy stanu zapalnego nie ma. Przepisala leki ale zanim się wykupie to zobaczę czy ewentualnie będę mogła brac

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) właśnie wróciliśmy z Morskiego Oka, rozpadał się deszcz więc postanowiłam wykorzystać chwilę wolnego i poczytać Was :) jesteście ciekawe co przywiozę z podróży a ja tak naprawdę to sama nie wiem... W sobotę miałam chyba owulację, przynajmniej tak mi się wydaje bo tempka skoczyła, ale dziś jest już niższa więc nie wiem czy jest jakaś szansa.. Będę obserwować co dalej :)
    Paulette liczyłam na Twój cykl, wyglądał obiecująco! :/ w takim razie walczymy dalej :)
    Będę podczytywać Was dalej, bo na stałe to wrócę dopiero w poniedziałek :) buziaki!

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwuj. Czekamy na kropkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wypoczywaj, ciesz się mężem i wróćcie we trójkę ;) nam wystarczą wiruski <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :) jak mija dzionek?
    Ja się obudziłam (a raczej obudzono mnie młotem pneumatycznym :D ) a tutaj leje jak z cebra. woda drogą strumykiem płynie. :D

A teraz siedzę i szukam ciekawego koloru do sypialni :P no i jakieś telewizory oglądam, bo po powrocie z urlopu mamy zamiar zrobić porządny remont :) już się tego boję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 09:54

Wysłany: 3 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :*
    Ja zaglądam i podczytuję Was :) u mnie nie najlepiej, tempka po owu idzie w dół więc jednak nie ma szans na nic... Nawet na to nie liczę :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon cookie dopóki nie ma @ zawsze jest nadzieja ! :)
    Gabi my mamy ściany kawa z mlekiem i jedną taką zieloną- kiwi - nie jest to szczyt moich marzeń ale będziemy pewnie malować jak dziecko będzie miało przyjść na świat.
    Wgl. będziemy musieli zrobić remont- teściowa powiedziała, że nam sypialnie swoją odda hahahahaha.. No cóż jak nie to poddasze do remontu tylko tam są 3 pokoje w tym jeden przechodni i wszystkie zawalone starymi gratami :<

gabi544, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja za niedługo się zaczynam szykować do szkoły :) bo dziś na 13 do 20.25
    Wyspać się nawet wyspałam chociaż często się budziłam :/
    Cinnamon cookie nie poddawaj się temp jeszcze może podskoczyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinamon cookie - nie poddawaj się! :) nie ma @, jest nadzieja. To nasze motto na tym forum :)
    Cachaarel - kawa z mlekiem - wyobrażam to sobie, ale mi znowu podobajaą się takie łagodne kolory, nie chcemy mieć takich jaskrawych bo raz - rozpraszałoby mnie to, a dwa, że my (znaczy głównie ja, bo mąż powiedział, że ja mam wybrać, on po prostu pomaluje :P ) bierzemy już klor ścian pod kątem dziecka. A wiadomo, że niemowlakowi czerwieni czy ostrego żółttego nie damy na ściany, bo dobrze na niego to nie będzie wpływać. :)

Paula - zazdroszczę tego wyspania. :D mam nadzieję, że dziś w grupie nawiążą się jakieś znajomości już :) miłego dnia :)

Wysłany: 3 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane moje :* niby nadzieja jest zawsze... Ale fakty mówią same za siebie :/

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ