X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klementynka :D

...

nie no żart taki :P

Mi się podoba Amelia, a mojemu mężowi Martyna no i jesteśmy sprzeczni :D

grunt, żeby zdrowo rosła <3

cachaarel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osobiście mi bardziej podoba się Amelia ;) ale czasem jest tak, że jest wybrane imię. Rodzi się dziecko i zupełnie inaczej dostaje na imię, bo te wcześniej wybrane wcale do niego nie pasuje :)

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję córci :)
    Rosnijcie zdrowo :)

małe marzenie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Ala córeczki. Dziewczyny dziś od mojejj siostrzenicy, która też mieszka u mojej mamy, dała znać mi, że ciąża nie jest zagrożona, tylko ona krwawila, bo kamienie zaczęły się przemieszczać. Z dzieckiem wszystko ok, ale bratowa ma przekichane. Boli ją bardzo, lekow nie dają żadnych przeciwbólowych że względu na ciążę, a nic też ie zrobią żadnego zabiegu, tylko musi czekać na poród. Tyle dobrego.:-)

Paulette, małe marzenie lubią tę wiadomość

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny co u Was ?
    Właśnie powtarzam materiał do egzaminu i jadę. Mam nadzieję, że już ostatni raz haha.
    Zazdroszczę Wam już kolejnego cyklu. Ja dalej tkwie w poprzednim. Dziś 38dc i nic, chyba sobie zaaplikuje luteine na wywołanie. Trzymajcie kciuki za egzamin :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze :) a bratowa no cóż nie chce być wredna, ale tak jak sie zachowywała to sobie sama na to zapracowała.
    Dzień dobry :* u mnie nawet ok, ale nic mi się nie chce :P jak zawsze po owulacji :D bez wykresu po swoim lenistwie powinnam ją określać :D a poza tym muszę iść się ogarniać, bo mam kilka spraw do załatwienia przed szkołą ;) no i muszę jakoś namówić szybko tego swojego, żeby jechać do urzędu, bo on obrączki zamówił i zadowolony :/ ehh faceci o.O
    Kochana trzymam kciuki za egzamin <3 :* :)

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeeej ;* my właśnie wstalismy. dzis na leniwo :D :D na obiad nalesniki z serem i polewą czekoladową i nic wiecej nie zamierzam dzis robic :D robimy sobie dzien dziecka dzis :P

cachaarel, gabi544 lubią tę wiadomość

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Dzień Dziecka. Ja za to kwitne na uczelni o głupie wpisy. Masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tak zla ze az eksploduje zloscia. Jeste. Juz prawie pod plockiem bo moj mis chcial zebym mu zalatwila kilka spraw a jak juz bylam na miejscu to wymyslil ze juz nie potrzebuje. No i czekam juz. Okolo pol godz na lekcje ;/

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdałam na mocne 3 haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 15:29

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny, pomocy! Biały lub żółty gęsty śluz zamiast @? Martwić się ? Jakaś infekcja? Aplikować luteine na wywołanie? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialy to ok. Ale podobno przy zoltym to moze byc jakas infekcja. Natomiast niektore kobiety maja taki sluz w ciazy. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja kochana az tak sie na tym nie znam. Tyle co kiedys tam przeczytalam o tym

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle to też przeczytałam.. :(
    @ spóźnia się dopiero 2 dni według ostatniego cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory to dzien po owulacji? Zawsze masz taka sama dlugosc fazy lutealnej? Bo dziewczyny zazwyczaj maja 14 dni u mnie trwa 15. A test kiedy robilas ostatni?

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? Nie wiem kiedy była owu. Przypuszczam, że między 20-26dc. Ostatnio faza lutealna trwała 13dni i przed ostatnio tez. Miałam dość silne bóle w podbrzuszu w pt i sobote. Takie klocia, skurcze, laskotania? To był 32,33dc. Ostatnio miałam cykl 37dniowy. Test robiłam w niedzielę 34dc. Według kalendarza w sobotę mogło dojść do zagniezdzenie ale nie wiem czy owu była więc nie wiem o co chodzi. W poprzednim cyklu owulacje miałam w 23dc. Mogła się przesunąć aż o 10-11 dni? Bo może te bóle to była owulacja ale śluz już miałam wtedy na 100% niepłodny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz tak mialam ze jeden moj cykl byl mega dlugi ponad 40 dni chyba. Nie pamietam juz dokladnie, ale nastepny cykl byl o tyle krotszy co ten wczesniejszy sie wydluzyl. Podobno to naturalne bo bo caly nasz ten cykl musi byc wyrownany. Moze u Ciebie tez to ma jakis z tym zwiazek. Albo zaczelas sie starac myslisz o tym i organizm wariuje... Sama nie wiem czemu tak masz..

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie tak jest.. z miesiąca na miesiąc się wydłuża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobiety. :-) caxhaarel- gratuluje egzaminu :-D
    Testujesz dziś? Kurcze podziwiam za cierpliwość i wytrwałość :-D
    Dziewczyny, szok! Pierwszy raz od niepamiętnych czasów widzę u siebie śluz płodny :-D nie ma go zbyt wiele, z dodatkiem tego kremowego, ale jednak! Kurcze, nie wiem, czy to przez wiesiolka, czy olej lniany, ale jestem taka happy ! :-D
    Teraz dzialamy, bo dziś zaczęły mi się płodne, a po owu zaczynam wcinac ananasa:-D kurde, musi się udać :-) tymczasem, uciekam śykowac się do pracy;-) odezwe się później...

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to swietnie z tym sluzem ;) oby zaowocowal :* trzymam kciuki <3

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ