Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula wiem coś o tym. Ja tymi punktami się nie przejmuje. Za każdym razem jak kończy mi się abonament to mowie że więcej nie kupuje, vo mnie wkurzaja te punkty, ale jak mi się już skończy, to potem Wykres wygląda tak szaro i smutno, że zawsze wykupie
No mi właśnie też tak przez myśl przeszło, że u Pauli się coś zapowiada. To dopuszczony cykl, a dopuszczone cykle często owocują -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karola0704 wrote:Witajcie mam do was pytanie czy Luteine i CLO musi przepisać ginekolog ? czy może to zrobic lekarz rodzinny z góry dziękuje za odpowiedź a może któraś z was ma na zbyciu luteine i clo ?
Ja mam 2 opakowania lutki ale we wtorek idę do gina i pewnie się przyda. -
nick nieaktualnyCzesc kochane. Moj eM. juz do pracy pojechal a ja jak zwykle zasnac wtedy nie moge nawet nie wiedzialam ze wczoraj byl taki dzien chociaz wczorajszy dzien byl nawet okey
Kochane nie robcie sobie nadziei bo w owulacje byl tylko stosunek przerywany i w moim przypadku dzieci z tego nie ma. A nawet jesli ovu by byla pozniej tak jak podejrzewam to robilismy to nastepnego dnia po owulacji a na takie cos to sa slabe szanse -
nick nieaktualnycachaarel wrote:Gabi ja to dziś się nie uśmiecham. Zaczynamy 8 miesiąc starań i dalej nic. Mam dość. Pewnie nigdy nie usłyszę 'mamoooo'
-
nick nieaktualnyCachaarel rozumiem Cię, ją jestem w 10_CS, a i tak czuje, że za chwile rozpoczne kolejny, 11 cykl. I też mam często już serdecznie dosyć ale wiesz co - na pewno nam się kiedyś uda. A wiesz dlaczego? Bo walczymy. :-*
Kochana na pewno usłyszymy to najpiękniejsze pierwsze slowo od dziecka. Ja w to wierze, muszę, bo gdyby ktoś odebrał mi wiarę w to i nadzieję,już dawno bym zwariowala.. :-* Przytula Cię mocno -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo wlasnie cos nam nasza kolezanka ostatnio znika. Na pewno wszystko u niej wporzadku. Pewnie duzo pracy ma i wiadomo. Zreszta czasem i od forum trzeba odpoczac
Ja dzis drugi dzien z plamieniem zaczelam. Takie samo jak wczoraj. No i dzis przez chwile znowu mnie bolal brzuch jak bym miala @ dostac, az biegiem szlam do lazienki sprawdzic. Dobrze ze do wtorku tak nie wiele czasu zostalo
Gabi swiete slowa. Predzej czy pozniej uslyszymy te slowa. Chociaz nie wiem czemu no ale to jeszcze dziecko ale chrzesniakowi mojego eM czasem zdarza sie do mnie mamo powiedziec ale takim 4 latkom czasem sie plata w glowie jeszcze troche i my bedziemy pelnoetatowymi seksi mamuskamigabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzytalam o tych plamieniach. Pojawiaja sie jak ktos zaczal brac antykoncepcje. No ale ja nigdy nie bralam. Wiec czytam dalej i pisza nawet tu na Ovu ze moze to byc przyczyna przez zbyt niski progesteron chyba od nowego cyklu zaczne sie badac na to wszystko. Tak jak Ty Gabi kiedys robilas te badania tylko musze sobie poszukac co w jaki dzien cyklu sie bada.
-
nick nieaktualnyKochana ja badalam progesteron 7 dnia po skoku tempki, a ostatnio lekarz kazal mi zrobic 1 dzien po owulce, ale to bylo w celu potwiedzenia owulacji.
Kochana ja Ci moge napisac co i kiedy badalam i jak potem lekarzowi pokzalam to mowil ze w odpowiednich dniach byly robione badania
Na pewno miedzy 2-5 dc (ja robilam 3 dnia) jest tak: prolaktyna, lh, fsh, estradiol. bylo jeszcze jedno, ale nie pamietam dokladnie.
a w II fazie cyklu (7 dnia po skoku tempki ) badalam progesteron, estradiol, prolaktyne (chyba).
Po 17, jak wroce do domu to jeszcze sprawdze na wynikach i napisze Ci dokladniejPaulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam:-)
Paula przepraszam, że tak późno pisze, wcześniej nie dałam rady. A więc tak: między 2 a 5 dniem cyklu badalam estradiol, fsh, lh, prolaktyne oraz testosteron.
A 7 dnia po skoku tempki: estradiol (po raz kolejny, lekarz powiedział, że dobrze, że zbadalam to też w drugiej fazie, bo można ocenić wtedy wydolność ciałka żółtego czy coś w tym stylu), progesteron i prolaktyne.
Mam nadzieję, że pomoglam. Miłego dnia;-)Paulette lubi tę wiadomość