X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette
Odpowiedz

Przedciążowe rozmowy Gabi i Paulette

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Paula -właśnie przeczytałam. Kurcze super sprawa. Nie slyszalam wcześniej tego określenia ale podoba mi się. :-) mam nadzieje, że nie każą na siebie długo czekać :-) <3
    Kochana to on w koncu chce dziecka, czy nie? Co mówi?
    że chce. ale on ma podejście jak się uda to ok, a jak nie to przecież jeszcze młodzi jesteśmy :/

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem to zdrowe podejście. Mój mówi tak samo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tez tak zawsze myslałam że nie powinnismy byc razem bo nie możemy miec dziecka ale wiem że to sa nerwy wyrzuty sumienia w końcu jak sie udało to mąz świata nie widzi poza córcią :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i Olga owszem macie rację. tylko to czekanie i ta nie pewność nas przerasta :(

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski kojarzycie taką gazetę na temat ciąży i planowania, jakąś nową kosztuje 19.90zl. Kurde przeglądałam ją dzisiaj w sklepie i nie pamiętam nazwy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga moze "Chcemy byc rodzicami" ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mi sie owulacja chyba przesunela na wczoraj. Zobaczymy za dwa trzy dni co z tego wyniklo.

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to nie ta gazeta. Jutro pojadę do sklepu i ogarne ja haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ... dalej czekam na owulkę ;p hah chyba będę czekać do końca aż okres dostane :D hahaha :D
    dziś znów zrobiłam teścior ciemniejsza niż wczoraj ta testowa... :P

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze. Zrób jeszcze kilka testów :)
    Ja kiedyś miałam przez dwa dni pozytywny a na trzeci już negatywny

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni mam strasznie tłustą cerę. Możecie coś polecić na to bo normalnie nie wytrzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caachaarel i co to oznacza że są dwa dni pozytywne ??
    który dzień liczyć za pozytywny ten pierwszy ? jeśli tak czyli według tego powinna owulka wystąpić dziś ?

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem ale jeżeli przez dwa dni są pozytywne to chyba wyrzut LH jest długi ale nie wiem musiałabys zapytać kogoś bardziej doświadczonego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 17:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na jednym forum pisały że ten z wczoraj jest pozytywny i dziś owulacja a czuje ze mnie pobolewają plecy i brzuch...

• cachaarel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeżeli tak pisały to pewnie tak jest :)
    Powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w ten listopadowy wieczorek jak pomyslę że za 2 miesiące mam wócic do pracy to jestem chora mam nadzieję że to co se ze mną dzieje to rosnaca fasolka ob tak było ;) ale nie nastawiam się ;) u mnie bez zmian sluz biały bola piersi plecy krzyz nawet naczyń nie moge umyć bo tak mnie plecy bola mega zmęczenie rozdraznienie i sennosć dzis spałam do 8 a o 12 znowu poszłam spac ;) mdli mnie coś teraz wrócilismy z małego spacerki a ja znowu spiaca jestem maz kapie córcie ja szykuje kolacje i niuniu do póxniej kochane papa

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. A u mnie szykują sie kolejne problemy zdrowotne. Dzis czuje bol miesiaczkowy, juz dzis czyli 24 dc. Tak jak w zeszlym miesiacu. Tyle tylko, ze w zeszlym miesiacu mialam owulke szybko i bylo rowno 12 dni f. Lutealnej, okres 26 dc. A w tym miesiacu jesli dostane jutro, to bedzie ledwie 8 dni lutealnej, czyli nie ok :( jak myslicie, czym moze byc spowodowane takie skrocenie?
    Ajj.. czemu nie moze byc ok? Mam dosc. :(
    A poza tym wszystko ok. Dziwn zlecial szybko, teraz robie zapiekanki na kolacje i szybko do lozeczka :) i jakis film na odstresowanie, a od jutra szara rzeczywistosc. :)
    Milego wieczorku Kochane, do jutra :)

• Barbarella86 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi54, 8 dni fazy lutealnej to rzeczywiscie troszkę za krótko, ale ale może jednak ten okres nie przyjdzie? z tego co czytalam kiedys na różnych forach jeden z objawów ciąży to bol miesiączkowy już tydzień przed okresem :D:D:D trzymam kciuki jeszcze mocniej! :D

9d1f89636fffc3ee6ab44a203dc68eee.png

iv098u693t0qsofz.png
  • cachaarel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie znam na tych fazach szczerze mówiąc.. U mnie 32dc, nawet nie wiem czy i kiedy była owu. Czekam na @, nie wiem kiedy przyjdzie. Bolą mnie cycki, są wielkie, spuchniete i wgl masakra. Co jakiś czas czuje ból w podbrzuszu, miewam lekkie zawroty głowy i jestem senna ale bardzo dużo pracuje i to pewnie dlatego..
    Cały dzień praktycznie w łóżku..

• Barbarella86 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu cycków to ani nie gadaj, ból nie do zniesienia, ale ja tak mam od 3-4 cykli (odkąd zaczęłam obserwować siebie i się starać), że po owulce tak mnie napierniczają, że to mała bania! Fakt, zawsze bolały, ale kilka dni przed okresem, teraz to jest taki ból, że muszę bez stanika chodzić. :) Zawroty głowy mówisz? no no :) do tego życzę mdłości, delikatnych wymiotów (no może tylko mdłości, bo wymioty w ciąży to okropieństwo, w swojej rzygałam dalej niż widziałam ) a wszystko niech sprawi, że zobaczysz w tym cyklu II na teście ciążowym :)

9d1f89636fffc3ee6ab44a203dc68eee.png

iv098u693t0qsofz.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ