Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
Odpowiedz

przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadirko pytałam wczoraj mojego gina bo on jest z invicty o hsg u nich to znieczuleniem u nich jest ketonal i paracetamol, nic innego nie podają:(

Nadira lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny HSG to pikus w porónaniu do porodu ;)

Nadira, Evaa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Mi ostatnio w Invikvie coś nabąknął o HSG z obstawą anestezjologiczną, więc podpytam. Może dlatego że boją się tej mojej pochwicy, że jak wpadnę w szał to ich pozabijam :-) W sumie tak na poważnie to wszystko jest to przeżycia. Zastanawiamy się z mężem czy skoro i tak mamy 1-2 iui w planach, to czy nie warto zrobić ich w ślepo. Do ivf nie wymagają HSG. Chociaż mój mąż zakłada taka alternatywę, że jak u niego będzie kicha, i z jego nasienia sie nie uda , to może będziemy próbować od dawcy... Na tym etapie to dla nas ciężki temat. Nie ukrywam że całe leczenie będziemy opłacać sami więc wszystko musimy dokładnie przeliczyć i przemyśleć.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Nadirko pytałam wczoraj mojego gina bo on jest z invicty o hsg u nich to znieczuleniem u nich jest ketonal i paracetamol, nic innego nie podają:(
    To ja sobie sama dorzucę relanium, morfinę i butelkę wódki ;-)

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) hej dziewczyny u mnie tez podobny problem slabe nasienie tzn wolne ... od 30 tu dni bierze moj suplementy... kiedy sie powinny poprawic??? 70 dni... juz mam dosc tego czekania...

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva niby po 3 miesiącach powinno się powtarzać kolejne badanie bo tyle trwa spermatogeneza . Mojemu za 5 dni minie 2 miesiące i zaczynamy 3 z AndroVitem . Tylko teraz nie wiem kiedy powtórzyć badanie czy po tych 3 msc czy poczekać bo on dodatkowo bierze inne witaminki . Ale one zaczął brać później i teraz nie wiem czy czekać i powtórzyć później czy po 3 msc z AndroVitem

Top czekanie jest najgorsze co ?

• Nadira Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma leczenie hormonalne od 3 miesięcy. Między czasie miał też włączony antybiotyk i dorzucane inne witaminki, ale konkretne badanie po kuracji mamy zrobić 3 miesiące od rozpoczęcia leczenia.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Mój ma leczenie hormonalne od 3 miesięcy. Między czasie miał też włączony antybiotyk i dorzucane inne witaminki, ale konkretne badanie po kuracji mamy zrobić 3 miesiące od rozpoczęcia leczenia.
    Czyli kochana nie patrzeć na to że inne witaminki zaczął barć później tylko na te które pierwsze tak ? Bo jest ok 20 dni różnicy między jednymi a drugimi czyli byśmy musieli po 3 msc odczekać jeszcze 20 i wtedy zrobić

• Nadira Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że większej różnicy nie będzie, witaminy działają na każdym etapie spermatogenezy. 20 dni to nie dużo. My zrobiliśmy kontrolę po miesiącu leczenia i już była lekka poprawa.

SaRrEnKAa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Myślę że większej różnicy nie będzie, witaminy działają na każdym etapie spermatogenezy. 20 dni to nie dużo. My zrobiliśmy kontrolę po miesiącu leczenia i już była lekka poprawa.
    Dziękuję za odpowiedź :* to w takim razie pójdziemy na początku kwietnia ;) w połowię marca zadzwonię i umówię go na wizytę żeby wcześniej termin zająć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u nas po miesiącu suplementacji była widoczna poprawa ;)teraz tez miał iść po miesiącu brania buzdyganka, dyni i polfilinu ale ze względów takowych ze bidoczek się podziebil to pójdzie po 2 miesiącach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma być poprawa to i po miesiącu będzie ;)

SaRrEnKAa lubi tę wiadomość

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! widze ze forum ożyło ;) mój tez ma zrobic powtorne badanie po 3 miesiacach brania tabletek, niestety tak to jest trzeba byc cierpliwym i wytrwalym wtedy cos sie osiagnie ;)

Ania_84, Nadira lubią tę wiadomość

<3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówilismy pierwsza wizyte 10 marzec godzina 16 :) pewnie nastepny cykl hsg i hormony .. wiec moze w maju IUI AID i podejscie :)

aipoite, zoe31 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze w końcu na stałe znów ozyje :) i może dołącza nowe dziewczyny :)

Ps.Eva witaj :)

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam taką nadzieje że już tak zostanie, musimy trzymac sie w "kupie" :) bo łączy nas szczegolny cel :)

<3
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobiety po bardzo dlugiej przerwie. Wracam na plac boju. Nie pisalam bo mialam bardzo ciezki okres w zyciu, pod koniec listopada nagle zmarl moj tata i wszystko sie posypalo...troche trwalo zanim jakos to oswoilam, ale przeciez zycie plynie dalej a na pewne sprawy nie mamy wplywu. Wiec biore sie za to, na co wplyw mam i wracam do walki o maluszka. Teraz jestem na cyklu stymulowanym i czekam na ovu. Troche wpienil mnie doktorek bo mielismy sie umowic na monitoring a nie moge sie do niego dodzwonic i nie wiem co jest grane. W tym miesiacu maz zrobi tez badanie bo ostatnie mamy z wrzesnia, i jak teraz sie nie uda to w nastepnym cyklu podejdziemy do iui. To tyle, za was wszystkie trzymam kciuki. Pozdrawiam :)

aipoite lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj ponownie agjot1979! :) trzymam kciuki mocno za Was :)

agjot1979 lubi tę wiadomość

<3
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) witajcie nie przywitalam sie wczesniej... moj ma kuracje niby na 6 miesiecy androlog powiedzial ze jak nie zaciaze do tego czasu to ... bedzie powtoraka badania nasienia ...

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva a jaka kuracje maci? I z jakimi wynikami srartowaliscie?

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ