przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny zaraz zaczne wrzeszczec NIe poddajcie sie..
jesli nie chcecie mierzyc nie mierzcie zrocbcie przerwe ..
Macie armie moze kiepskie ...ale w koncu sie uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 18:55
shooa, Nadira, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Aniu84, jak test jest nisko, to LH też? dobrze wiedzieć
my suplementacji ciąg dalszy (albo dopiero początek bo to 3 tyg) ale mąż potwierdza, że robiąc test własnoręczny widzi poprawę barwy, ilości nasienia, konsystencji. jest jakiś progres
za niskie LH tez nie jest dobre.. ale najbardziej zlym przykladem jest niski testosteron, niskie LH i niskie FSH .. wtedy jest zle -
nick nieaktualnyAnia, planuję zrobić doświadczenie i zobaczyć, czy bez mierzenia owulka powróci na swoje dawne miejsce sprzed zakupu termometra a przy okazj to będzie dobry moment na monitoring, bo tego jeszcze nie robiłam, a dobrze byłoby wiedzieć jak to wszystko się rozwija, pęka itd
Ania_84, Nadira lubią tę wiadomość
-
ja w tym cyklu nie potrzebnie mierzylam.. moj maz zauwazyl ze @ mi sie spznia nakrecil sie .. o i masz
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno tak to działa, ja tak miałam w poprzednim cyklu i rozczarowanie jest podwójne. może warto spróbować ograniczyć na jakiś czas starania tylko do wariacji w sypialni w okolicach płodnych, a nuż zaskoczy? zresztą zobaczy się co i jak, wiadomo jak to jest z kobietami, zdanie mogą zmieniać co chwilę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 19:08
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:kochana raczej ma ok .. test jest w srodku dlatgeo lh jest nisko
FSH tez ok wiec wg mnie chyba nie ma czym sie martwic
Dziękuję Aniu podniosłaś mnie na duchu. Boję się teraz o wyniki nasienia, jak nie będzie poprawy to czekają nas badania genetyczne.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kochane!! Ja po wczorajszej wizycie mam mieszane uczucia bo na poprzedniej wizycie mówił co innego teraz tez co innego np to ze skoro jest owulacja to nie potrzeba stymulacji a teraz jak wspomniałam o iui to powiedział żeby może najpierw zrobić stymulację, ja oczywiście ze jak najbardziej (bo po to tez szłam zawsze 6 cykli stymulowanych to dodatkowy papierek do ivf) ale to dopiero pomyślimy na kolejnej wizycie, podpytalam tez o to czy wypisze mi skierowana na badania do iui (bo mam je w pakiecie to po co mam płacić osobno) no to niby powiedział ze bez problemu wypisze. Wspomniał tez o hsg że przydało by się zrobić mimo ciąż bo ciążę mogły być jajowodowe a mogłam mieć tyle szczęścia ze następowało poronienie trabkowe, kuwa każdy co innego gada ;(
Nadira lubi tę wiadomość
-
Hej Aneczko.. co do HSG powiem ci tak od siebie ja bym zroila przed IUI .. ja tez niedlugo bede chyba robic..
wczoraj dużo rozmawialismy z Michałem po tym jak wczoraj dostałam okres.. polozyl sie przy mnie przytulil mnie i powiedzial chce zebysmy juz byli w ciazy .. spobujmy może przed dawcy.. wiesz ze ja zawsze byłem za tym i ze bede kochał nasze maleństwo .. powiedzial mi ze on czuje ze nic nie nzajdzimy.. a tak juz bysmy mogli zaczac przygotowania do IUI mowi ze nie chce jzuz tracic czasu .. ehhh
Aniu co do genetyki
na kariotyp i te mutacje ( lepiej je zrobic) wydaje skierownanie nawet lekarz I kontaktu tylko
Ty na kariotyp(tego nie pisza w skierowaniu) musisz miec wypisane skierowanie do poradni genetycznej z jednym z tych kodów ICD 10 w rozpoznaniu
N97.4 Niepłodność kobieca związana z czynnikami męskimi
N46 Niepłodność męska
N97 Niepłodność kobieca
i tu u ciebie bym napisala ze po poronieniach .. zbadaliby te mutacje
Maz osobne skierowanie na karioptyp i mutacje (tego nie pisza w skierowaniu )
tez napisane musi miec do poradni genetycznej i w rozpoznaniu najlpiej niech Walna ; albooba rozpoznania albo jedno z tych dwoch
N97.4 Niepłodność kobieca związana z czynnikami męskimi
N46 Niepłodność męska
My robilismy w poradni Geneos w Łodzi u dr Kępczyńskiego ...jak widzi ze jestes z daleka to robi od razu wszytsko bo generalnie jest tak ze njpierw robia kariotyp jak wszytsko jest ok to wtedy drugi raz krew i mutacje.. a tam od razu robia wszytsko
Tu jest str - wpisz poradnie genetyczn e i wyszukaj u siebie /lub w Polsce sa tam podane przykladowe terminy nie zawsze eszcze zgodne ale..w wiekszosci juz sa one naprawde realne
http://kolejki.nfz.gov.pl/Nadira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny